Tips voor middelbare scholieren

Het is stil in de schouwburg zonder jullie, geen voorstellingen, geen workshops, niemand in de buurt. We missen jullie!

Intussen gaat het onderwijs thuis gewoon door. Wat dacht je van onderstaande opdracht?

De voorstelling Ilias van Orkater is nu in zijn geheel online te bekijken. Een moderne bewerking van het oorlogsepos door vijf jonge acteurs.

Orkater/De Nieuwkomers KONVOOI gaan in de voorstelling Ilias met vijf mannen en een regisseur het oorlogsepos van Homerus te lijf. Op zoek naar menselijkheid in een oorlog die eeuwig lijkt te duren. Is oorlog een halt toe te roepen? Hoort oorlog nu eenmaal bij mens-zijn of verlies je in een oorlog juist je menselijkheid? En hoe klinkt een oorlog eigenlijk? Voor Ilias maakten zij een moderne bewerking op de klassieke tekst van Homerus.

Klik hier voor de opdracht.

Klik hier voor registratie.

wachtwoord: konvooi2020

Hoe kijk jij naar mensen?
Kijk gratis de online voorstelling Call My Brothers (13+) van De Toneelmakerij terug met een leuke opdracht voor thuis.

Een bom is geƫxplodeerd de stad is verlamd van angst. Amor dwaalt door de straten en doet zijn best niet op te vallen. Maar wat is normaal gedrag als iedereen zo wantrouwig naar je kijkt? Lijkt hij niet verdacht veel op de dader?

Hoe kijk jij naar mensen? Doe eerst de test en check de uitslag (klik op 'zie vorige antwoorden' na het maken van de test) en kijk daarna de voorstelling!

Kom nog 'ns terug
Om jullie, docenten en leerlingen, te inspireren zetten we regelmatig nieuwe theatertips voor middelbare scholieren op een rijtje. Kijk thuis theater, doe mee en voer de opdrachten uit. Houd deze pagina dus in de gaten want we updaten hem geregeld.

  • Tips voor middelbare scholieren
  • Tips voor middelbare scholieren

Nieuws

RSS Meer nieuws