Theatercolleges

Benieuwd naar de publiekslievelingen uit de voorverkoop en een aantal van onze tips in het genre Theatercollege? Bekijk hieronder het overzicht. 

1. Charles Groenhuijsen - Optimisten hebben de hele wereld - do 31 jan
Groenhuijsen woonde 23 jaar in de Verenigde Staten en bespreekt in zijn theaterprogramma de toekomst. Nu eens niet in de rol van TV-correspondent of commentator over Donald Trump. Nee, zijn éigen verhaal over optimisme. Wat hem betreft mogen van de 200 landen in de wereld er pakweg 190 (óók de VS) jaloers op ons zijn. Waarom zijn we daar niet wat vaker trots op? Hij gaat daarover graag met u in debat. En wat hij al heel lang wil doen: hij speelt er gitaar bij. Zo gaat hij proberen u tijdens zijn vrolijke voorstelling aan het denken te zetten. Dat is toch niet te optimistisch gedacht?

Fotobalk - Theatercolleges 2.0

2. Björn Kuipers - Presteren onder druk - di 26 feb
Björn Kuipers is de beste Nederlandse scheidsrechter van dit moment. Tijdens de WK 2014 in Brazilië stond hij op de nominatie om de finale te leiden, en zijn ambitie is om dit in 2018 eindelijk te doen. Verwacht antwoord op vragen als: Compenseren scheidsrechters echt foute beslissingen later in de wedstrijd? Wat als het hele stadion 'Je moeder is een hoer' zingt? Wie coacht de scheidsrechters? Kuipers geeft u een uniek inkijkje in de keuken van een topscheidsrechter.

3. Dick Swaab - Ons creatieve brein - di 19 mrt
Hoogleraar, schrijver en neurobioloog Dick Swaab stond wekenlang nummer 1 in de non-fictielijst met het boek Wij zijn ons brein. Najaar 2016 verscheen Ons creatieve brein - Hoe  mens en wereld elkaar maken. In dit theatercollege toont Swaab de interactie van hersenen met onze omgeving. Vele maatschappelijke consequenties van het hersenonderzoek, zoals voor partnerkeuze, filosofie en strafrecht, worden besproken. Hoe wordt ieder brein anders? Hoe ontwikkelen onze hersenen zich? Wat is creativiteit en hoe kunt u het stimuleren? Dick Swaab verzorgt dit college in zijn geheel eigen stijl: stellig, betrokken, uitgesproken en spraakmakend.

Bekijk hier op uw gemak de complete theatercollege-agenda. Benieuwd naar de 'overall' publiekslievelingen en onze tips? U vindt ze hier

  • Theatercolleges
  • Theatercolleges

Aanmelden

Nieuwsbrief

Wilt u onze Theater of Cinema Nieuwsbrief ontvangen? Lees hier de laatste nieuwsbrief.

KLIK HIER OM U AAN TE MELDEN.

Nieuws

RSS Meer nieuws