Kunst & Kids Festival

Zo 15 okt van 11.00-17.00 uur één groot kinderfeest!

Hét ideale voorproefje van het jeugdtheaterseizoen 2017-2018

Traditiegetrouw is het Kunst & Kids Festival dé aftrap van ons jeugdtheaterseizoen. Het thema dit jaar is Griezelen, net als bij de Kinderboekenweek 2017. Op zondag 15 oktober zijn alle kids van 2-12 jaar uit Amstelveen en omgeving van harte welkom om lekker te komen griezelen. Trek je griezelige kleren aan om helemaal in griezelsfeer te komen. 
 
Tijdens Kunst & Kids kun je deelnemen aan coole workshops, poppenkast kijken, je laten schminken, lekker tekenen en knutselen, genieten van voorproefjes van het jeugd/familie-aanbod van seizoen 2017-2018 én natuurlijk een film- of theatervoorstelling bezoeken. Misschien loop je ook de heks van poppenspeler Koos Wieman nog tegen het lijf of een feeëriek vrouwtje met een uniek en eigenzinnig skeletje. Nieuw dit jaar is een monsterlijk leuke speurtocht door de foyer én een heus spookhuis in de kelder van de schouwburg. Brrr, durf jij naar binnen?

Alle activiteiten buiten de reguliere theater- en filmvoorstellingen zijn gratis, maar bij een aantal worden vouchers uitgegeven. Er geldt dan vol = vol, dus kom op tijd! Bij de buffetten kun je bovendien een griezelig leuke stempelkaart kopen waarmee je onder andere enge limonade en een broodje worst kunt halen. Lekker vies met je handen eten is vandaag toegestaan.

Entreebewijzen en vouchers
Entreebewijzen voor de betaalde theatervoorstellingen De geheimzinnige grotten van Grok M'Gar (6+) en De kunst van het griezelen (6+) zijn vanaf 13 mei 10.00 uur online verkrijgbaar. Vanaf 14 mei zijn er ook telefonisch en aan de kassa entreebewijzen verkrijgbaar.

Begin oktober 2017 zijn de definitieve filmtitels bekend. Houd onze website in de gaten voor de filmprogrammering tijdens Kunst & Kids.

De vouchers voor de rondleiding, de workshops en de previews worden zondag 15 oktober vanaf 11.00 uur uitgegeven vanuit de kassa. 
 
Fotobalk Kunst En Kids

Programma
11.00 Opening festival en start uitgifte vouchers
11.15 - 11.45 Rondleiding door techniek (AL, gratis met voucher)
Activiteiten (gratis)
11.30 - 15.00 Spookhuis (6+) Kleedkamer 5, 6, 7 en 9
11.30 - 16.00 Speurtocht (AL) Foyer
12.00 - 16.00 Schminken (AL) Benedenfoyer
12.00 - 16.00 Tekenen & knutselen (AL) Benedenfoyer
Workshops (gratis met voucher)
12.00 & 14.00 Workshopronde 1 & 2:
Monsterbende (7-12 jr.) Bovenfoyer
Monsters maken (4-10 jr.) Benedenfoyer
Concert van de toekomst (7+) Theatercafé
Griezelig koken (6+) Keuken
 
Film - v.a. € 7,-
12.30 - 14.00 Dummie de Mummie (6+) - Filmzaal
15.00 - 16.00 Korte griezelfilmpjes (AL) - Filmzaal
 
Theater - v.a. € 10,- 
13.00 uur - Kleine Zaal
Onderweg naar de wereldkampioenschappen goochelen gaat er van alles mis. De trein heeft vertraging, de taxi krijgt een lekke band en als hij het laatste stukje dan maar lopend aflegt valt hij in een hele diepe put. Als hij weer wakker wordt, blijkt hij in De geheimzinnige grotten van Grok M'Gar te zijn beland. Daar woont een apart volkje. En met de grote koning Grok kun je ook beter geen ruzie krijgen! Maar ja… Een goochelvoorstelling zoals je nog nooit gezien hebt!

De Kunst van het Griezelen (6+)
 - Paul van Loon & Andere Snuiters
15.00 - Grote Zaal
Wat is er fijner dan een griezelverhaal lezen in de veilige omgeving van je eigen kamertje? Maar om te kunnen griezelen, moet je kunnen lezen… De kunst van het griezelen gaat over De Griezelbus, Dolfje Weerwolfje, Jimi RIP & andere wezens van de nacht. En over de kunst van het lezen, waardoor je pas echt kunt griezelen met een heerlijk griezelboek. Liedjes, verhalen, popmuziek, rock 'n roll en vrolijke griezelavonturen, oftewel: GRUMOR! Na de voorstelling zal Paul signeren. 
 
Previews (gratis met voucher)
13.00 - 13.20 Peter en de Wolf (3+) Theatercafé
15.00 - 15.20 Peter en de Wolf (3+) Theatercafé
 
Poppenkast (gratis)
13.15 - 13.45 Poppenkast Stromboli (AL) Foyer
14.15 - 14.45 Poppenkast Stromboli (AL) Foyer
 
Spookhuis (6+)
De kelder van de schouwburg is veranderd in een echt spookhuis. Wat voel, hoor en zie jij allemaal? De echte durfal krijgt na afloop een stoer spookdiploma. 

Monsterbende (7-12 jr.) 
Alle kinderen dromen wel eens over monsters. Tijdens de workshop kruipen we in de huid van deze gekke, gevaarlijke en lieve monsters. Gezamenlijk worden alle monsters uitgebeeld en zo al spelend tot leven gebracht. 
 
Monsters maken (4-10 jr.)
Aan de hand van spannende kinderboeken gaan we kijken naar monsters en griezelfiguren, want je hebt gevaarlijke, boze, verlegen maar ook hele lieve monsters. Daarna gaan we met verschillende materialen aan de slag en maak je je eigen monster. 
 
Uitvinders: Concert van de toekomst (7+)
Een trommel, piano of gitaar; het zijn allemaal instrumenten die ooit uitgevonden zijn. Bedenk en bouw nu je eigen instrument en speel ermee tijdens het concert van de toekomst. Zondag 18 maart is Holland Opera met de voorstelling Uitvinders (7+) te zien. 
 
Griezelig koken (6+)
Is het een broodje knakworst met ketchup of zijn het bloederige afgehakte vingers? Zwarte spaghetti of kronkelende larven? Eten kan niet alleen heel lekker zijn, maar ook heel spannend. Onze vaste kok van Kragtwijk Catering neemt je mee in de griezelig lekkere keuken.
 
Preview Peter en de Wolf (3+)
Vertelkunstenaar Gijs van Rhijn en pianiste Japke Hartog brengen kinderkleinkunstliedjes uit het geliefde sprookje Peter en de Wolf. De volledige voorstelling is te zien op zondag 29 oktober. 
 
Amstelveens Poppentheater met Odil 
Een feeëriek vrouwtje is met een uniek en eigenzinnig skeletje onderweg. Het uit lindenhout gesneden skelet wordt vervoerd in een bijzondere kar met touwen en katrollen. Laat je verwonderen door de levensechte bewegingen van deze één meter dertig grote marionet.

  • Kunst & Kids Festival
  • Kunst & Kids Festival
  • Kunst & Kids Festival
  • Kunst & Kids Festival
  • Kunst & Kids Festival

Nieuws

RSS Meer nieuws