Kunst & Kids Festival

Zo 30 sep van 11.00-17.00 uur één groot kinderfeest!

Kom lekker bouwen, knutselen, kijken naar voorproefjes en meer!

Traditiegetrouw is het Kunst & Kids Festival dé aftrap van ons jeugdtheaterseizoen. Het thema dit jaar is De beuk erin. Op zondag 30 september zijn alle kids van 2-12 jaar uit Amstelveen en omgeving van harte welkom om lekker te komen bouwen, knutselen en klussen. Trek je favoriete kluskleren aan! 
 
Tijdens Kunst & Kids kun je deelnemen aan coole workshops, poppenkast kijken, je laten schminken, lekker tekenen en knutselen, genieten van voorproefjes van het jeugd/familie-aanbod van seizoen 2018-2019 én natuurlijk een film- of theatervoorstelling bezoeken. En je komt vast ook ergens in ons theater Ennadien tegen, met haar karretje vol koffertjes en prachtige poppenspel.

Alle activiteiten buiten de reguliere theater- en filmvoorstellingen zijn gratis, maar bij een aantal worden vouchers uitgegeven. Deze vouchers kunnen vanaf een half uur voor aanvang van de betreffende activiteit worden opgehaald aan de kassabalie. Er geldt dan vol = vol, dus kom op tijd! Bij de buffetten kun je bovendien een stempelkaart kopen waarmee je onder andere lekkere limonade en een broodje beuk kunt halen.

Entreebewijzen en vouchers
De entreebewijzen voor de betaalde theatervoorstellingen Buurman & Buurman (3+) en Mol en het Babyvogeltje (2+) zijn al online, via kassa@schouwburgamstelveen.nl of telefonisch verkrijgbaar.
 
Fotobalk - Kunst & Kids

PROGRAMMAOVERZICHT
11.00 Opening festival en start uitgifte gratis vouchers
11.15 - 11.45 Rondleiding achter de schermen (AL) Verzamelen in benedenfoyer.
11.00 - 16.00 Knutselen en tekenen (AL) Benedenfoyer 
11.30 - 16.00 Speurtocht doorlopend (AL) Beneden- en bovenfoyer
11.30 - 11.45 Preview De Mooiste Vis van de Zee (3+) Bovenfoyer
12.00 - 16.00 Schminken doorlopend (AL) Benedenfoyer
12.00 - 16.00 Loopact Ennadien doorlopend Benedenfoyer
12.00 - 13.30 Theaterworkshop Theater Rotterdam (8+) Kleine Zaal
12.00 - 13.00 Percussie (6+) Theatercafé 
12.00 - 13.00 Stevig Koken (6+) Keuken
12.00 - 13.00 Bob de Bouwer (film AL) Filmzaal
12.30 - 12.45 Preview De Mooiste Vis van de Zee (3+) Bovenfoyer
13.00 - 13.30 Mol en het Babyvogeltje (2+) Buiten 
13.00 - 13.30 Poppenkast Stromboli (AL) Beneden-en bovenfoyer
14.00 - 14.30 Mol en het Babyvogeltje (2+) Buiten 
14.00 - 15.00 Buurman & Buurman (3+) Grote Zaal 
14.00 - 15.30 Timmer je eigen vogelhuisje (6+) Kleine Zaal
14.00 - 15.00 Percussie (6+) Theatercafé 
14.00 - 15.00 Stevig Koken (6+) Keuken 
14.15 - 14.45 Poppenkast Stromboli (AL) Beneden-en bovenfoyer
15.00 - 15.15 Preview Bruno wordt een Superheld (6+) Bovenfoyer
15.00 - 15.30 Mol en het Babyvogeltje (2+) Buiten 
15.00 - 16.00 Film (meer informatie volgt) Filmzaal
15.30 - 16.00 Preview De Familie van Nielie (6+)  Theatercafé 
16.00 - 16.15 Preview Bruno wordt een Superheld (6+) Bovenfoyer 
16.00 - 17.00 Buurman & Buurman (3+) Grote Zaal 

TOELICHTING PROGRAMMA 
 
Preview De mooiste vis van de zee (3+)
Kids-comedian Wijnand Stomp, bekend van zijn theatrale vertolkingen, is dit keer in het prentenboek De mooiste vis van de zee gedoken. Met zijn levensgrote 'Japanse' vertelkast, tovert Wijnand wonderschone prenten tevoorschijn en dompelt hij je onder in de wonderlijke onderwaterwereld. De volledige voorstelling is te zien op zo 4 nov. 
MaxTak komt met vrolijk muziektheater waar je ook een beetje stil van wordt, vol grappige scènes, ontroerende liedjes en opzwepende muziek. Bruno is net verhuisd en zijn opa is overleden. Het zit hem dus niet mee, maar 's nachts gebeurt er iets bijzonders… De volledige voorstelling is te zien op zo 23 dec.

