Cabaret

Benieuwd naar de publiekslievelingen uit de voorverkoop en een aantal van onze tips uit onze cabaretprogrammering? Bekijk hieronder het overzicht of ga hier direct naar de cabaretagenda.


Fotobalk - Cabaret 2.0

1. Piepschuim - Grote Woorden - korte metten - vr 22 mrt
Piepschuim heeft een naam opgebouwd met energieke en goed ontvangen shows op het snijvlak van muziek, cabaret en theater. In hun nieuweling gaan de mannen helemaal los en ze gebruiken daarbij Grote Woorden. Zo noemen zij dit bij voorbaat hun allerbeste programma. Nóóit was een voorstelling zo veelzeggend en ongelooflijk maatschappelijk relevant. Nóóit heeft een programma zó veel stof doen opwaaien en ongeloof gegenereerd. Op unieke wijze worden alle theaterdisciplines gecombineerd tot een verbluffend geheel, dat iedereen moet zien. Het zijn Grote Woorden, maar daar maken de getalenteerde multi-instrumentalisten graag zelf korte metten mee.

2. Freek de Jonge - De Suppoost - di 26 mrt
Freek de Jonge gaf in zijn lange carrière het Nederlands cabaret een ander gezicht en wordt door velen nog steeds gezien als de allergrootste. Zijn recente voorstellingen behoren tot het beste dat hij ooit maakte. In De Suppoost staat hij voor het eerst in jaren weer alleen op het toneel. Als zaalwachter van een museum neemt hij je mee op avontuur, van voorvallen tijdens ontmoetingen met bezoekers tot invallen betreffende kunst- en vliegwerk.

3. Eva Crutzen - Opslaan als - wo 27 mrt
Opslaan als  is een persoonlijk programma over herinneringen: waarom onthou je de teksten van Ruth Jacott maar vergeet je de geur van iemand die er niet meer is. Haar voorstelling is, net als zijn voorgangers, een snelle en levendige verzameling sketches, verhalen, personages en liedjes, ondersteund met vette beats, underscores en video-projectie.  

4. Karin Bloemen - Souvenirs - za 30 mrt
Natuurlijk is Souvenirs weer een ouderwets rijke Bloemen show, met dierbare oude en verrassende nieuwe songs, onvoorspelbare conferences, hilarische types, prachtige jurken en dito decor. Kortom, een avondje theater dat ongetwijfeld een mooie herinnering zal vormen, die het publiek als dierbaar souvenir mee naar huis neemt.

5. Javier Guzman - Guzmán - wo 3 apr
Na  Ga-Bie-Jer komt Javier met  Guzmán, het tweede deel van een trilogie. Hij kijkt terug op zijn grillige leven, zijn stormachtige carrière en vertelt over zaken die je nog niet van hem wist. Dingen die wellicht herkenbaar zijn, op zijn minst opmerkelijk of zelfs opzienbarend. Zijn het ontboezemingen? Wie weet. Het zijn vaak juist de dingen waar je normaal gesproken misschien niet om moet lachen, die bij Javier ineens heel grappig zijn. Zijn levensloop heeft dan ook veel gelijkenissen met het land waar hij al vanaf zijn zeventiende op de planken staat.

6. Vrijdag & Sandifort - Voorlopig voor altijd - do 11 apr
Hun vorige show Vrijdag vs Sandifort werd uitgeroepen tot een van de meest indrukwekkende cabaretvoorstellingen van het seizoen: 'Er zijn maar weinig Nederlandse cabaretiers die met zoveel acteer- en zangtalent, energie en overtuigingskracht op het toneel staan', concludeerde de Poelifinario-jury. Nu gaan ze samen door. Goed nieuws voor iedereen die van rauw, razendsnel, scherp, over de top, supermuzikaal en ongenadig grappig cabaret houdt, waarin een karavaan aan typetjes voorbijtrekt.

7. Matroesjka - BRAINWASH - za 13 apr
Drion Dushi's. Een gemeenteraadslid met dictatoriale trekjes. Een supportgroep voor Anonieme Extremisten. In BRAINWASH fileert Matroesjka de actualiteit en maakt korte metten met deze krankzinnige tijden. Met hun knotsgekke personages, vlijmscherpe sketches en elektronische beats zetten ze uw brein op stelten. Hun prachtige stemmen zullen u hypnotiseren en hun ijzersterke liedjes werken gegarandeerd geestverruimend. Want in een wereld vol nepnieuws, sterke leiders en extremisme kunnen alleen vette beats en harde grappen ons nog redden.

8. Janneke de Bijl - Zonder zin kan het ook - za 20 apr
Janneke de Bijl pakte in 2017 de jury- en publieksprijs op cabaretfestival Cameretten. Ze beschouwt het leven als onzinnig en ingewikkeld. Nu ze 36 is, heeft ze zo haar manieren gevonden om daarmee om te gaan. Niet dat ze werken, maar Janneke wil ze je desondanks niet onthouden. In haar debuutvoorstelling Zonder zin kan het ook is ze niet alleen streng voor zichzelf, maar ook voor de rest van de wereld. Ze fileert haar relatie, haar gezapige omgeving en de zelfhulpcultuur, die ze natuurlijk eerst even zelf heeft uitgeprobeerd. 'Haar 'niet zo gezellige' levenshouding, waaronder ook veel gevoel schuil blijkt te gaan, leidt tot een lange stroom komische observaties' (de Volkskrant).

9. Frank Evenblij & Erik Dijkstra - Bureau Sport in het theater - vr 26 apr 
In 2017 waagden Frank en Erik de stap van tv naar theater en brachten ze hun geliefde Bureau Sport  op de planken. Na een twintigtal voorstellingen waaraan het publiek en de mannen zelf ontzettend veel lol beleefden, werd de stap als 'geslaagd experiment' bestempeld en maken ze zich op voor het vervolg.
Bekijk hier op uw gemak de cabaretagenda. Benieuwd naar de 'overall' publiekslievelingen en tips? U vindt ze hier. Bekijk hier ook de wegens succes al bijgeboekte voorstellingen voor seizoen 18/19.

  • Cabaret
  • Cabaret

Aanmelden

Nieuwsbrief

Wilt u onze Theater of Cinema Nieuwsbrief ontvangen? Lees hier de laatste nieuwsbrief.

KLIK HIER OM U AAN TE MELDEN.

Nieuws

RSS Meer nieuws