Cabaret

Benieuwd naar een aantal publiekslievelingen en onze tips uit onze cabaretprogrammering? Bekijk hieronder het overzicht of ga hier direct naar de cabaretagenda.

1. Pieter Derks   [reprise] - Spot - wo 7 mrt
In Spot keert Pieter Derks de wereld opnieuw binnenstebuiten. Van het kleinste leed tot het grootste nieuws - met rake grappen belicht hij alles van de andere kant. Lichtvoetig, scherp en in een roemrucht tempo dat het publiek anderhalf uur lang op het puntje van hun stoel houdt. Hij heeft zich voor deze voorstelling maar één ding voorgenomen: alles dat zichzelf serieus neemt moet bespot. Zodat we een hele avond opgelucht kunnen lachen om de wereld, het nieuws, en nog belangrijker: onszelf.

Regie: Jessica Borst
  
2. Ellen Dikker - Buitenspel - do 15 mrt
'Zij is innemend, intelligent en heeft achter de lach een hoop te vertellen', schreef De Volkskrant na een van de vier voorstellingen van Ellen Dikker te hebben gezien. Nu is het tijd voor nummer vijf: Buitenspel. Die titel heeft alles te maken met de 'Kleine Messi' die Ellen thuis heeft rondlopen en waar ze elke week een column over schrijft in Het Parool. 

Het gaat goed met 'comédienne pur sang' (AD) Ellen Dikker. Soms heeft ze alleen het idee dat ze 'buitenspel' staat. Buitenspel gaat over winnen of verliezen. Over slagen en mislukken. Doorploeteren en aanmodderen. Omdat we succesvol willen zijn. Maar wanneer ben je dat? Als je in een groot huis woont met een Audi voor de deur? Maar waarom lijk je soms buitenspel te staan? En is dat erg?

Ellen zet de spelregels naar haar eigen hand. Met haar innemende persoonlijkheid, spitse zelfspot en geestige typetjes bouwt Ellen een universum waarin ieder buitenbeentje een glansrol mag spelen.

3.
 Niet Schieten! - Tijd voor een trio - vr 30 mrt
Twee mannen in de herfst van hun leven plukken een fris groen blaadje, Esmee. Een blaadje om van te houden, mee te pronken en misschien om hun eigen gebreken mee te maskeren. Maar het blaadje blijkt een eigen wil te hebben en een niet te temperen energie. Met een enorme dosis humor worden de mannen geconfronteerd met hun 'Midlife'. Ook de twijfeldertiger Esmee krijgt het voor haar kiezen. Kwetsbaar, herkenbaar en vooral hilarisch cabaret over leeftijdsconflicten, afhankelijkheid en persoonlijke crisissen.
Fotobalk Publiekslievelingen Cabaret

4. Roué Verveer - Heppie de Peppie - wo 11 apr
Roué Verveer behoort tot de grote jongens in cabaretland. De zalen zitten vol, de altijd vrolijke Verveer is een graag geziene gast bij vele tv-programma's en heeft met zijn boek Waarom? Daarom!  een bestseller op zijn naam staan. Zijn gloednieuwe show Heppie de Peppie  belooft weer op-en-top Roué te worden met een stortvloed aan hilariteit, scherpe grappen, slimme improvisaties en zelfspot. Roué geeft op originele en grappige wijze een eigen kijk op de wereld en zet met Heppie de Peppie wederom een ijzersterke voorstelling neer.
 
5. Tim Fransen - Het kromme hout der mensheid - wo 18 apr
Vorig seizoen debuteerde cabaretier Tim Fransen met zijn filosofische en alom bejubelde programma Het failliet van de moderne tijd. Het regende superlatieven en Fransen kreeg ook nog eens de Neerlands Hoop 2016, de prijs voor het grootste cabarettalent. In zijn tweede show bekijkt Fransen in welke staat onze menselijke beschaving verkeert, wat er nog te redden is en waarom de antwoorden liggen bij mannen als Napoleon, Beethoven en Kant. 

Bekijk hier op uw gemak de cabaretagenda. Benieuwd naar de 'overall' publiekslievelingen en tips? U vindt ze hier. Bekijk hier ook de wegens succes al bijgeboekte voorstellingen voor seizoen 18/19.

  • Cabaret
  • Cabaret

Aanmelden

Nieuwsbrief

Wilt u onze Theater of Cinema Nieuwsbrief ontvangen? Lees hier de laatste nieuwsbrief.

KLIK HIER OM U AAN TE MELDEN.

Nieuws

RSS Meer nieuws