Toneel

Benieuwd naar de publiekslievelingen en onze tips in het genre toneel? Bekijk hieronder het overzicht. 
 
1. Jon van Eerd - Harrie & Eva - za 25 nov
Op de zevende dag was er rust. Totdat... Harrie Vermeulen het Paradijs binnenwandelde! Harrie & Eva is een nieuwe paradijselijke komedie van Jon van Eerd. Als vanouds neemt Harrie met zijn onbesuisde en razende manier van doen, steeds maar weer de verkeerde beslissingen. Te midden van dartelende vlinders, gracieus kleurende bloemen en kabbelende watervalletjes maakt Harrie er weer een kolossale chaos van. Bovendien heeft hij een flinke snoepverslaving en lijken de vijgenbladeren te klein, hetgeen zijn potsierlijke voorkomen in het Paradijs niet ten goede komt.

Regie: Caroline Frerichs
Spel: Jon van Eerd, Margo Dames, Karel Simons, Rosalie de Jong en Jacqueline Aronson

2.Hendrik Groen - Pogingen iets van het leven te maken - vr 26 jan
  

In de theaterversie van de bestseller Pogingen iets van het leven te maken (van auteur Hendrik Groen) laten Hendrik Groen en zijn vrienden u een jaar lang meeleven met alle ups en downs in een verzorgingshuis. In tegenstelling tot het boek is niet alleen Hendrik Groen present, maar wordt het een levenslustige komedie waarin meerdere rollen van de rebellenclub vertolkt worden.

Regie: Gijs de Lange 
 
3.Aquarium - Pierre Bokma, Jacqueline Blom, Annick Boer, Guy Clemens - vr 9 mrt
Vier steracteurs op de planken, een nieuwe komedie van dé toneelschrijver van dit moment, in handen van een van de meest gewilde regisseurs: het is een klinkend theateraffiche! In de inktzwarte komedie Aquarium maakt u kennis met televisiepresentatrice Birgit en haar jongere geliefde Walter, die een nieuw appartement betrekken. Nog voor de verhuisdozen zijn uitgepakt, staan de buren op de stoep. De buurman doet iets bij de inlichtingendienst, maar wat, daar kan hij niks over loslaten. Birgit kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en wil weten of ze wordt afgeluisterd. Als er geen dossier over Birgit blijkt te bestaan, maar wel over Walter, is er geen weg meer terug. Wat begon als een onschuldige ontmoeting, verandert al snel in een nachtmerrie.

Regie: Aat Ceelen
Tekst: Nathan Vecht

Fotobalk Toneel

4.  La Superba - Toneelgroep Maastricht - di 20 mrt
Een schrijver uit het Westen is neergestreken in Genua. Hopeloos verliefd is hij, op het mooiste meisje van Genua, dat werkt in de Bar met de Spiegels. Als hij op een avond een vrouwenbeen vindt, begint een lange tocht door de labyrintische stegen van de stad, die een kleurrijk scala aan bewoners herbergen: de alcoholist, de rozenverkoper, de illegaal. Er is één ding wat hen bindt: allen hebben het onuitputtelijke verlangen naar een mooier en beter leven.

5. Wijn, een thrillerkomedie - vr 13 apr
In de thrillerkomedie Wijn nemen zes topacteurs u mee naar het Amsterdamse grachtenpand van Charles en Charlotte, die hun oude vrienden Bob en Marja ontvangen voor de jaarlijkse wijnavond. Gezellig? Nou nee, want de sfeer is gespannen: Charles en Charlotte zijn uit elkaar gegroeid, Marja en Charlotte mogen elkaar niet en Charles heeft een wel heel bijzonder moment gekozen voor de wijnavond dit jaar. Bovendien is Ed dit keer niet uitgenodigd, terwijl hij de wijnavonden ooit heeft bedacht en altijd van de partij was. Als hij toch nog komt opdagen en even later ook de met psychische problemen kampende dochter van Charles en Charlotte opduikt, loopt de boel compleet uit de hand. Want met drank in de man (of vrouw) liggen de geheimen snel op tafel.

Regie: Victor van Swaay
Spel: Porgy Franssen, Carine Crutzen, Vincent Croiset, Renée Fokker, Evert van der Meulen en Randy Fokke

Bekijk hier op uw gemak de complete toneelagenda. Benieuwd naar de 'overall'  publiekslievelingen en tips? U vindt ze hier

  • Toneel
  • Toneel

Nieuws

RSS Meer nieuws