Cabaret

Benieuwd naar de publiekslievelingen uit de voorverkoop en een aantal van onze tips uit onze cabaretprogrammering? Bekijk hieronder het overzicht of ga hier direct naar de cabaretagenda.

1. Anne Neuteboom - Kijk haar gaan - za 26 jan
Anne Neuteboom sleepte op Cameretten 2015 de jury- en publieksprijs in de wacht, de Volkskrant zag tijdens haar eerste voorstelling Weg 'een groot talent'. Ze maakt maatschappelijk betrokken cabaret anno 2018: geen zure oogkleppen, maar een frisse analytische blik. Want: jaaa jongens! Weet je nog vanmorgen, toen je wakker werd, dat het toen gewoon vrede was in Nederland? Holy shit. Relaxt. En dat je waarschijnlijk gewoon twintig minuten kon douchen onder vét heet water en nog steeds gewoon súpergoeie waterdruk had? Dampend. Chill. Je leest het goed: keihard positivisme, doet Anne gewoon, schaamteloos, vindt ze leuk. Kijk haar gaan!

2. Murth Mossel - Pauwer! - vr 1 feb
Comedian, rapper, presentator en acteur Murth Mossel is lid van Comedy Train en oprichter van Caribbean Combo. Hij draait al jaren mee.  Pauwer! is zijn zesde avondvullende voorstelling. Met beide benen stevig op het podium, genadeloos, scherp, ontwapenend, uitdagend en onverwachts diepgaand, zet hij de wereld op zijn kop en deelt hij uit. Nog scherper en grappiger dan voorheen ennever everslappe hap! Altijd met power en zo trots als een pauw. Zodat u weer opgeladen de zaal verlaat.

Fotobalk - Cabaret 2.0

3. Oeloek - Droeftoeters - za 2 feb
Droeftoeters van Oeloek is een ode aan de wannabe, de brulaap, de blufkoning, de tofdoener, de patjepeeër, de blaaskaak en alle andere prutsers die denken dat ze heel wat zijn. In een hilarische achtbaan van muzikaal vuurwerk, krankzinnige dialogen en visueel spektakel valt u van de ene verbazing in de andere en word u voortdurend op het verkeerde been gezet. Want het kan altijd gekker, absurder en grappiger bij dit viertal. De idiote figuren vliegen je om de oren en je denkt alleen: hoe verzinnen ze het?

4. Thomas Acda - Motel - wo 13 feb
Thomas Acda komt terug naar het theater met een langverwachte en door velen gehoopte eigen muzikale cabaretvoorstelling. Begeleid door gitarist David Middelhoff brengt hij verhalen en liedjes over liefde, vriendschap, dood, vallen en opstaan.

5. Arie en Silvester - WIE?! - di 19 feb
Wie? Ja, Arie en Silvester dus! In deze 'best of show' worden alle onvergetelijke acts afgestoft, voorzien van een nieuwe jas en nog eens keihard door je strot geduwd. De heren gaan als vanouds te keer. 'Inhoud' wordt vakkundig platgestampt, 'theaterwetten' worden met vuile voeten getreden en 'nuance' wordt met de grond gelijkgemaakt. Kortom: Oude wijn door oude zakken. En dus nog steeds ongeschikt voor tere zielen.

6. Peter Heerschop - De Minister van Enthousiasme - Lol is een serieuze zaak - wo 13 mrt
In zijn functie van Minister van Enthousiasme reist Peter Heerschop door het land om uit te leggen waarom u vrolijker wordt als u begint te twijfelen aan uw zekerheden. Dat u het snelst iets leert als u het gevoel hebt dat het fout mag gaan. Hij zal voorbeelden geven van dingen die totaal verkeerd zijn gegaan, zodanig dat u er hard om moeten lachen omdat u beseft dat anderen soms nog onnozeler zijn dan u. Lol is een serieuze zaak, maar de lach zal regeren tijdens de eerste 365 dagen van de regeerperiode van deze minister.

7. Karin Bloemen - Souvenirs - za 30 mrt
Natuurlijk is Souvenirs weer een ouderwets rijke Bloemen show, met dierbare oude en verrassende nieuwe songs, onvoorspelbare conferences, hilarische types, prachtige jurken en dito decor. Kortom, een avondje theater dat ongetwijfeld een mooie herinnering zal vormen, die het publiek als dierbaar souvenir mee naar huis neemt.

8. Javier Guzman - Guzmán - wo 3 apr
Na  Ga-Bie-Jer komt Javier met  Guzmán, het tweede deel van een trilogie. Hij kijkt terug op zijn grillige leven, zijn stormachtige carrière en vertelt over zaken die je nog niet van hem wist. Dingen die wellicht herkenbaar zijn, op zijn minst opmerkelijk of zelfs opzienbarend. Zijn het ontboezemingen? Wie weet. Het zijn vaak juist de dingen waar je normaal gesproken misschien niet om moet lachen, die bij Javier ineens heel grappig zijn. Zijn levensloop heeft dan ook veel gelijkenissen met het land waar hij al vanaf zijn zeventiende op de planken staat.

9. Matroesjka - BRAINWASH - za 13 apr
Drion Dushi's. Een gemeenteraadslid met dictatoriale trekjes. Een supportgroep voor Anonieme Extremisten. In BRAINWASH fileert Matroesjka de actualiteit en maakt korte metten met deze krankzinnige tijden. Met hun knotsgekke personages, vlijmscherpe sketches en elektronische beats zetten ze uw brein op stelten. Hun prachtige stemmen zullen u hypnotiseren en hun ijzersterke liedjes werken gegarandeerd geestverruimend. Want in een wereld vol nepnieuws, sterke leiders en extremisme kunnen alleen vette beats en harde grappen ons nog redden.

10. Henry van Loon - Onze Henry - do 25 apr
Alweer een nieuwe knettergekke show van die dekselse, sympathieke beroepsklungel Henry van Loon. Met dezelfde ongeëvenaarde slapstick waarmee hij zich door de doldrieste realiteit van dit maffe bestaan heen wurmt, rijgt hij louter hoogtepunten aaneen. Hilariteit wordt daarbij virtuoos afgewisseld door een fideel moment met het publiek of een ontroerend lied. 

Bekijk hier op uw gemak de cabaretagenda. Benieuwd naar de 'overall' publiekslievelingen en tips? U vindt ze hier. Bekijk hier ook de wegens succes al bijgeboekte voorstellingen voor seizoen 18/19.

  • Cabaret
  • Cabaret

Aanmelden

Nieuwsbrief

Wilt u onze Theater of Cinema Nieuwsbrief ontvangen? Lees hier de laatste nieuwsbrief.

KLIK HIER OM U AAN TE MELDEN.

Nieuws

RSS Meer nieuws