Dans

Benieuwd naar de voorstellingen die favoriet zijn bij het publiek, aangevuld met een aantal insiders tips voor 2019/2020?

Dans/Ballet
1. Scapino Ballet Rotterdam - Pearl - di 3 mrt
Pearl gaat over schoonheid en het onafwendbare verval en heeft alle ingrediënten van een klassiek drama. Mede dankzij de spectaculaire kostuums waant u zich al snel aan een eigentijds Venetiaans hof. Het virtuoze barokensemble Combattimento nam voor  Pearl   een speciale uitvoering op van veelal onbekende aria's en muziekstukken uit de schatkamer van de barokmuziek. 

2. Nederlands dans Theater 2 - Standalone - vr 13 mrt
NDT 2 werd opgericht om het eerste gezelschap van NDT van jong talent te voorzien, maar groeide uit tot een gezelschap met eigen repertoire.  Standalone   viert makers die deze onafhankelijkheid ook uitstralen. Johan Inger maakte al talrijke balletten voor het gezelschap en groeide uit tot een inventieve choreograaf, wiens stijl varieert van komisch en theatraal tot aards en organisch. Van hem wordt een wereldpremière gedanst.

3.  Recirquel Company Budapest - Acrobatisch danstheater in My Land - za 4 apr
My Land van Recirquel Company Budapest was met 28 uitverkochte voorstellingen dé hit van het Fringe Festival 2018 in Edinburgh. De combinatie van dans, acrobatiek, schitterende muziek, illusie en fysieke inspanning maakt deze voorstelling tot een geslaagd voorbeeld van hedendaags verhalend circus. 
In de nieuwe productie  My Land bewegen de artiesten over een met aarde bedekte ondergrond, terwijl ze fascinerende beelden creëren die traditie, vrijheid en liefde oproepen. Indringende Tartaarse, Moldavische en andere muziekstukken uit de Oekraïne verrijken het verhaal over wie de baas is in het land. 

4. Introdans - Icoon - vr 17 apr 
In 2020 wordt Childs tachtig jaar en Introdans viert dat met het hommageprogramma  Icoon, met daarin enkele van de mooiste parels uit haar omvangrijke oeuvre. Zo ziet u onder meer het bruisende  Çhairman Dances en  Canto Ostinato, gezet op de beroemde muziek van Simeon ten Holt. De avond wordt afgesloten met Childs meest recente werk  Petricor.

Fotobalk Dans _Ballet


Bekijk hier op uw gemak de dansagenda. 
Benieuwd naar de 'overall' publiekslievelingen en tips? U vindt ze hier

  • Dans
  • Dans

Aanmelden

Nieuwsbrief

Wilt u onze Theater of Cinema Nieuwsbrief ontvangen? Lees hier de laatste nieuwsbrief.

KLIK HIER OM U AAN TE MELDEN.

Nieuws

RSS Meer nieuws