Muziektheater

Benieuwd naar de voorstellingen die favoriet zijn bij het publiek, aangevuld met een aantal insiders tips voor 2019/2020?

Muziektheater
1. Lost Tango - Orkater, Via Berlin en Ragazsze Quartet - do 7 nov
De Esperanza, ooit een tot de verbeelding sprekend cruiseschip waar de muziek van Papa Tango klonk, ligt in een haven aan de ketting te roesten. Wanneer Anna na jaren terugkeert op het schip - dat zij niet zonder reden ver achter zich liet - wordt zij geconfronteerd met haar vader die krampachtig probeert vast te houden aan zijn glorietijd. Wat volgt is een aanvaring met hem en haar zussen Clara en Blanca, waarbij frustratie, wanhoop, verlangen, weemoed, pijn en liefde doorklinken in de meeslepende muziek.

2. Fort Europa - MATZER theaterproducties - do 7 nov
Europa is versleten, verkracht en verteerd. Niet door mensen van buiten, maar door de Europeanen zelf. We hebben jammerlijk gefaald. Kibbelend valt het continent uiteen. Het bouwt een muur om zich heen, om gelukszoekers en vluchtelingen buiten te houden.
De Vlaamse schrijver Tom Lanoye schreef Fort Europa als novelle, lang voor de Arabische Lente, de duizenden verdronken migranten en de terroristische aanslagen in Europa zelf. Het is een stuk over migratie, maar dan in omgekeerde zin. Bij Lanoye hebben de Europeanen er zelf zo'n zooitje van gemaakt dat zij hun continent willen of moeten ontvluchten.

3. Zoutmus - Kuikens van beton - wo 20 nov
Na hun succesvolle tournee staat Zoutmus alweer te trappelen van ongeduld. Want er zijn nog veel theaters waar ze wat Zoutmus kunnen gebruiken. Er is geen verhaal, geen rode draad en geen boodschap.  Kuikens van beton is een komisch muziekspektakel waarin de absurdistische scènes elkaar in moordend tempo opvolgen. Van een retestrakke funkrockband transformeren de vijf jongemannen moeiteloos naar een droogkomische deurscène.

4. Callas | Onassis | Kennedy - Een muzikale vete - za 7 dec
Callas, Onassis, Kennedy is een muzikale vete over passie en wraak. In het stuk werkt regisseur Pier Paulo Pasolini aan zijn film Medea. Hoofdrolspeelster Maria Callas hoort tijdens de opnames dat scheepvaartmagnaat Onassis haar verlaat voor presidentsweduwe Jackie Kennedy. Ze weigert haar trailer nog uit te komen. Zes jaar later, tijdens een trip op het beroemde jacht, begint het huwelijk tussen Kennedy en Onassis scheuren te vertonen. Jacky kan haar overleden echtgenoot, president John F. Kennedy, niet vergeten. Dan komt Maria Callas aan boord en ontstaat er tussen de vrouwen een merkwaardige band.

5. Rock me baby - Feikes Huis / Servaes Nelissen - di 21 apr
Na lange tijd komt rockband The Promise weer bij elkaar. Ter voorbereiding op hun Back and Forward Tour sluit de groep zich op in de studio, maar al snel stapelen oude irritaties, twijfels en fysieke ongemakken zich op... Hoe goed zijn de oude nummers nog? En zal het nieuwe materiaal aanslaan op de fanclubdag? Een crisis hangt in de lucht. Dus wordt Janice, een excentrieke performancekunstenares en vriendin van frontman Sjag, gevraagd om mee te denken. Zij komt met een dwingend visueel concept waarin poppenanimatie de muziek gaat ondersteunen. Maar als de mannen met maskers op moeten spelen, neemt de weerstand tegen Janice aardig toe.

Fotobalk Muziektheater

Bekijk hier op uw gemak de complete muziektheateragenda. Benieuwd naar de 'overall' publiekslievelingen en tips? U vindt ze hier

  • Muziektheater

Aanmelden

Nieuwsbrief

Wilt u onze Theater of Cinema Nieuwsbrief ontvangen? Lees hier de laatste nieuwsbrief.

KLIK HIER OM U AAN TE MELDEN.

Nieuws

RSS Meer nieuws