Toneel

Benieuwd naar de voorstellingen die favoriet zijn bij het publiek, aangevuld met een aantal insiders tips voor 2019/2020?

Toneel

1. De tolk van Java (Alfred Birney) - Benja Bruining, Marie Louise Stheins - do 12 dec 
De tolk van Java is spannend, ontroerend en bij vlagen humoristisch. De voorstelling geeft inzicht in onze koloniale geschiedenis en het complexe mechanisme van hoe slachtoffers daders kunnen worden. Het ene moment vecht je met elkaar, om vervolgens lijnrecht tegenover elkaar te staan. Wat voor gevolgen heeft dit voor een mens, zijn omgeving en het leven dat nog voor ze ligt?

2. Huub Stapel - One-man-show Het Huwelijk - do 19 dec
Huub Stapel is weer solo te zien in de one-man-show Het Huwelijk, geschreven door Diederik Ebbinge (De Luizenmoeder). Als ervaringsdeskundige filosofeert, confereert, zingt, dicht en speelt Huub virtuoos rond dit aloude instituut en confronteert het publiek met de ongemakken en gemakken, de verleidingen en geneugten, de ergernissen, de sleur, de liefde, het geluk en in zijn geval; de breuk. En natuurlijk de hoop op nieuw geluk.

3. Mijn man begrijpt me niet   - Victoria koblenko, Anouk Maas en Tanja Jess - do 23 jan
Leef ik met de ideale man (of vrouw)? Moet ik echt mantelzorg verlenen aan mijn irritante schoonmoeder? Is dit eigenlijk alles? Zal ik op Second Love of Tinder gaan? Hoe houd ik mijn seksleven spannend? En trek ik die tweede fles wijn nog open of niet? Zomaar wat intieme vragen van drie vrouwen die elkaar leren kennen bij de cursus  Help, mijn man begrijpt me niet.

4. Jon van Eerd - Nieuwe klucht Herrie in de keuken  - vr 24 en za 25 jan
In deze nieuwe door Jon van Eerd geschreven klucht vliegen de petten, snorren en pruiken door het theater: 6 acteurs spelen meer dan 20 rollen! Als eigenaren van een noodlijdende snackbar proberen Harrie Vermeulen en zijn compagnon hun armzalige frietjes, ballen gehakt en loempia's aan de man te brengen. Er is bitter weinig klandizie en het ziet ernaar uit dat ze hun laatste bal hebben gedraaid.

5. Tonio - Topcast met Porgy Franssen, Jacqueline Blom e.a. - za 15 feb
Wat doet het met je relatie als je het grootst denkbare verlies meemaakt? A.F.Th. van der Heijden beschrijft in zijn bestseller Tonio hoe hij en zijn vrouw op de been proberen te blijven na het verlies van hun 21-jarige zoon Tonio. Hoe kun je elkaar blijven vinden en steunen als grote emoties als verdriet, woede en wanhoop hun intrede doen? Terwijl de moeder probeert om niet weg te glijden in verdriet, bijt de vader zich vast in het vastleggen van feiten.  

Fotobalk Toneel


Bekijk hier op uw gemak de complete toneelagenda. Benieuwd naar de 'overall'  publiekslievelingen en tips? U vindt ze hier

  • Toneel
  • Toneel

Aanmelden

Nieuwsbrief

Wilt u onze Theater of Cinema Nieuwsbrief ontvangen? Lees hier de laatste nieuwsbrief.

KLIK HIER OM U AAN TE MELDEN.

Nieuws

RSS Meer nieuws