Preview De Familie van Nielie breekt de tent af (6+)
Theatergroep Kwatta begon afgelopen seizoen aan een vierluik over een kersvers samengesteld gezin. Velen kijken nu al reikhalzend uit naar deel twee van dit avontuurlijke muziektheater bomvol liedjes, livemuziek en poppen: 'Nieuwe familie heeft alles in zich om jaren te blijven boeien' (Theaterkrant ★★★★). De Familie van Nielie woont sinds kort samen met een hond, een varkentje, oma en een filosoof in de kast. Bij dit gekke gezelschap weet je het maar nooit. Geen wonder dat ze verzeild raken in een wereld waar in de winter de zon altijd schijnt, robots een hart hebben, oma's geheimzinnige missies krijgen en niets is wat het lijkt.
 
THEATER 

Mol en het Babyvogeltje (2+) - De Blauwe Schavuit 
Locatie: Buiten
Molletje neemt een babyvogeltje mee naar huis en zorgt er goed voor. Het wordt zijn beste vriendje en als het vogeltje groot is, bouwt hij er zelfs een huisje voor. Van Opa Mol leert hij hoe fijn het is als je kan vliegen. Maar Molletje heeft geen vleugels, zijn vriendje wel… Een vrolijke peutervoorstelling, in samenwerking met het Amstelveens Poppentheater.

Buurman & Buurman (3+) - A je to!
Wie kent dit dolkomische duo niet? Jarenlang bewezen de kameraden dat een goede buur inderdaad beter is dan een verre vriend. In het tv-programma Buurman & Buurman deden de twee het gezegde al eer aan, maar in het theater doen de trouwe klussers er nog een flinke klusschep bovenop. Oh nee! Buurman en Buurman hebben last van mollen. Hun hele tuin gaat eraan! Dus gaan de buurmannen op mollenjacht. Geen probleem voor een buurman. Maar als blijkt dat de mollen onder hun huis zitten hebben ze wel een probleem. Of toch niet…?
 
WORKSHOPS (12.00 & 15.00 uur)

Theaterworkshop van Theater Rotterdam (8+) - Kleine Zaal
Kom je een potje theatermaken? In januari speelt de familievoorstelling Hamlet bij Schouwburg Amstelveen. Wij doen alvast een klein voorproefje en gaan de
vloer op. Verander in een boze fee, een kleinzielige reus of een straathond, in de familievoorstellingen van Pieter Kramer is niets te gek. Laat je meevoeren in een
fantasierijke theaterwereld en je gaat gegarandeerd blij naar huis.

Workshop Percussie (6+) - Theatercafé 
Lekker beuken en drummen op verschillende instrumenten. Leer tijdens een workshop van Eternity Percussion om Afrikaanse, Afro-Caribische en Afro-Surinaamse ritmes te maken. Op een leuke en swingende manier kunnen kinderen in één uur de instrumenten voelen, horen en bespelen.

Workshop Timmer je eigen vogelhuisje (6+) - Kleine Zaal
Welk vogeltje gaat in welk vogelhuisje en hoe heet dat vogeltje eigenlijk? Bij de Timmerclub leer je deze weetjes over stadsvogeltjes die je in jouw tuin of op het schoolplein tegenkomt. Daarna gaan we samen een mooi vogelhuisje timmeren en weten we zeker dat er goed voor de vogeltjes gezorgd wordt! Natuurlijk mag je het vogelhuisje na afloop mee naar huis nemen.
 
Workshop Stevig Koken (6+)
Bouwen, klussen, theatermaken en lekker drummen op allerlei instrumenten: dat kost heel wat energie, dan heb je echt wat krachtvoer nodig. Ga onder leiding van onze vaste kok van Kragtwijk Catering aan de slag met potten, pannen en pollepels als gereedschap. Dat wordt vast een heel stevige, maar vooral ook heerlijke hap!

FILM (12.00 & 15.00 uur) 

Bob de Bouwer (AL) 
Een mooi avontuur van de goedlachse bouwvakker Bob de Bouwer die samen met zijn assistente Wendy elke klus weet te klaren. Kunnen we het maken? Nou en of! Geschikt voor alle leeftijden.
Film (meer informatie volgt) 

  • Kunst & Kids Festival
  • Kunst & Kids Festival
  • Kunst & Kids Festival

Nieuws

RSS Meer nieuws