Op Avontuur in de Kleine Zaal

In de serie Op avontuur in de Kleine Zaal kunt u een keuze maken uit tien Kleine Zaal producties waarvan u er tenminste vier kiest. U betaalt dan slechts € 10 per voorstelling. Uiteraard kunt u het hele seizoen van het serievoordeel gebruik maken, maar de keuze wordt natuurlijk steeds kleiner. Klik hier om direct van het serievoordeel gebruik te maken.

1. Nobuko Takahashi - zo 1 okt
We openen het theaterseizoen met een romantisch pianoconcert van Nobuko Takahashi. Deze Japanse pianiste heeft veel in haar mars én in haar vingers. Nobuko speelde als veertienjarige al Mozart's pianoconcert KV 466. Zij studeerde aan de conservatoria van Osaka, Warschau en Utrecht en nam deel aan tal van concoursen. Haar repertoire bevat vele muziekstijlen, maar haar voorliefde ligt bij de romantici zoals Chopin en Liszt. Vandaag speelt zij werk van onder meer Bach, Rossini, Satie en Dvorˇák. Laat u meenemen op een muzikale reis vol verrassingen met virtuoos en sprankelend pianospel.


2. Coco Chanel - Ulrike Quade Company/Jo Strømgren Kompani - wo 1 nov
'My life didn't please me, so I created my life.'  Coco Chanel wist als geen ander hoe ze zichzelf als merk in de markt moest zetten. Ze beïnvloedde de wijze waarop de wereld haar zag en maakte tegelijkertijd haar mode tot een symbool van emancipatie. Daarmee creëerde ze een tijdloos icoon. Met het leven van Coco Chanel als leidraad maken Ulrike Quade (Nederland) & Jo Strømgren (Noorwegen) beeldend theater over branding & design, economie & identiteit. Ze laten zich inspireren door een vrouw die het recht opeiste om zichzelf vorm te geven.

Regie en concept: Ulrike Quade en Jo Strømgren
Spel: Ester Natzijl, Ilija Surla en Indra Cauwels


3. De Fransse Eijkel speelt - Sanne Franssen en Christian van Eijkelenburg - do 16 nov
De Fransse Eijkel is een absurdistisch, muzikaal en dynamisch cabaretduo, wars van hokjesgeest. Deze performance is dan ook speciaal voor introverte twintigers, swingende gehandicapten, hondsbrutale dierenvrienden, gehaaide homoseksuelen, intolerante hipsters, bronstige kleuters, artistieke vluchtelingen, punctuele bovenburen, zelfingenomen senioren, gebalanceerde zwaarlijvigen, bewonderaars van Viola Holt en iedereen die zich niet in deze opsomming herkent. Het duo won in 2016 de publieksprijs van het Amsterdam Kleinkunst Festival.

Regie: Kees Prins

Fotobalk Series KZ 1

4. Breaking the Silence - Via Berlin i.s.m. Berlage Saxophone Quartet - do 23 nov
In Breaking the Silence vertellen muziektheatercollectief Via Berlin en het Berlage Saxophone Quartet het liefdesverhaal van een componist en een celliste, die leven onder het juk van een dictatoriaal regime. Op een dag verdwijnt de man spoorloos. De vrouw begint aan een gevaarlijke zoektocht en ontdekt dat haar herinneringen niet stroken met de feiten. Heeft haar man haar verraden? Of is ook hij slachtoffer van het systeem? Via muziek van Sjostakovitsj en oude tape-opnamen doet zij een ontdekking die haar leven zal veranderen.

Regie: Ria Marks
Tekst: Sophie Kassies
Spel: Dagmar Slagmolen en Porgy Franssen (stem)


5. De Man is lam - Het Zuidelijk Toneel, Stage-Z & Stichting Nieuwe Helden - za 25 nov
Echte mannen huilen niet, trotseren sneeuwstormen, maken vuur en plakken banden. Maar tegelijk wordt er ook verwacht dat ze meesnikken met Grey's Anatomy, kaarsjes aansteken en de gezinstaken evenwichtig oppakken. De echte vent heeft het moeilijk in onze huidige sterk vervrouwelijkte  maatschappij, vol tegenstrijdige verwachtingen. De man verkeert in een identiteitscrisis! Lucas De Man, Ahmet Polat en Rashif El Kaoui luiden uit naam van alle mannen de noodklok en vragen zich af: wat bekent het vandaag de dag om man te zijn? Een prikkelende rollercoaster door de wereld van de man.

