Bijzonder toneel

In de serie Bijzonder toneel kunt u een keuze maken uit een aantal voorstellingen in de Grote Zaal, waarvan u er tenminste drie kiest. U betaalt dan slechts € 20 per voorstelling. Uiteraard kunt u het hele seizoen van het serievoordeel gebruik maken, maar de keuze wordt natuurlijk steeds kleiner. Klik hier om direct van het serievoordeel gebruik te maken

1.  La Superba - Toneelgroep Maastricht - di 20 mrt
Een verliefde schrijver dwaalt door de labyrintische stegen van Genua, die een kleurrijk scala aan bewoners herbergen: de alcoholist, de rozenverkoper, de illegaal. Allen zijn op zoek naar een mooier en beter leven. Ilja Leonard Pfeijffer ontving voor de lofzang op zijn woonplaats Genua de Libris Literatuurprijs 2014. Toneelgroep Maastricht maakt er, verrijkt met livemuziek uit Italiaanse opera's, een weergaloze theatrale reis van door de stad van ratten en kerken, dromers en gelukzoekers.

Regie:
 Servé Hermans
Spel: 
Wim Opbrouck, Angela Schijf, Michel Sluysmans, Joke Emmers e.a.
Muziek:
 Ron Reuman, Axl Peleman en Roeland Vandemoortele


Fotobalk Series GZ 1

2.  Platonov - Theater Utrecht  - za 7 apr
Theater Utrecht presenteert Platonov (1881) van Anton Tsjechov in een radicale, hedendaagse versie van regisseur Thibaud Delpeut. Met een bijzondere cast van tien jonge topacteurs brengt hij een hartverscheurend eerlijke voorstelling over leven en liefde van een groep Millennials, tegen de achtergrond van een veranderende samenleving. Thibaud Delpeut plaatst Platonov in het heden en toont het stadse leven van een hechte vriendengroep. Het samenzijn van deze vrienden, van deze urban tribe, is als een verdedigingsmechanisme tegen een steeds meer flexibiliteit eisende buitenwereld. Hun gedeelde loft is een baken en een rustpunt, een plek waar ze simpelweg kunnen zijn en niet voortdurend iets hoeven te worden.

Regie en muziek:
 Thibaud Delpeut
Spel:  Claire Bender, Astrid van Eck, Bram Gerrits, Ward Kerremans, Ilke Paddenburg e.a.

Fotobalk Series GZ 2

3. De Oresteia - Het Nationale Theater - do 12 apr
Het Nationale Theater brengt elk seizoen een klassieker uit de toneelgeschiedenis. De Oresteia, een oertekst van het toneel, schetst hoe het gezin van een succesvol legeraanvoerder door een bloedige keten van moord en wraak uiteen scheurt. Theu Boermans vertaalt Aeschylos' meesterwerk naar de nabije toekomst, waarin sterke mannen in een door markt en media geregeerde schijndemocratie met harde hand heersen over vrouwen en minderheden. De Oresteia laat zien wat er gebeurt als een vrouw in verzet komt tegen de barbarij die onze beschaving ondermijnt. Een must-see voor de theaterliefhebber.

Regie: Theu Boermans
Met: Bram Coopmans, Hannah Hoekstra, Vincent Linthorst, Anniek Pheifer, Bram Suijker, Romana Vrede e.a.

4. Amadeus - De Warme Winkel - do 19 apr
Als Wolfgang Amadeus Mozart overlijdt in 1791 doen al vrij snel geruchten de ronde. Het  hardnekkigste; de jaloerse hofcomponist Salieri zou hem de dood in hebben gejaagd. Amadeus gaat over de noodlottige botsing tussen het onversneden talent van Mozart en het hardwerkende vakmanschap van Salieri. Maar het is ook een duel tussen twee theatermakers, waarin de culturele ondernemer tegenover de pure artiest staat, de brutaliteit tegenover de diplomatie. Wat is echte artistieke kwaliteit?

Regie: Ward Weemhoff
Spel en concept: Marien Jongewaard en Vincent Rietveld
Spel en compositie: Bram Stadhouders en Jasper Stadhouders

Klik hier om direct van het serievoordeel gebruik te maken.

  • Bijzonder toneel
  • Bijzonder toneel

Nieuws

RSS Meer nieuws