Tips voor basisschoolleerlingen

Jeugdtheatertips en workshops voor thuis en voor op school

Ondanks dat de schouwburg dicht is, willen wij je graag opvrolijken met een heleboel leuke online voorstellingen en workshops. Speel scènes na uit Repelsteeltje, maak een monster, doe mee aan de Dopper Challenge Junior óf wek je voedselnachtmerrie tot leven. Het kan allemaal.

Bekijk hier alle tips:

MAAS TV de leukste voorstellingen en workshops
Maas tv zet, speciaal voor de meivakantie (van  25 april t/m 10 mei), de Top 5 van best bekeken voorstellingen online. Veel kijkplezier! 

Superleuke workshops
Op Maas tv vind je ook de allerleukste online workshops voor alle leeftijden. Wat dacht je van een workshop monsters maken (foto), surfen at home, een stop-motion-video maken of een workshop huilen?

> Check hier alle workshops. 

Wij gaan op berenjacht (4+)
Theater Sonnevanck en Silbersee maakte een muziektheaterversie van het prentenboek Wij gaan op berenjacht van Michael Rosen. Vijf acteurs en een danser vertellen het spannende verhaal van een vader, zijn kinderen en hun hond die samen op berenjacht gaan. Met betoverende muziek, spel, beeld en beweging. 

> Zelf meedoen? Bekijk het instructiefilmpje en bekijk hier de voorstelling.

Vrolijke chaos in Eet je bord leeg (4+)
Kijk hier gratis naar Eet je bord leeg (4+)   van de Toneelmakerij via Theaterflix.nl. Doe voor of na het kijken een opdracht. 

Druilerige doperwtjes
Je hebt vast wel groentes in huis waar je kleine spruit niet dol op is. Met deze groentes gaan we onze voedselnachtmerrie tot leven wekken!

Lees er hier meer over (je vindt de opdracht onder Eet je bord leeg).

Repelsteeltje (8+) - Speel de scènes
Altijd al de ster willen zijn in een Pieter Kramer-productie? Grijp dan nu je kans. Met stukjes uit het script waan jij je even onderdeel van de knotsgekke familievoorstelling Repelsteeltje en de blinde prinses van Theater Rotterdam.

> Het gezelschap zet elke week nieuwe scènes online. In het Repelsteeltje magazine vind je nog veel meer leuks.

Tekenles met The Willoughbys
The Willoughbys is de nieuwe Netflix animatiefilm voor de hele familie en gaat over het gezin Willoughbys. De kinderen uit dit gezin zijn ervan overtuigd dat ze beter zichzelf kunnen opvoeden, dus bedenken ze een slim plan en sturen hun ouders op een gevaarlijke vakantie.

> Wil jij leren hoe je de familie Willoughbys kunt tekenen? Download de tekenlessen hier.

Dopper Challenge Junior (8-12 jaar)
Doe mee aan Dopper Changemaker Challenge Junior! Dopper (van de waterfles) daagt kinderen uit om oplossingen te bedenken om mensen te motiveren anders om te gaan met het gebruik van wegwerpplastic. Je te gekke idee kun je insturen tot 28 juni.

Roodhapje (6+) - bekroonde jeugdopera
De bekroonde voorstelling Roodhapje van Holland Opera staat online! 'Roodhapje is een kekke, vlotte jeugdopera. Een moderne interpretatie van het sprookje. Stoere pilotenmutsen, leren jasjes en lange mantels geven de zangers een ferme uitstraling,' (Volkskrant ★★★★). Bekijk hier de voorstelling.

> Bekijk ook het introductiefilmpje en maak kennis met de spelers, makers en de muziek. Of doe een leuke opdracht, check het hier

Sneue gevallen (6+) - Theater Sonnevanck
Sneue gevallen van Theater Sonnevanck is een absurde en ontroerende komedie. Een ode aan de gevoelige mens. Gevoelens, ze liggen overal op de loer…De hele voorstelling kun je nu online bekijken. Ook het programmaboekje staat online Survival of the prikkels.

> Train samen met je familie je concentratie, rust en irritatievermogen met dit 'oefenboek voor sneue gevallen'. Want eigenlijk zijn we allemaal wel een beetje sneue gevallen

Bekijk hier alle tips voor thuis voor alle leeftijden.

  • Tips voor basisschoolleerlingen

Nieuws

RSS Meer nieuws