Dans

Benieuwd naar de publiekslievelingen uit de voorverkoop en een aantal van onze tips in het genre dans/ballet? Bekijk hieronder het overzicht.

1. Sleeping Beauty - vr 11 jan
Sleeping Beauty wordt beschouwd als één van de hoogtepunten van het klassiek-romantische balletgenre. Componist Tsjaikovski en choreograaf Petipa waren in topvorm toen ze dit ballet creëerden. Deze uitvoering is groots, romantisch en indrukwekkend; prachtige kostuums, betoverende decors en duizelingwekkende dans staan garant voor een theaterbelevenis van formaat. Sleeping Beauty vertelt het verhaal van prinses Aurora, die zich op haar zestiende verjaardag door toedoen van de slechte fee aan de spoel van een spinnenwiel prikt en na honderd jaar slapen wordt gewekt door de kus van een prins. Een familievoorstelling bij uitstek.

TWOOLS is geen gewone dansvoorstelling, maar een opwindende high-speed choreografische achtbaan. Een voorstelling vol vaart waarin korte dansstukken van topchoreografen en nieuw talent elkaar opvolgen. Een spannende en kleurrijke staalkaart van het moderne ballet, pakkend, vernieuwend, theatraal, overdonderend of intiem. Met zo veel afwisseling in makers, stijlen, muziek en kostuums is de voorstelling een feest voor iedere dansliefhebber én een perfect instapmoment voor mensen die dat willen worden. Al bijna twintig jaar is deze dans-zap-avond in thuishaven Rotterdam een groot succes en gelukkig mag de rest van Nederland nu ook meegenieten.

Fotobalk - Dans 2.0

3. Red Sky Performance - Backbone - do 7 feb 
Backbone is de nieuwe voorstelling van Red Sky Performance uit Canada. Geïnspireerd op de ruggengraat (bergkammen) van de continenten brengen acht dansers, ondersteund door live-muziek, Canadese inheemse dans.

4. Conny Janssen Danst - BROOS - za 16 feb 
Na HOME (2017) en de remake van INSIDE OUT (2018) brengt Conny Janssen Danst een nu sprankelende dansvoorstelling over ouderdom, jeugd, de breekbaarheid van het leven en het verglijden van de tijd. BROOS toont de kwetsbaarheid van het leven, van de eerste schreeuw tot de laatste zucht. In een mozaïek van vertellingen ervaren we de hartenklop van diverse momenten in tijd; het zijn en verdwijnen, het verwerven en verliezen, hier tegenover daar, nu versus toen. De tijd tikt door en is niet te stoppen.

5. Nederlands Dans Theater 2 - Settle for More - za 16 feb
Het tweede gezelschap van Nederlands Dans Theater bestaat in 2018 veertig jaar. Ooit opgericht als springplank voor NDT 1, ontwikkelde de groep zich door de jaren heen tot een volledig onafhankelijk gezelschap. Maar de focus op de ontwikkeling van de artistieke persoonlijkheid van de jonge dansers is onveranderd.

6. Introdans - Leve Larbi - za 20 apr
De Vlaams-Marokkaanse Sidi Larbi Cherkaoui is een van de meest toonaangevende hedendaagse choreografen ter wereld. Hij werd onlangs nog door het gezaghebbende Duitse tijdschrift Tanz voor de derde keer uitgeroepen tot Choreograaf van het Jaar. Introdans is er dan ook bijzonder trots op dat het - als enig Nederlands gezelschap - drie van Cherkaoui's choreografieën mag uitvoeren, waaronder een Nederlandse première.

Bekijk hier op uw gemak de dansagenda.  Benieuwd naar de 'overall' publiekslievelingen en tips? U vindt ze hier

  • Dans
  • Dans

Aanmelden

Nieuwsbrief

Wilt u onze Theater of Cinema Nieuwsbrief ontvangen? Lees hier de laatste nieuwsbrief.

KLIK HIER OM U AAN TE MELDEN.

Nieuws

RSS Meer nieuws