Opera/Operette

Benieuwd naar de publiekslievelingen uit de voorverkoop en een aantal van onze tips in het genre opera/operette? Bekijk hieronder het overzicht. 

Fotobalk - Opera 2.0

1. Vivaldi - Dangerous Liaisons - Opera2Day - vr 1 feb

Een spiksplinternieuwe barokopera, met muziek van Antonio Vivaldi. Vivaldi's meest opwindende aria's komen samen op een nieuw libretto. Ze vertellen  een opwindend verhaal, gebaseerd op de roemruchte briefromanLes Liaisons Dangereuses. Een fatale liefdesgeschiedenis. Een portret van een tijdperk, waarin een verveelde elite bezwijkt onder haar eigen intriges. OPERA2DAY paste dit procedé eerder succesvol toe in de tot 'Opera van het jaar' verkozen La troupe d'Orphée.

2. Aïda (verdi) - Charkov Staats Opera Theater - za 9 feb
e Egyptische legeraanvoerder Radames mag na zijn overwinning op de Ethiopiërs trouwen met koningsdochter Amneris. Intussen houdt hij van haar slavin Aïda, dochter van de overwonnen Ethiopische koning. Dat kwetst Amneris en als Radames dan ook nog een militair geheim verraadt, blijkt dat Aïda en hij elkaar, gelijk aan Romeo en Julia, trouw zullen zijn tot in de dood. Wie Verdi's muziek hoort waant zich in het oude Egypte en ziet de liefde bloeien.

3. De barbier van Sevilla (Rossini) - De Staatsopera van Tatarstan - za 2 mrt
De beroemde aria van de Barbier van Sevilla - Figaro - is misschien wel de bekendste opera-aria die er is. Op 24-jarige leeftijd schreef Rossini de komische opera Il Barbiere di Siviglia. Tot op de dag van vandaag blijft het werk één van de meest opgevoerde opera's en kreeg het terecht de status van meesterwerk. De verliefde graaf van Almaviva roept de hulp in van de Barbier van Sevilla (Figaro) om hem in contact te brengen met de mooie Rosina zonder zijn afkomst te verraden en zonder de argwaan te wekken van de oude dokter Bartolo, die ook een oogje op Rosina heeft.

4. A Little Night Music (Stephen Sondheim) - Nederlandse Reisopera - do 21 mrt 
Als het tot actrice Desiree doordringt dat advocaat Frederik niet voor haar zal kiezen, zet zij Send In The Clowns in, het weergaloze nummer van Stephen Sondheim. Opera of musical? Het werk van Sondheim onttrekt zich aan de grenzen van theaterwetten en is een genre op zich.  Little Night Music sleepte in 1973 vijf Tony Awards in de wacht en is wereldwijd door talloze grote operahuizen op het repertoire gezet. De Nederlandse Reisopera komt met een topcast uit verschillende theatergenres.

5. Eugen Onegin (Tsjaikovski) - Staatsopera van Tatarstan - za 6 apr
Eugen Onegin is Tsjaikovski's meest geliefde opera en heeft terecht een vaste plek veroverd binnen het internationale repertoire. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige novelle van de grote schrijver Pushkin. De prachtige melodieën van Tsjaikovski brengen de emoties van de karakters tot leven, met als hoogtepunten het dramatische duel tussen de jeugdvrienden en de gracieuze brief-scène van Tatjana, de onbetwiste heldin van de opera.

Benieuwd naar de operaprogrammering van seizoen 17/18? Bekijk deze hier op uw gemak.  Benieuwd naar de 'overall' publiekslievelingen en onze tips? U vindt ze hier

  • Opera/Operette
  • Opera/Operette

Aanmelden

Nieuwsbrief

Wilt u onze Theater of Cinema Nieuwsbrief ontvangen? Lees hier de laatste nieuwsbrief.

KLIK HIER OM U AAN TE MELDEN.

Nieuws

RSS Meer nieuws