Cabaret

Benieuwd naar de publiekslievelingen uit de voorverkoop en onze tips uit onze cabaretprogrammering? Bekijk hieronder het overzicht of ga hierdirect naar de cabaretagenda.

1. Veldhuis & Kemper - Geloof ons nou maar - di 16 okt & wo 17 okt
Het duo schuimde de afgelopen jaren de Nederlandse theaters af met acht voorstellingen. Logisch dus dat ze het na 15 jaar tijd vonden voor een verfrissende pauze. Even los van elkaar. Nou ja even, pas een dik jaar later staken ze de koppen weer bij elkaar voor een nieuw programma. Maar zoals altijd als ze elkaar even niet hebben gezien gingen ze eerst bijpraten. En nog meer bijpraten. En nog meer… En voor ze het wisten was dat bijpraten de basis voor hun negende programma: confronterend, heel grappig en verrassend ontroerend… Geloof ons nou maar.

2. Bert Visscher - Hij wordt vanzelf moe - di 30 okt & wo 31 okt
Zeg nou zelf, Visschertje doet al jaren erg zijn best om orde te scheppen in de door hem zelf gecreëerde chaos. Hij nam je mee langs ijsbanen, kolenmijnen, vuurtorens, vliegvelden, verlaten stations en bordelen en probeerde telkens vol vuur te redden wat eigenlijk al niet meer te redden viel. Hij zal het wel nooit leren, want opnieuw dreigt er een puinhoop. Het begint al met een verhaal over de thuiskomst van zigeunerfamilie Tokko Pepetto. Moeten die woonwagens nou uitgerekend op de plek komen waar strijkijzerhandel De Uitstrijk windmolens wil bouwen?

3. Ton Kas - KAKMAKER - vr 9 nov 
Na het overweldigende succes van Eerste Klootviool en JABROER kwam Ton Kas afgelopen seizoen terug met zijn nieuwe onemanshow: KAKMAKER, die al snel uitverkocht was.

Vandaar deze reprise en ook nu weer is het zijn heilige voornemen om moppen te tappen tot u scheelziet van het lachen. Want daar doet hij het voor, niks meer en niks minder, onder het motto: ellende hebben we thuis al. Dit keer nog meliger, baloriger en hilarischer dan u al van hem gewend bent. Hij legt de lat heel hoog, zodat hij er makkelijk onderdoor kan. 

Fotobalk - Cabaret 2.0

4. Guido Weijers - De Oudejaarsconference 2018 - za 17 nov 
Guido Weijers sleurt je in zijn negende oudejaarsconference mee door het afgelopen jaar. Hij trekt het uit z'n voegen, keert het binnenstebuiten, om het vervolgens met veel en soms bikkelharde humor weer aan elkaar te lijmen. Confronterend, provocerend, filosoferend, intelligent, wars van regels en razendsnel werpt hij zijn blik op de afgelopen 365 dagen. Nou ja, iets minder dus want pas op 31 december is het jaar compleet. Vanzelfsprekend dus dat De Oudejaarsconference 2018 in deze fase nog een try-out is. Maar jij zult er niet minder hard om lachen.

5. Marc-Marie Huijbregts - Oudejaars 2018 - Onderweg naar morgen
Hoe was 2018? Waar komen we vandaan en waar gaan we naar toe? Wat was het hoogtepunt, het dieptepunt, het meest onverwachte of de grootste tegenvaller van het jaar? Misschien moet je er zelf ook maar eens over nadenken, want het zou zo maar kunnen dat het je door Marc-Marie gevraagd wordt tijdens de voorstelling.

6. Yentl en de Boer - Magie - vr 23 nov 
Tijd voor de volgende stap in de grote Yentl en de Boer-saga: nieuwe liedjes, bizarre verhalen en personages. Wanneer maak je nou echt iets bijzonders mee? Ja, toen je een baby was. Toen hing er zo'n knuffel boven je bed, waar muziek uitkwam. Maar tegenwoordig? Je wilt nou eindelijk wel iets meemaken dat je even optilt boven het alledaagse. Noem het Magie.

7. Tineke Schouten - Highlights - di 11 dec & wo 12 dec 
Al jaren behoort Tineke Schouten tot de absolute top van het Nederlandse theatercabaret. In ruim 35 jaar maakte ze meer dan 23 theatershows, ontwikkelde zij ontelbare typetjes, sketches, tv-shows en maakte ze prachtige liedjes waarmee ze door de jaren heen een enorme schare aan trouwe fans opbouwde. Na haar persoonlijke show in het afgelopen seizoen, maakt Tineke nu in Highlights, begeleid door een 7-koppig live orkest, een reis door haar theatercarrière,  Hoogtepunten uit haar schatkist aan hilarische sketches, typetjes en liedjes passeren in 'een nieuw jasje' de revue. Uiteraard kan Tineke het niet laten om deze show ook met nieuwe liedjes en sketches aan te vullen.

8. Ali B - Koorts - wo 19 dec 
Nederland is misschien niet ziek maar heeft wel koorts. Het verhitte debat doet de temperatuur hoog oplopen en af en toe naderen we het kookpunt. Maar koorts is ook het begin van genezing. Van opwinding. Van nieuwe kansen. Nu de verkiezingskoorts een beetje is gezakt, steekt Ali zijn thermometer in de bilspleet van de Nederlandse maatschappij en meet de temperatuur. Bent u benieuwd naar de uitslag? Kom dan op consult in een theater bij u in de buurt.

9. Youp van 't Hek - Met de kennis van nu - di 15 jan & wo 16 jan (start kaartverkoop za 8 sep) 
Je hoort het ze al zeggen, de alom gebezigde term Met de kennis van nu. Vooral blunderende politici, die hiermee iets recht proberen te praten. Je zult Youp er nooit op betrappen. Volgens hem hoort blunderen namelijk bij het leven. In elk geval bij zijn leven. En in dit programma praat hij niks recht. Integendeel. Hij praat het liever nog krommer. En of dat grappig is? Wat denk je zelf?

10. Peter Heerschop - De Minister van Enthousiasme - Lol is een serieuze zaak - wo 13 mrt
In zijn functie van Minister van Enthousiasme reist Peter Heerschop door het land om uit te leggen waarom u vrolijker wordt als u begint te twijfelen aan uw zekerheden. Dat u het snelst iets leert als u het gevoel hebt dat het fout mag gaan. Hij zal voorbeelden geven van dingen die totaal verkeerd zijn gegaan, zodanig dat u er hard om moeten lachen omdat u beseft dat anderen soms nog onnozeler zijn dan u. Lol is een serieuze zaak, maar de lach zal regeren tijdens de eerste 365 dagen van de regeerperiode van deze minister.


Bekijk hier op uw gemak de cabaretagenda. Benieuwd naar de 'overall' publiekslievelingen en tips? U vindt ze hier. Bekijk hier ook de wegens succes al bijgeboekte voorstellingen voor seizoen 18/19.

  • Cabaret
  • Cabaret

Aanmelden

Nieuwsbrief

Wilt u onze Theater of Cinema Nieuwsbrief ontvangen? Lees hier de laatste nieuwsbrief.

KLIK HIER OM U AAN TE MELDEN.

Nieuws

RSS Meer nieuws