Cabaret

Benieuwd naar een aantal publiekslievelingen en onze tips uit onze cabaretprogrammering? Bekijk hieronder het overzicht of ga hier direct naar de cabaretagenda.

Na de uitverkochte zalen in 16/17 komt Daniël Arends opnieuw naar ons theater met De Afterparty. Omdat hij het zo fijn vindt om voor u op te treden, zou hij dan ook vereerd zijn als u wederom massaal komt opdagen. De ingrediënten? Schurende eerlijkheid & incorrecte grappen. Het NRC gaf zijn vorige programma Carte Blanche maar liefst vier sterren en schreef: 'Dwars door zijn kronkelige rederneringen stookt Arends een vreugdevuur van onwaarschijnlijk veel steengoede grappen, die vlijmscherp van karakter, feilloos getimed en puntgaaf geformuleerd zijn.' Haast u dus om hier bij te zijn.
 
Regie: Joerie Tijdink

Na het overweldigende succes van Eerste Klootviool en JABROER staat Ton Kas te popelen om KAKMAKER naar het theater te brengen. En ook nu is zijn heilige voornemen om moppen te tappen tot u scheelziet van het lachen. Want daar doet hij het voor, niks meer en niks minder, onder het motto: ellende hebben we thuis al. Dus serveert Kas zijn dijenkletsers dit keer nog meliger, baloriger en hilarischer dan u al van hem gewend bent. Hij legt de lat heel hoog, zodat hij er makkelijk onderdoor kan. Want: 'Met hem is de moppentapper opgestaan die de techniek van de grap volledig doorgrondt' (De Stentor)

3. Dolf Jansen & Louise Korthals - Omdat we het waard zijn - Oudejaars 2017 - wo 22 & do 23 nov
Voor Dolf wordt het de 26ste keer dat hij een oudejaarsvoorstelling maakt. Voor het eerst sinds 2007 doet hij dat niet alleen. Hij gaat het podium op met cabaretière Louise Korthals, trotse bezitter van de Wim Sonneveldprijs en de Neerlands Hoop. Waarom maken ze deze voorstelling? Omdat sommige jaren al vanaf januari trillen op hun grondvesten. Omdat u schreeuwde om verandering en ze niet te beroerd zijn om daarnaar te luisteren. Omdat de vrouw altijd gelijk heeft, maar de waarheid desondanks in het midden ligt. Daarom twee natuurrampen voor de prijs van één: Louise en Dolf.


Regie: Jessica Borst


Fotobalk Publiekslievelingen Cabaret

Wat zegt het over je als je een spiegel in de wc hebt hangen? Wat is er aan de hand met mensen die te hard 'eh' zeggen? En hoe verhoudt de wens tot het hebben van groene vingers tot het daadwerkelijk hebben van groene vingers? In haar vierde voorstelling kijkt Paulien in detail naar de onbegrijpelijkheden van het leven. Over wat je kunt zien maar niet wilt zien. Over wat je wilt begrijpen maar niet kunt begrijpen. Over wanneer je gaat bewegen, en waarom.
 
5. Sanne Wallis de Vries - do 30 nov
In 2017 is het twintig jaar geleden dat Sanne Wallis de Vries debuteerde met Sop. Nu komt zij met Gut, waarin ze zich opnieuw afvraagt hoe te leven en waartoe. Gelukkig is ze inmiddels op een leeftijd aanbeland waar er minder ruimte is voor twijfel, maar des te meer voor het geven van tips. Opgeteld: 'Een overdonderende, zinderende voorstelling waarin droogkomische knallers en gekte een verfijnde balans vinden met ernst en diepgang. (…) Een van de beste cabaretvoorstellingen van dit seizoen' (NRC Handelsblad ****).

Richard Groenendijk is komend seizoen weer terug waar hij hoort: op het toneel. In zijn nieuwe cabaretvoorstelling Om alles! serveert hij als vanouds hilarische verhalen, opzienbarende ontboezemingen en niet te versmaden typeringen. Hij maakt een hoop kabaal, heeft een grote mond, maar een klein hartje. Hij ontziet niets of niemand en zeker ook zichzelf niet.
 
Regie: Wimie Wihelm

7. Pieter Derks [reprise] - Spot - wo 7 mrt
In Spot keert Pieter Derks de wereld opnieuw binnenstebuiten. Van het kleinste leed tot het grootste nieuws - met rake grappen belicht hij alles van de andere kant. Lichtvoetig, scherp en in een roemrucht tempo dat het publiek anderhalf uur lang op het puntje van hun stoel houdt. Hij heeft zich voor deze voorstelling maar één ding voorgenomen: alles dat zichzelf serieus neemt moet bespot. Zodat we een hele avond opgelucht kunnen lachen om de wereld, het nieuws, en nog belangrijker: onszelf.

Regie: Jessica Borst
Bekijk hier op uw gemak de cabaretagenda.  Benieuwd naar de 'overall' publiekslievelingen van de start van de voorverkoop? U vindt ze hier

  • Cabaret
  • Cabaret

Nieuws

RSS Meer nieuws