Ambassadeurs van Schouwburg Amstelveen

Sinds vorig seizoen heeft Schouwburg Amstelveen een aantal betrokken ambassadeurs aan zich weten te binden: theaterfans die onze liefde voor theater delen en die dit ook in hun eigen netwerk met enthousiasme uitdragen. Net als wij vinden zij het belangrijk dat er meer (jongere) Amstelveners in aanraking komen met toneel. 

In het afgelopen seizoen woonden ambassadeurs voorstellingen elders bij, die kort daarna ook in Schouwburg Amstelveen te zien waren.

Met deze verslagen bieden we u -  naast recensies en achtergrondinfo over een toneelvoorstelling en hun makers - nog weer een andere kijk op de voorstelling. Met als doel nóg meer publiek te enthousiasmeren eens wat vaker naar ons theater te komen.

Verwacht: Släpstick, Buik, Laatste paar dagen en EEN MAN EEN MAN
Ambassadeur Yvonne bezocht drie voorstellingen, die in binnenkort bij ons te zien zijn: op dinsdag 20 november Släpstick, veelgeprezen muziektheater van de Wëreldbänd (reprise), op woensdag 12 december Laatste paar dagen, een ontroerende dialoog over onvoorziene liefde en op vrijdag 28 december de nieuwe komedie EEN MAN EEN MAN met Pierre Bokma en Paul Groot.

Ambassadeurs Mirjam en Marielle bezochten Buik van Mugmetdegoudentand. Een komedie over oude wrok en nieuw leven.  Hieronder leest u de verslagjes. Op donderdag 29 november bij ons te zien. 

Lees hier wat onze ambassadeurs van de voorstellingen vonden:

Een geweldige avond bij de Wëreldbänd
Onlangs bezocht ik de voorstelling Släpstick van de Wëreldbänd. Nou dat was me wat: zelden zo gelachen en niet eventjes maar werkelijk non-stop. Vijf maffe kerels die geweldige muziek maken op een veelheid van instrumenten, die ze ook nog eens telkens aan elkaar doorgeven. Gecombineerd met hilarische scenes, acrobatiek, maar ook met ontroerende momenten. Voor aanvang heb je het gevoel dat je in een soort uitdragerij van vreemde spullen beland bent, maar dan gaat het van start… Je bevindt je in een rollercoaster van clowneske humor en stille admiratie van muzikale hoogstandjes. Niks gaat er normaal bij de Wëreldbänd. Omdat er geen gesproken teksten zijn zeer geschikt voor iedereen die een geweldige avond uit wil beleven.

Släpstick van de Wëreldbänd (reprise) - dinsdag 20 november - klik hier voor kaarten.

Buik: alle emoties komen voorbij
Lies Visschedijk is een enorm grappige actrice en met Marcel Musters naast haar, zijn ze een mooi duo. We hebben vreselijk gelachen om de zeer herkenbare situaties tussen broer en zus. Je vervalt vaak in je "oude rol" van vroeger in het gezin waar je zo eigen bent. Onder elkaar kun je alles zeggen, maar je ook enorm aan elkaar ergeren.

Marit en Bob gaan samen een weekendje naar Texel in een vakantiehuisje van Landal GreenParks. Het is een cadeautje van Bob aan zijn zus Marit, die 40 geworden is. Na hilarische momenten waarin de chaotische Marit haar spullen overal neer laat vallen en enorme verhalen vertelt, komt het hoge woord bij haar zorgzame en nette broer Bob eruit. Hij is op zoek naar een draagmoeder, omdat hij en zijn vriend Juan dolgraag een kindje willen. Bob hoopt dat Marit hun wil helpen. