Toneel

Benieuwd naar de voorstellingen die favoriet zijn bij het publiek, aangevuld met een aantal insiders tips voor 2019/2020?

Toneel
1.  Zin - Komedie met Arjan Ederveen en Jack Wouterse - do 24 okt
Rasartiesten Arjan Ederveen en Jack Wouterse schotelen u in het tragikomische  Zin  een bonte stoet aan personages voor. Zo zijn er twee tv-koks op leeftijd, die worstelen met de werkdruk van de dagelijkse middagshow en angst voor naderend medisch onheil. Daarnaast is er het verhaal van de populaire keukenromanschrijfster, haar nieuwste boek wordt verfilmd. Maar wie heeft het eigenlijk geschreven? De heren leven zich uit in hun komische en tragische talenten, gewoon omdat ze daar Zin in hebben.

2.  DE VERLEIDERS FEMALE - Jelka van Houten, Susan Visser e.a. - di 12 nov
DE VERLEIDERS maken stukken over macht. Eén onderwerp hebben ze laten liggen: de machtsongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Maar dat gaat veranderen. Want hier zijn DE VERLEIDERS FEMALE: Jelka van Houten, Susan Visser, Stephanie Louwrier, Gusta Geleijnse en Eva Marie de Waal. Brandende kwesties als maatschappelijke rolverdeling, het glazen plafond, de hardnekkige loonkloof, male privilege en #MeToo komen allemaal aan bod. Dit alles volgens het beproefde VERLEIDERS-concept: een mix van stand-up, crosstalks en interactie met het publiek. 

3.  Huub Stapel - One-man-show Het Huwelijk - do 19 dec
Huub Stapel is weer solo te zien in de one-man-show Het Huwelijk, geschreven door Diederik Ebbinge (De Luizenmoeder). Als ervaringsdeskundige filosofeert, confereert, zingt, dicht en speelt Huub virtuoos rond dit aloude instituut en confronteert het publiek met de ongemakken en gemakken, de verleidingen en geneugten, de ergernissen, de sleur, de liefde, het geluk en in zijn geval; de breuk. En natuurlijk de hoop op nieuw geluk.

4.  Jon van Eerd - Nieuwe klucht Herrie in de keuken  - vr 24 en za 25 jan
In deze nieuwe door Jon van Eerd geschreven klucht vliegen de petten, snorren en pruiken door het theater: 6 acteurs spelen meer dan 20 rollen! Als eigenaren van een noodlijdende snackbar proberen Harrie Vermeulen en zijn compagnon hun armzalige frietjes, ballen gehakt en loempia's aan de man te brengen. Er is bitter weinig klandizie en het ziet ernaar uit dat ze hun laatste bal hebben gedraaid.

5.  Tonio - Topcast met Porgy Franssen, Jacqueline Blom e.a. - za 15 feb
Wat doet het met je relatie als je het grootst denkbare verlies meemaakt? A.F.Th. van der Heijden beschrijft in zijn bestseller Tonio hoe hij en zijn vrouw op de been proberen te blijven na het verlies van hun 21-jarige zoon Tonio. Hoe kun je elkaar blijven vinden en steunen als grote emoties als verdriet, woede en wanhoop hun intrede doen? Terwijl de moeder probeert om niet weg te glijden in verdriet, bijt de vader zich vast in het vastleggen van feiten.  

Fotobalk Toneel


Bekijk hier op uw gemak de complete toneelagenda. Benieuwd naar de 'overall'  publiekslievelingen en tips? U vindt ze hier

  • Toneel
  • Toneel

Aanmelden

Nieuwsbrief

Wilt u onze Theater of Cinema Nieuwsbrief ontvangen? Lees hier de laatste nieuwsbrief.

KLIK HIER OM U AAN TE MELDEN.

Nieuws

RSS Meer nieuws