Ambassadeurs van Schouwburg Amstelveen

Sinds vorig seizoen heeft Schouwburg Amstelveen een aantal betrokken ambassadeurs aan zich weten te binden: theaterfans die onze liefde voor theater delen en die dit ook in hun eigen netwerk met enthousiasme uitdragen. Net als wij vinden zij het belangrijk dat er meer (jongere) Amstelveners in aanraking komen met toneel. 

Ambassadeurs wonen voorstellingen bij die kort daarna ook in Schouwburg Amstelveen te zien zijn en schrijven hier een verslag over. Met deze verslagen bieden we u -  naast recensies en achtergrondinfo over een toneelvoorstelling en hun makers - nog weer een andere kijk op de voorstelling. Met als doel nóg meer publiek te enthousiasmeren eens wat vaker naar ons theater te komen.

Onze ambassadeurs hebben een verslag geschreven over de volgende voorstelling(en):

Voorstelling Le Bal van Jakop Ahlbom
Gezien: Mischa Samson, De Meervaart, 20 maart 2019

Welke stromingen hebben de afgelopen 100 jaar de danswereld bepaald en welke kleding werd daarbij gedragen?  In de roaring twenties, waarin het vrouwenrecht nog niet was ingevoerd en het onrustig was in Europa, werd de Charleston gedanst, die het meest bekendheid verkreeg in de Revue. Hierop volgen de donkere jaren veertig van de bezetting, waarin de Lindy Hop hoogtijdagen vierde. In de jaren zestig kwam de rock & roll op gevolgd door de flower power van de jaren zeventig. Elke stroming wordt getoond met het uitvoeren van de karakteristieke dans uit die tijd vergezeld van schitterende bijpassende kostuums en muziek, live gespeeld door Alamo Race Track. Tekst wordt er nauwelijks gebruikt, omdat de beelden en de muziek al voor zich spreken. 

De voorstellingen van Jakop Ahlbom zijn niet in één genre te vangen. De Zweedse regisseur, die zelf de mime opleiding deed in Amsterdam, maakt gebruik van een combinatie van mime, dans, slapstick, live muziek en special effects. Door de verschillende soorten herkenbare dansen en muziek in deze voorstelling is het moeilijk om niet hardop mee te zingen en om stil te blijven zitten. Je komt oren en ogen tekort omdat er op het podium steeds op meerdere plekken tegelijk iets gebeurt; rechts kruipt iemand in de bar, op het midden toneel staat een groepje te dansen en links op het podium komen twee astronauten het podium op op om de eerste stappen op de maan te spelen. 

  • Ambassadeurs van Schouwburg Amstelveen

Nieuws

RSS Meer nieuws