Kunst & Kids Festival

Zo 15 okt van 11.00-16.00 uur één groot kinderfeest!

Kom kijken, griezelen, schminken, monsters maken en meer

Traditiegetrouw is het Kunst & Kids Festival dé aftrap van ons jeugdtheaterseizoen. Het thema dit jaar is Griezelen, net als bij de Kinderboekenweek 2017. Op zondag 15 oktober zijn alle kids van 2-12 jaar uit Amstelveen en omgeving van harte welkom om lekker te komen griezelen. 
 
Tijdens Kunst & Kids kun je deelnemen aan coole workshops, poppenkast kijken, je laten schminken, lekker tekenen en knutselen, genieten van voorproefjes van het jeugd/familie-aanbod van seizoen 2017-2018 én natuurlijk een film- of theatervoorstelling bezoeken. Nieuw dit jaar is een monsterlijk leuke speurtocht door de foyer én een heus spookhuis in de kelder van de schouwburg. Brrr, durf jij naar binnen?

Bij de buffetten kun je een griezelig leuke stempelkaart kopen waarmee je onder andere enge limonade en een broodje worst kunt halen. Lekker vies met je handen eten is vandaag toegestaan.

Entreebewijzen en vouchers
Entreebewijzen voor de betaalde theatervoorstellingen De geheimzinnige grotten van Grok M'Gar (6+) en De kunst van het griezelen (6+) zijn online of telefonisch verkrijgbaar. 

Begin oktober 2017 zijn de definitieve filmtitels bekend. Houd onze website in de gaten voor de filmprogrammering tijdens Kunst & Kids.

De vouchers voor de rondleiding, workshops, previews en het spookhuis worden zondag 15 oktober vanaf 11.00 uur uitgegeven vanuit de kassa. Op=op, dus kom op tijd. Alle overige activiteiten zijn gratis toegankelijk. 
 
Fotobalk Kunst En Kids

PROGRAMMAOVERZICHT
11.00 Opening festival en start uitgifte gratis vouchers
11.15 - 11.45 Rondleiding achter de schermen (AL) Verzamelen in benedenfoyer.
11.30 - 15.00 Spookhuis (6+) Kelder. Start ongeveer elke 20 minuten. 
11.30 - 16.00 Speurtocht doorlopend (AL) Beneden- en bovenfoyer
12.00 - 16.00 Schminken doorlopend (AL) Benedenfoyer
12.00 - 16.00 Tekenen & knutselen doorlopend (AL) Benedenfoyer
12.30 - 13.00 Meet & Greet met Brandweerman Sam (AL) Benedenfoyer
13.00 - 13.20 Preview Peter en de Wolf (3+) Bovenfoyer
13.15 - 13.45 Poppenkast Stromboli (AL) Benedenfoyer
13.45 - 14.15 Meet & Greet met Brandweerman Sam (AL) Benedenfoyer
14.15 - 14.45 Poppenkast Stromboli (AL) Benedenfoyer
15.00 - 15.20 Preview Peter en de Wolf (3+) Bovenfoyer
15.00 - 15.30 Meet & Greet Fien & Teun (AL) Benedenfoyer

TOELICHTING PROGRAMMA 

Spookhuis (6+)
De kelder van de schouwburg is veranderd in een echt spookhuis. De professor van het Krijslab is in nood. Help jij de professor bevrijden door zo hard mogelijk te gillen? Je moet je nog wel even een weg banen door het doolhof. Dappere strijders worden beloond! 

Meet & Greet Brandweerman Sam én Fien & Teun
Ga op de foto met deze stoere brandweerman uit Piekepolder. Of met het vrolijke boerenduo Fien & Teun. De voorstelling Brandweerman Sam redt het circus (2+) is bij ons te zien op zondag 25 februari en Fien & Teun - Feest op de boerderij! (2+) op woensdag 25 oktober. 
 
Preview Peter en de Wolf (3+)
Vertelkunstenaar Gijs van Rhijn en pianiste Japke Hartog brengen kinderkleinkunstliedjes uit het geliefde sprookje Peter en de Wolf. De volledige voorstelling is bij ons te zien op zondag 29 oktober. 
 
FILM - v.a. € 7,-
12.30 - 14.00 Dummie de Mummie en de Tombe van Achnetoet (AL) - Filmzaal
15.00 - 16.00 Korte griezelfilmpjes (AL) - Filmzaal
 
THEATER - v.a. € 10,- 
13.00 uur - Kleine Zaal
Onderweg naar de wereldkampioenschappen goochelen gaat er van alles mis en belandt Hilbert in De geheimzinnige grotten van Grok M'Gar. Daar woont een apart volkje. En met de grote koning Grok kun je ook beter geen ruzie krijgen! Een goochelvoorstelling zoals je nog nooit gezien hebt. Na afloop onthult Hilbert een griezelig trucje. 

De Kunst van het Griezelen (6+)
 - Paul van Loon & Andere Snuiters
15.00 - Grote Zaal
Wat is er fijner dan een griezelverhaal lezen in de veilige omgeving van je eigen kamertje? Maar om te kunnen griezelen, moet je kunnen lezen… De kunst van het griezelen gaat over De Griezelbus, Dolfje Weerwolfje, Jimi RIP & andere wezens van de nacht. Liedjes, verhalen, popmuziek, rock 'n roll en vrolijke griezelavonturen, oftewel: GRUMOR! Na de voorstelling zal Paul signeren. 
 
WORKSHOPS (12.00 & 14.00 uur)
Monsterbende (7-12 jr.) - Bovenfoyer
Alle kinderen dromen wel eens over monsters. Kruip in de huid van gekke, gevaarlijke en lieve monsters. Gezamenlijk worden alle monsters uitgebeeld en zo al spelend tot leven gebracht. 
 
Monsters maken (4-10 jr.) - Benedenfoyer
In spannende kinderboeken wordt er gekeken naar monsters en griezelfiguren. Daarna ga je met verschillende materialen aan de slag en maak je je eigen monster. 
 
Improvisatieconcert (7+) door Holland Opera - Theatercafé
Een trommel, piano of gitaar; het zijn allemaal instrumenten die ooit uitgevonden zijn. Bedenk en maak in deze workshop je eigen instrument. Heb je thuis al iets gemaakt en wil je dat meenemen? Dat is helemaal leuk! Met alle uitgevonden instrumenten worden er samen griezelige geluiden gemaakt in een improvisatieconcert. Zondag 18 maart is Holland Opera met de voorstelling Uitvinders (7+) bij ons te zien. 
 
Griezelig koken (6+) met Kragtwijk Catering - Keuken
Is het een broodje knakworst met ketchup of zijn het bloederige afgehakte vingers? Zwarte spaghetti of kronkelende larven? Eten kan niet alleen heel lekker zijn, maar ook heel spannend. Onze vaste kok van Kragtwijk Catering neemt je mee in de griezelig lekkere keuken.
 
LOOPACTS AMSTELVEENS POPPENTHEATER (doorlopend)
Odil
Een feeëriek vrouwtje is met een uniek en eigenzinnig skeletje onderweg. Het uit lindenhout gesneden skelet wordt vervoerd in een bijzondere kar met touwen en katrollen. Laat je verwonderen door de levensechte bewegingen van deze één meter dertig grote marionet.

Koos Wieman
Poppenspeler Koos Wieman komt langs met zijn heks. 

  • Kunst & Kids Festival
  • Kunst & Kids Festival
  • Kunst & Kids Festival
  • Kunst & Kids Festival
  • Kunst & Kids Festival

Nieuws

RSS Meer nieuws