Opera/Operette

Benieuwd naar de voorstellingen die favoriet zijn bij het publiek, aangevuld met een aantal insiders tips voor 2019/2020?

Opera
1.  Queen Mary - BarokOpera Amsterdam - vr 3 jan
BarokOpera Amsterdam heeft in haar 20-jarig bestaan de muziek van Purcell altijd omarmd. Speciaal voor dit jubileum brengt BarokOpera Amsterdam pareltjes uit Purcells oeuvre die ieders hart zullen raken. Vier voortreffelijke zangers en negen uitmuntende barokinstrumentalisten voeren het publiek 350 jaar terug in de tijd, naar het leven van Mary Stuart en Willem III.
Engels gezongen, Nederlandse boventiteling.

2.  Nabucco - Charkov City Opera & Ballet - za 1 feb
Nabucco is een van Verdi's meest epische opera's. Een groots verhaal over macht, vrijheid en liefde, waarin alles op het spel komt te staan voor de liefde van een man en de macht over een volk. Het had niet veel gescheeld of deze opera was niet door Verdi geschreven. Een eerdere opera faalde en Verdi had gezworen nooit meer te componeren. De directeur van La Scala in Milaan lokte hem met de opdracht van Nabucco. De opera was een doorslaand succes en het overbekende slavenkoor-lied Va Pensiero, is een van de bekendste operamelodieën.
Italiaans gezongen, Nederlandse boventiteling.

3.  De Parelvissers - Staatsopera van Tatarstan - za 14 mrt 
Het operagezelschap uit Tatarstan komt met een nieuwe enscenering van de klassieker. Het exotische meesterwerk speelt zich af in het achtiende-eeuwse Ceylon, maar Bizet roept met zijn prachtige melodieën eerder een droomwereld op, waar (maagdelijke) priesteressen toezicht houden en (menselijke) passies schokgolven veroorzaken. De vrienden Zurga en Nadir vinden elkaar na jaren terug. De hernieuwde vriendschap komt onder druk te staan als ze verliefd worden op dezelfde vrouw. Voor het grote publiek is De Parelvissers vooral bekend vanwege het prachtige duet Au fond du temple saint, maar ook de aria van Nadir in de eerste acte, Je crois entendre encore, is een publiekslieveling. 
Frans gezongen, Nederlandse boventiteling.


Fotobalk Opera

Benieuwd naar de 'overall' publiekslievelingen en onze tips? U vindt ze hier

  • Opera/Operette

Aanmelden

Nieuwsbrief

Wilt u onze Theater of Cinema Nieuwsbrief ontvangen? Lees hier de laatste nieuwsbrief.

KLIK HIER OM U AAN TE MELDEN.

Nieuws

RSS Meer nieuws