Muziektheater

Benieuwd naar de voorstellingen die favoriet zijn bij het publiek, aangevuld met een aantal insiders tips voor 2019/2020?

Muziektheater
1. Botanical wasteland - Theater Rotterdam - do 20 feb
Door de destructieve wijze waarop de mensheid zich deze planeet heeft toegeëigend, leven we nu in een tijd van massale uitsterving. Muziektheatergezelschap Touki Delphine en theatermakers Boogaerdt/VanderSchoot doen een bevlogen poging om onze blik op de onafwendbare toekomst en onze relatie met de veranderende wereld in positieve zin te veranderen.

2. Vietnam - Als niets meer rest dan vluchten - do 2 apr
Tien jaar nadat de Amerikanen wegtrokken uit Vietnam besloot de vader van Minh Vu een boot te bouwen. Het leven in het communistische land was ondraaglijk geworden. Onderdrukking en vernedering waren de praktijk van alle dag. Op een dag besloot hij te gaan. Hij, zijn vrouw en hun negen kinderen... waarvan de jongste nog een baby was. Dagenlang trokken ze door het drassige land om uiteindelijk de zee te bereiken. Toch liet de vader de moed niet zakken en zo trok het gezin de zee op. Dagenlang dobberden ze op zee totdat een Nederlands koopvaardijschip ze in het vizier kreeg. Een schip dat als uitdrukkelijke opdracht had om géén bootvluchtelingen mee te nemen...

3. Rock me baby - Feikes Huis / Servaes Nelissen - di 21 apr
Na lange tijd komt rockband The Promise weer bij elkaar. Ter voorbereiding op hun Back and Forward Tour sluit de groep zich op in de studio, maar al snel stapelen oude irritaties, twijfels en fysieke ongemakken zich op... Hoe goed zijn de oude nummers nog? En zal het nieuwe materiaal aanslaan op de fanclubdag? Een crisis hangt in de lucht. Dus wordt Janice, een excentrieke performancekunstenares en vriendin van frontman Sjag, gevraagd om mee te denken. Zij komt met een dwingend visueel concept waarin poppenanimatie de muziek gaat ondersteunen. Maar als de mannen met maskers op moeten spelen, neemt de weerstand tegen Janice aardig toe.

4.  De meisjes met de wijsjes - Moerstaal - vr 24 apr
Nederland. Het land waar je van je fiets afwaait en er altijd een gratis douche op de loer ligt. Waar de mensen tot de gelukkigste ter wereld behoren, maar waar ook veel wordt geklaagd. Het land waar iedereen tolerant is, maar niemand welkom. Het land van burenruzies, geluidsoverlast en onbeschoft gedrag. Zijn wij direct of zijn we gewoon lomp? Zijn wij praters of zwijgen we liever, want wat zullen de buren wel niet denken? 

 

Fotobalk Muziektheater

Bekijk hier op uw gemak de complete muziektheateragenda. Benieuwd naar de 'overall' publiekslievelingen en tips? U vindt ze hier

  • Muziektheater

Aanmelden

Nieuwsbrief

Wilt u onze Theater of Cinema Nieuwsbrief ontvangen? Lees hier de laatste nieuwsbrief.

KLIK HIER OM U AAN TE MELDEN.

Nieuws

RSS Meer nieuws