Ambassadeurs van Schouwburg Amstelveen

Al een aantal jaren heeft Schouwburg Amstelveen een aantal betrokken ambassadeurs aan zich weten te binden: theaterfans die onze liefde voor theater delen en die dit ook in hun eigen netwerk met enthousiasme uitdragen. Net als wij vinden zij het belangrijk dat er meer (jongere) Amstelveners in aanraking komen met toneel. 

Ambassadeurs wonen voorstellingen bij die kort daarna ook in Schouwburg Amstelveen te zien zijn en schrijven hier een verslag over. Met deze verslagen bieden we u -  naast recensies en achtergrondinfo over een toneelvoorstelling en hun makers - nog weer een andere kijk op de voorstelling. Met als doel nóg meer publiek te enthousiasmeren eens wat vaker naar ons theater te komen. Houd deze pagina in de gaten voor verslagen van onze ambassadeurs.

Toneeltips van onze ambassadeurs voor het seizoen 2019-2020

1. Willem van Oranje - Een voorstelling als geschiedenisles - vr 25 okt
Het dramatische leven van Willem van Oranje staat symbool voor de opstand in de Nederlanden, de 80-jarige oorlog en de vorming van de Nederlandse staat. Het theaterstuk doorloopt het leven van de 'Vader des Vaderlands' vanaf de abdicatie van Keizer Karel V (1555) tot aan zijn moord op het Prinsenhof (1584). Een voorstelling als een geschiedenisles. De twintig rollen worden gespeeld door vijf acteurs.

2. DE VERLEIDERS FEMALE - Volgens het beproefde Verleiders-concept - di 12 nov
DE VERLEIDERS maken stukken over macht. Eén onderwerp hebben ze laten liggen: de machtsongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Maar dat gaat veranderen. Jelka van Houten, Susan Visser, Stephanie Louwrier, Gusta Geleijnse en Eva Marie de Waal snijden brandende kwesties aan als maatschappelijke rolverdeling, het glazen plafond, de loonkloof en #MeToo. Dit alles volgens het beproefde Verleiders-concept: een mix van stand-up, crosstalks en interactie met het publiek. 

3. Heidegger - Monoloog Bo Tarenskeen - vr 29 nov
Martin Heidegger was een van de belangrijkste filosofen van de twintigste eeuw. Inspirator van Sartre, minnaar van Arendt, maar ook een bewonderaar van Hitler. Hoe valt Heideggers geloof in het fascisme te rijmen met zijn invloedrijke inzicht in wat ons verbindt?  Deze monoloog van toneelspeler, schrijver en regisseur Bo Tarenskeen gaat over het definiëren van het ondefinieerbare. 'Prachtig solotheater' (NRC Handelsblad****).

4. De liefde begraven - Liefdesverhaal met o.a. Jeroen Spitzenberger - za 18 jan
Het houdt ons allemaal bezig: liefde en verbondenheid, die op onvoorziene momenten en in telkens wisselende gedaantes opduiken. In het tragikomische liefdesverhaal De liefde begraven  zien twee ex-geliefden elkaar door deze betreurenswaardige omstandigheid noodgedwongen terug. Hun ontmoeting haalt niet alleen fijne herinneringen, maar ook frustraties en onvervulde verlangens naar boven. Is hun liefde echt voorbij? In een even confronterend als hoopgevend gesprek komen ze tot nieuwe inzichten en doen ze een laatste poging om elkaar te bereiken. 

5. Dangerous Liaisons - Topcast met Tjitske Reidinga en Mark Rietman - vr 24 en za 25 april
Een cast om van te watertanden en een script om van te duizelen: Dangerous Liaisons heeft alle ingrediënten om uit te groeien tot een van de grote toneelhits van het seizoen. Voor het eerst staan Tjitske Reidinga en Mark Rietman samen op de planken. Als graaf Valmont en markiezin de Merteuil bespelen ze elkaar in een gevaarlijk spel van verleiding en manipulatie. Ze delen het podium met Marisa van Eyle, Sander Plukaard, Hanna van Vliet en Judith Noyons. 

  • Ambassadeurs van Schouwburg Amstelveen

Nieuws

RSS Meer nieuws