Regie, tekst en spel: Lucas De Man, Ahmet Polat en Rashif El Kaoui


6. De Man door Europa - Het Zuidelijk Toneel & Stichting Nieuwe Helden - do 14 dec
'Lucas De Man pakt zijn publiek op hartveroverende wijze in', schreef de Volkskrant in een viersterrenrecensie over De Man door Europa. Uitgangspunt is de situatie waarin ons continent zich bevindt: aanslagen, grenzen die worden gesloten, de oude dame Europa heeft het zwaar. De Man bezocht zeventien steden in acht Europese landen en sprak met ruim twintig denkers en kunstenaars, allen strijders voor verandering, allen zoekend naar nieuwe manieren om onze maatschappij vorm te geven.

Regie en spel: Lucas De Man
Regie en videomontage: Ruut van der Beele
Camera: Ton Vorselaars en  Pepijn Robben


7. Die Schöne Magelone - Strobos, Sloot & Meijer - zo 7 jan
Drie topartiesten - rijzende operaster Karin Strobos, acteur Sieger Sloot en pianist én Brahms-specialist Thomas Beijer - bundelen hun krachten. Met Die Liebesgeschichte der schönen Magelone und des Grafen Peter von Provence schreef Ludwig Tieck in 1797 een romantisch ridderverhaal. Tieck liet elk hoofdstuk voorafgaan door een gedicht. Vijftien daarvan werden rond 1860 door Johannes Brahms samengevoegd tot een wereldwijd geliefde liedcyclus: Fünfzehn Romanzen, Magelone- Lieder. Een verteller verbindt de liederen met elkaar.

Mezzosopraan: Karin Strobos
Verteller: Sieger Sloot
Vleugel: Thomas Beijer

Fotobalk Series KZ 2

8. De Wereldverbeteraar - Ro Theater/Toneelschuur Producties - vr 19 jan
Ooit schreef hij een wetenschappelijk traktaat ter verbetering van de wereld. Vandaag ontvangt hij daarvoor een eredoctoraat. Maar nu de filosoof eindelijk erkenning krijgt, bestaat de wereldverbeteraar van vroeger alleen nog maar in zijn hoofd. Zijn verbittering leidt tot een hartstochtelijke tirade tegen de wereld, de mensheid, de kunst, Zwitserland, de liefde en uiteindelijk zichzelf. Sanne den Hartogh kreeg in 2016 een Louis D'Or-nominatie voor zijn indrukwekkende hoofdrol in Thomas Bernhards meesterwerk. 'Mis dit niet.' (De Groene Amsterdammer)

Regie: Erik Whien
Spel: Sanne den Hartogh


9. Pulse - Artvark Saxophone Quartet en 155 - do 8 feb
De muzikale lenigheid van Artvark Saxophone Quartet kent geen grenzen. MetPulsebuigt Artvark de elektronische kant op. Samen met producer en percussionist Frank Wienk (aka BinkBeats) componeert Artvark een gloednieuw pulserend repertoire. Op het podium gebracht door vier saxen en de mannen van 155 (eenvijfvijf), het bewegings-, dj- en vj-collectief dat op onconventionele wijze een plek veroverde op de Nederlandse podia.Pulsebelooft een visuele en muzikale voorstelling te worden, waarin de elasticiteit en originaliteit van Artvark eens te meer bewezen wordt.


10. Andromache - Toneelschuur Producties - za 21 apr
Na het formidabeleSmekelingenenTroje Trilogiepresenteert Toneelschuur Producties een nieuw stuk gebaseerd op een eeuwenoude Griekse tragedie:Andromache. Met een ijzersterke cast gaat regisseur Olivier Diepenhorst dit taalmonument van Jean Racine te lijf. Andromache, Orestes, Hermione en Pyrrhus raken, in de nasleep van de Trojaanse Oorlog, verstrikt in een dodelijk web van hartstocht, jaloezie en wraak. Diepenhorst zet de personages niet neer als slachtoffers van de liefde, maar als mensen die niet loskomen van de geweldsspiraal waarin zij leven.

Spel: Roeland Fernhout, Steven Ivo, Kirsten Mulder, Ellen Parren en Matthijs IJgosse

Klik hier om direct van het serievoordeel gebruik te maken.

  • Op Avontuur in de Kleine Zaal
  • Op Avontuur in de Kleine Zaal
  • Op Avontuur in de Kleine Zaal

Nieuws

RSS Meer nieuws