Muziek/Concert

Benieuwd naar de publiekslievelingen uit de voorverkoop en een aantal van onze tips uit de muziek/concert programmering? Bekijk hieronder het overzicht of klik hier voor de complete muziekagenda.

1. Dutch Eagles- Fly Like An Eagle - do 17 jan
The next best thing? Akelig dichtbij?' Vergeet het maar! Dit is een gevalletje erop en erover. Het grote Amerikaanse voorbeeld steekt tegenwoordig zelfs wat bleekjes af bij wat deze Hollandse adelaren op het podium zetten: superieure songs, meesterlijke samenzang en virtuoze muzikaliteit. Ga kijken, ga luisteren en Fly Like An Eagle.

2. Sjors van der Panne - Theatertour 2018-2019 - za 19 jan
Met vertolkingen van liedjes van grote helden als Ramses Shaffy, Frank Boeijen en Liesbeth List zette zanger Sjors van der Panne zichzelf op de kaart. Zijn stem, zijn passie voor tekst en muziek en de manier waarop hij het lied echt tot leven weet te brengen, maken hem tot een groot en bijzonder vertolker. Inmiddels staat Van der Panne waar hij thuishoort: in de spotlights van de grootste schouwburgen en concertzalen voor een aandachtig luisterend publiek. Tijdens dit theaterconcert brengt hij met zijn vaste band de mooiste liedjes van Nederlandse bodem, van zijn helden en van hemzelf.

3. Supertrap - Live in Paris - wo 6 feb
Supertrap brengt de prachtige muziek van Supertramp met groot muzikaal vakmanschap, Britse humor en respect voor het origineel op de planken. De gehele  Live in Paris-show komt voorbij, evenals spetterende vertolkingen van de beste nummers van albums als Crime of the     Century en  Breakfast in America. De thema's uit hun liedjes - liefde, macht en religie - zijn tijdloos, net als de muziek van Supertramp zelf.

Fotobalk - Muziek Concert 2.0

4. Freedom - Een eerbetoon aan George Michael door Jordan Roy - do 14 feb
'Een man met een prachtige stem en een podiumpresentatie waar menigeen jaloers op is'. Een uitspraak die zowel op George Michael als op Jordan Roy van toepassing is. Roy brengt met de theatershow Freedom een muzikaal eerbetoon aan George Michael. Niet alleen het solo-werk van Michael staat centraal maar ook de vele hits die hij scoorde met Wham! Samen met zijn eigen live-band en backing vocalisten pakt Roy uit en raakt hij het publiek met een unieke sound van meerstemmigheid.

5. De Uitdaging o.l.v. Thijs Borsten - za 16 feb
Popzangeres Kris Berry wordt geroemd om haar loepzuivere stem en haar prachtige ingetogen liedjes. Minyeshu weet met haar dans en zang het publiek tot grote hoogte op te zwepen. Als deze twee uitersten elkaar weten te vinden, kan het een ongekende performance opleveren. Begeleid door Thijs en zijn band gaan ze die uitdaging aan, in een duel dat alleen maar winnaars kent.

6. Mathilde Santing - Renaissance - za 23 feb
In 2017 onderging Mathilde een behandeling van Brainspotting-uitvinder David Grand. Een paar dagen later merkte ze tot haar verbazing dat haar stem nog mooier was en haar creatieve durf nog groter. Mathilde voelt zich herboren en wil dat van de daken zingen. Voor dit theaterconcert was dan ook maar één titel denkbaar:  Renaissance, dat in het teken staat van haar nieuwe album dat komend najaar, op haar geboortedag, verschijnt.

7. It's a Man's World! ft. Steffen Morrison & Yerry Rellum - The Soul of a Generation - do 28 feb
Soullegendes als James Brown, Stevie Wonder en Marvin Gaye schreven de soundtrack van een hele generatie. Bittere armoede, drugs, racisme, criminaliteit: niets weerhield hen er van uit te groeien tot ware iconen. Maar what does it really take to be a man? Zangers Steffen Morrison en Yerry Rellum (de laatste is ook bekend onder de naam Big Boy Caprice) kruipen in de weerbarstige karakters van de grootste soulzangers op aarde en toveren de theaters samen met een spetterende liveband om tot swingende soultempels.

8. Bruce Springteens Born In The U.S.A. - vr 1 mrt
35 jaar na de release is Springsteens hit album Born in the U.S.A. weer volledig live te beluisteren. Aan Erwin Nyhoff, ontdekt tijdens The Voice of Holland, valt de grote eer. Springsteen fans beweren dat hij als een van de weinigen Springsteens energie en zeggingskracht evenaart. Rob Winter (Kayak, Borsato, Guus Meeuwis) voert de gitaren aan in de 7-koppige LA-Live Band. Exclusieve beelden van Jan Douwe Kroeske's interview met Bruce Springsteen brengen u dichter bij het antwoord op de vraag: Who's the Boss?
9. De dag dat ik Robert Long ontmoette - Maaike Widdershoven, Wil van der Meer, Julia Herfst en Roberto de Groot - vr 8 mrt
Robert Long zou dit najaar 75 jaar geworden zijn, een mooi moment om een ode te brengen aan de singer-songwriter. Vier zangers en zangeressen, die Long daadwerkelijk gekend hebben, zingen zijn mooiste liedjes en praten u ondertussen met grappige, persoonlijke en ontroerende verhalen bij over zijn roerige leven.

10. Lavinia Meijer - Untitled 1 - wo 20 mrt
Harpiste Lavinia Meijer is een van de spannendste musici van onze tijd. Ze speelt niet alleen klassiek repertoire, maar ook hedendaagse muziek en laat zo onvermoede kanten van haar instrument zien. In deze solovoorstelling verweeft ze persoonlijke verhalen met muziek vanaf de jaren zeventig tot nu. Lavinia werkte samen met artiesten zoals Philip Glass, Iggy Pop, Ludovico Einaudi en Laurie Anderson en is geboeid door veranderingen binnen de kunst. Haar ervaringen en interesses brengt ze samen in een programma waarin ze bruggen bouwt tussen haar muziek en beeldende en schrijvende kunst,spoken word, film, animaties en nieuwe elektronische experimenten.

Bekijk hier op uw gemak de complete muziekagenda.  Benieuwd naar de 'overall' publiekslievelingen en onze tips? U vindt ze hier

  • Muziek/Concert

Aanmelden

Nieuwsbrief

Wilt u onze Theater of Cinema Nieuwsbrief ontvangen? Lees hier de laatste nieuwsbrief.

KLIK HIER OM U AAN TE MELDEN.

Nieuws

RSS Meer nieuws