Dans

Benieuwd naar de voorstellingen die favoriet zijn bij het publiek, aangevuld met een aantal insiders tips voor 2019/2020?

Dans/Ballet
1. Nederlands Dans Theater 2Sierra Oscar Foxtrot Tango - za 14 dec
In Sierra Oscar Foxtrot Tango daagt een verrassende mix van vier contrasterende choreografische stemmen de jonge dansers van Nederland Dans Theater 2 uit. Medhi Walerski danste meer dan tien jaar bij zowel NDT 2 als NDT 1, voordat hij zich volledig toelegde op choreograferen. Na het succes van Soon  uit 2017 creëert Walerski opnieuw een werk voor het NDT. Deze wereldpremière wordt vergezeld door het veelgeprezen Wir sagen uns Dunkles (2017) van Marco Goecke. Terug op het NDT-podium: Sara, dat het choreografenduo Sharon Eyal en Gai Behar in 2013 maakte. Van de Franse choreograaf Yoann Bourgeois ten slotte wordt een nieuwe bewerking van Fugue / Table uit 2010 gedanst.

2. Kerstsprookjesballet De Notenkraker - Charkov City Opera & Ballet - do 26 dec 
De Notenkraker is hét kerstsprookjesballet op de prachtige muziek van Tsjaikovski. Het Charkov City Opera & Ballet brengt voor deze klassieker, naast een groot orkest, fabuleuze dansers, prachtige kostuums en fraaie decors mee. De Notenkraker vertelt het verhaal van het meisje Clara dat op kerstavond een pop, een notenkraker, cadeau krijgt. In haar droom verandert de pop in een knappe prins. Hij neemt haar mee op een fascinerende reis door een sprookjeswereld, met alle romantiek en gevaren van dien. Als Clara wakker wordt, blijkt alles een droom te zijn geweest.

3. Isabelle beernaert - Laat me - do 16 jan 
Isabelle Beernaert weet met haar choreografieën de harten van het publiek te raken. Maar hoe komt het dat iets je raakt of juist niet? Waarom staan je haren rechtop bij het horen van een bepaald muziekstuk? Isabelle gelooft dat dit voortkomt uit de bezieling waarmee iets wordt gecreëerd. De passie, de liefde, de intentie die erachter zit, de roep van je hart. Dit thema staat centraal in de voorstelling  Laat me.

4.  Recirquel Company Budapest - Acrobatisch danstheater in My Land - za 4 apr
My Land van Recirquel Company Budapest was met 28 uitverkochte voorstellingen dé hit van het Fringe Festival 2018 in Edinburgh. De combinatie van dans, acrobatiek, schitterende muziek, illusie en fysieke inspanning maakt deze voorstelling tot een geslaagd voorbeeld van hedendaags verhalend circus. 
In de nieuwe productie  My Land bewegen de artiesten over een met aarde bedekte ondergrond, terwijl ze fascinerende beelden creëren die traditie, vrijheid en liefde oproepen. Indringende Tartaarse, Moldavische en andere muziekstukken uit de Oekraïne verrijken het verhaal over wie de baas is in het land. 

5. Introdans - Icoon - vr 17 apr 
In 2020 wordt Childs tachtig jaar en Introdans viert dat met het hommageprogramma  Icoon, met daarin enkele van de mooiste parels uit haar omvangrijke oeuvre. Zo ziet u onder meer het bruisende  Çhairman Dances en  Canto Ostinato, gezet op de beroemde muziek van Simeon ten Holt. De avond wordt afgesloten met Childs meest recente werk  Petricor.

Fotobalk Dans _Ballet


Bekijk hier op uw gemak de dansagenda. 
Benieuwd naar de 'overall' publiekslievelingen en tips? U vindt ze hier

  • Dans
  • Dans

Aanmelden

Nieuwsbrief

Wilt u onze Theater of Cinema Nieuwsbrief ontvangen? Lees hier de laatste nieuwsbrief.

KLIK HIER OM U AAN TE MELDEN.

Nieuws

RSS Meer nieuws