Dans

Benieuwd naar de voorstellingen die favoriet zijn bij het publiek, aangevuld met een aantal insiders tips voor 2019/2020?

Dans/Ballet
1.  Introdans - Eerbetoon aan slag om Arnhem in The Battle - vr 15 nov
In 2019 is het 75 jaar geleden dat de Slag om Arnhem plaatsvond. Als eerbetoon stelde Introdans een programma samen rond de thema's strijd, kracht, energie en tot het uiterste gaan. Deze tijdloze en universele onderwerpen worden vormgegeven door eigentijdse choreografen. The Battle  opent met werk van de Amerikaan Robert Battle. The Hunt is een dynamisch oerdansritueel voor zes mannen. De Introdans-vrouwen zijn te zien in een nieuwe creatie van Cayetano Soto. Met trots presenteert Introdans vervolgens de Nederlandse première van Sidi Larbi Cherkaoui's Qutb. De vrouwenrol in dit indringende danstrio werd gecreëerd voor niemand minder dan de Russische sterballerina Natalia Osipova. The Battle sluit met Missa Brevis, het magnum opus van José Limón, een van de grootmeesters van de Amerikaanse moderne dans.

2.  ISH Dance collective & Amenti MoveMeant - Ayahuasca - do 28 nov 
Choreograaf Gil Gomes Leal maakte in 2018 een reis naar Peru om kennis te maken metayahuasca, een hallucinogene drank die wordt getrokken van de gelijknamige plant. Indianenvolken uit het Amazonegebied gebruiken de drank al eeuwenlang in magisch-religieuze rituelen. De reis was een levensveranderende ervaring voor Leal en leidde tot de voorstelling  Ayahuasca, waarin hij experimentele hiphop met zelfreflectie verbindt. De zes performers worden begeleid door een ayahuasquero, die de ceremonie leidt.

3. Nederlands Dans Theater 2Sierra Oscar Foxtrot Tango - za 14 dec
In Sierra Oscar Foxtrot Tango daagt een verrassende mix van vier contrasterende choreografische stemmen de jonge dansers van Nederland Dans Theater 2 uit. Medhi Walerski danste meer dan tien jaar bij zowel NDT 2 als NDT 1, voordat hij zich volledig toelegde op choreograferen. Na het succes van Soon  uit 2017 creëert Walerski opnieuw een werk voor het NDT. Deze wereldpremière wordt vergezeld door het veelgeprezen Wir sagen uns Dunkles (2017) van Marco Goecke. Terug op het NDT-podium: Sara, dat het choreografenduo Sharon Eyal en Gai Behar in 2013 maakte. Van de Franse choreograaf Yoann Bourgeois ten slotte wordt een nieuwe bewerking van Fugue / Table uit 2010 gedanst.

4. Kerstsprookjesballet De Notenkraker - Charkov City Opera & Ballet - do 26 dec 
De Notenkraker is hét kerstsprookjesballet op de prachtige muziek van Tsjaikovski. Het Charkov City Opera & Ballet brengt voor deze klassieker, naast een groot orkest, fabuleuze dansers, prachtige kostuums en fraaie decors mee. De Notenkraker vertelt het verhaal van het meisje Clara dat op kerstavond een pop, een notenkraker, cadeau krijgt. In haar droom verandert de pop in een knappe prins. Hij neemt haar mee op een fascinerende reis door een sprookjeswereld, met alle romantiek en gevaren van dien. Als Clara wakker wordt, blijkt alles een droom te zijn geweest.

5.  Recirquel Company Budapest - Acrobatisch danstheater in My Land - za 4 apr
My Land van Recirquel Company Budapest was met 28 uitverkochte voorstellingen dé hit van het Fringe Festival 2018 in Edinburgh. De combinatie van dans, acrobatiek, schitterende muziek, illusie en fysieke inspanning maakt deze voorstelling tot een geslaagd voorbeeld van hedendaags verhalend circus. 
In de nieuwe productie  My Land bewegen de artiesten over een met aarde bedekte ondergrond, terwijl ze fascinerende beelden creëren die traditie, vrijheid en liefde oproepen. Indringende Tartaarse, Moldavische en andere muziekstukken uit de Oekraïne verrijken het verhaal over wie de baas is in het land. 

Fotobalk Dans _Ballet


Bekijk hier op uw gemak de dansagenda. 
Benieuwd naar de 'overall' publiekslievelingen en tips? U vindt ze hier

  • Dans
  • Dans

Aanmelden

Nieuwsbrief

Wilt u onze Theater of Cinema Nieuwsbrief ontvangen? Lees hier de laatste nieuwsbrief.

KLIK HIER OM U AAN TE MELDEN.

Nieuws

RSS Meer nieuws