Muziek/Concert

Benieuwd naar de publiekslievelingen uit de voorverkoop en een aantal van onze tips uit de muziek/concert programmering? Bekijk hieronder het overzicht of klik hier voor de complete muziekagenda.


Fotobalk - Muziek Concert 2.0

1. Lavinia Meijer - Untitled 1 - wo 20 mrt
Harpiste Lavinia Meijer is een van de spannendste musici van onze tijd. Ze speelt niet alleen klassiek repertoire, maar ook hedendaagse muziek en laat zo onvermoede kanten van haar instrument zien. In deze solovoorstelling verweeft ze persoonlijke verhalen met muziek vanaf de jaren zeventig tot nu. Lavinia werkte samen met artiesten zoals Philip Glass, Iggy Pop, Ludovico Einaudi en Laurie Anderson en is geboeid door veranderingen binnen de kunst. Haar ervaringen en interesses brengt ze samen in een programma waarin ze bruggen bouwt tussen haar muziek en beeldende en schrijvende kunst,spoken word, film, animaties en nieuwe elektronische experimenten.

2. Niki Jacobs - Van Cohen tot Winehouse - za 23 mrt
Met haar fluwelen zangstem heeft Niki Jacobs inmiddels niet alleen heel Europa maar ook de Verenigde Staten veroverd. Ze is vooral bekend om de originele en diep doorvoelde interpretaties die ze samen met haar ensemble aan de muziek weet te geven. De songs krijgen door Jacobs' prachtige interpretaties een extra dimensie. In haar nieuwe programma brengt ze een ode aan de Joodse singer-songwriters en popiconen van deze eeuw. Met nummers van Leonard Cohen, Bob Dylan, Paul Simon, Billy Joel maar ook Beck, Kiss en Amy Winehouse. In sprankelende en vernieuwende, sfeervolle versies zoals alleen Niki Jacobs en haar musici die weten neer te zetten.

3. Ricky Koole, Leo Blokhuis en Ivan Peroti - New Orleans - di 9 mrt
Leo Blokhuis, zangeres Ricky Koole en zanger Ivan Peroti nemen u mee naar New Orleans, de bakermat van muziekstijlen als jazz, rhythm & blues, soul, rock en cajun. Denk bijvoorbeeld aan Louis Armstrong, Dr. John, Allen Toussaint, Labelle, Fats Domino en The Meters. De stad is altijd een bruisende smeltkroes geweest van onder andere Franse, Spaanse, Afrikaanse en Haïtiaanse invloeden.

4. Woodstock the Story - 50th Anniversary Tour - za 13 apr
Bezieling, humor en geweldige muziek: vier met  Woodstock the Story de 50ste verjaardag van het legendarische festival uit 1969. Hoor, zie & voel de flowerpower. Unieke belevenis van bijna drie uur met de beste (protest)songs van de  Three Days of Peace & Music: Janis Joplin, The Who, CCR, Crosby Stills & Nash en véél meer.  Back to the garden! Peace!

5. Round Midnight Orchestra - Crooners Night Club - wo 24 apr
Crooners Night Club neemt u mee naar de nachtclubs van Las Vegas en New York in de jaren vijftig van de vorige eeuw, de wereld van filmsterren, maffia en swingende muziek. Legendarische artiesten als Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis Jr. en Nat King Cole gaven er spetterende shows, begeleid door de orkesten van onder anderen Count Basie, Duke Ellington en Quincy Jones. Het Round Midnight Orchestra, dat bestaat uit het puikje van de Nederlandse jazzscene, speelt hun beroemde songs, stand-up comedian Jeffrey Spalburg en zanger/verteller Thom Hoorweg zorgen voor sappige verhalen. Want hoe zat het nou met The Rat Pack? Wat was de rol van diva's als Marilyn Monroe? En wat betekende de maffia voor de zangers?

6. Calefax & Eric Vloeimans - Didi & Aeneazz - wo 1 mei
Het repertoire van Calefax bestaat uit bewerkingen van muziek vanaf het jaar 1100 tot nu, die de vijf blazers vertolken in een unieke bezetting van hobo, klarinet, saxofoon, basklarinet en fagot, al dan niet aangevuld met gastmuzikanten. Deze keer laten ze hun licht schijnen op de barokmuziek. Barok heeft een drive en nodigt uit tot een eigen interpretatie, met onverwachte melodiekleuringen en kruidige akkoorden. Raaf Hekkema, saxofonist van Calefax, maakte al eerder eigenzinnige arrangementen van stukken van Monteverdi, Bach en Dowland. Nu komt hij met een gloednieuwe bewerking van Purcells barokopera Dido and Aeneas voor de vijf virtuoze blazers. Eric Vloeimans voegt zijn verleidelijke en wendbare trompetgeluid toe om dit meesterwerk nieuw, fris leven in te blazen.

Bekijk hier op uw gemak de complete muziekagenda.  Benieuwd naar de 'overall' publiekslievelingen en onze tips? U vindt ze hier

  • Muziek/Concert

Aanmelden

Nieuwsbrief

Wilt u onze Theater of Cinema Nieuwsbrief ontvangen? Lees hier de laatste nieuwsbrief.

KLIK HIER OM U AAN TE MELDEN.

Nieuws

RSS Meer nieuws