Toneel

Benieuwd naar de toneelfavorieten van onze bezoekers? Bekijk hieronder het overzicht. Als een voorstelling al is uitverkocht, raden we u aan de website/Facebook/Twitter in de gaten te houden. Als er kaarten terugkomen, zijn deze altijd direct weer via de website verkrijgbaar.

Toneel 1 

1. Walden - Ro Theater - Arjan Ederveen en Jack Wouterse - Wo 19 apr

De twee oude mannen Ab en Jacob (Arjan Ederveen en Jack Wouterse) schoffelen in de tuin. Ze schoffelen de zinloosheid van het leven weg. Ze hebben zich teruggetrokken in deze utopie waar ze wachten op het grotere, het allesomvattende, het menselijke…. De seizoenen wisselen elkaar af, en ze blijven wachten. Ze zaaien horloges om de tijd te winnen. De één heeft een brief achtergehouden die voor de ander bestemd was. Ze schoffelen. Ze spelen typetjes, ze spelen tv programma's na om maar niet toe te komen aan wat verzwegen wordt. Ze zaaien depressiviaatjes. Ze zijn bang voor de dood en ze willen niet oud worden. Twee mannen gevangen in de alledaagsheid van het leven.

Regie: Alize Zandwijk
Cast: Arjan Ederveen, Jack Wouterse


Toneel 3

2. Zwaar Metaal (Maria Goos) - do 23 mrt
Zwaar metaal gaat over een band bestaande uit vier vrouwen, die hun hele leven samen op tour zijn geweest. Het is lastig een woord te vinden voor zo'n hechte samenwerking: collega's is te beperkt, vriendschap te persoonlijk. Je brengt vaak meer tijd met ze door dan met je partner. Je ziet elkaar in ondergoed en volgt elkaars leven uitputtend. Je deelt een passie, een gedrevenheid. Wanneer stop je zo'n intensieve samenwerking? Op het hoogtepunt? Voor je hoogtepunt? Of als het eigenlijk al te laat is?

Regie: Eva Line de Boer
Cast: Beppie Melissen, Leny Breederveld, Joke Tjalsma, Raymonde de Kuyper

3. De advocaat (Ilja Leonard Pfeiffer) - do 30 mrt
De advocaat - geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer - vertelt het verhaal van Bram Moszkowicz, een strafrechtadvocaat uit Maastricht die de beste van Nederland moet worden. Omdat zijn vader de beste was. Een vader die hij niet mag teleurstellen. Hij beheerst de kracht van het woord als geen ander. Als een volleerd acteur kan hij recht praten wat krom lijkt. Moszkowicz is welbespraakt, charismatisch, geestig, draagt dure pakken en omringt zich met de mooiste vrouwen. Iedereen wil Moszkowicz zijn. Behalve Moszkowicz zelf.

Regie: Michel Sluysmans
Cast:  Porgy Franssen, Viktor Griffioen, Hans van Leipsig, Karien Noordhoff, Hans Trentelman en Dries Vanhegen. 

4. Twee vrouwen (Harry Mulisch) - vr 7 apr 
De poëtische liefdesroman Twee Vrouwen van Harry Mulisch is maar liefst 27 keer herdrukt én succesvol verfilmd. Renée Soutendijk, Chris Tates en Roos van Erkel schitteren nu in de eerste toneelbewerking van dit spannende liefdesdrama. Een gescheiden vrouw krijgt een verhouding met een veel jongere vrouw. Dit zet haar leven volledig op de kop. Ze is hartstochtelijk verliefd, maar raakt wanhopig door het raadselachtige gedrag van haar geliefde. Als de ex-echtgenoot het niet kan laten tussenbeide te komen, is dat de opmaat tot een aantal dramatische ontwikkelingen.

Regie: Hanneke Braam
Cast: Renée Soutendijk, Chris Tates en Roos van Erkel


5. Een Meeuw (Tsjechov) - do 20 apr
In Een Meeuw laveert Tsjechov knap tussen komedie en tragedie. Konstantin en Nina staan aan het prille begin van hun kunstenaarsleven. Arkadina - moeder van Konstantin - en haar goede vriend Trigorin kunnen al terugblikken op een succesvolle carriere als actrice en schrijver. Op ingenieuze wijze vervlecht Tsjechov hun levens, via ontluikende liefdes, de wederzijdse zoektocht naar erkenning en de delicate concurrentie tussen generaties. Tweevoudig Theo d'Or winnares Ariane Schluter en Vincent van der Valk - winnaar Arlecchino voor zijn rol in Angels in America - spelen moeder en zoon.

Regie: Marcus Azzini
Cast:  Peter Bolhuis, Daniel Cornelissen, Sigrid ten Napel, Martijn Nieuwerf, Ariane Schluter, Vincent van der Valk e.a.

6. Hedda Gabler (Hendrik Ibsen) - vr 14 apr
Hedda Gabler, de ruim honderd jaar oude klassieker van Henrik Ibsen, wordt in handen van regisseur Thibaud Delpeut en zijn topcast een scherp portret van de hedendaagse generatie. Mensen voor wie het leven tot nu toe een groots en meeslepend feest was, maar die nu met een kater wakker worden. Hoe kan het dat een volledig geslaagd bestaan aanvoelt als een totale mislukking? Terwijl iedereen om Hedda heen langzaam zijn plek in het geheel vindt, slaat bij haar de paniek toe. Uit lijfsbehoud begint ze een gruwelijk spel van manipulatie, verleiding en destructie. 

Regie: Thibaud Delpeut
Cast:  Reinout Bussemaker, Peter Blok, Guy Clemens, Astrid van Eck, José Kuipers en Karina Smulders 

Klik hier voor de volledige agenda met toneelvoorstellingen of bekijk de publiekslievelingen van andere genres.

Benieuwd naar de programmering van seizoen 17/18? Vrijdag 28 april staat het nieuwe programma online en zaterdag 13 mei 10.00 uur start de online voorverkoop. 

  • Toneel
  • Toneel

Nieuws

RSS Meer nieuws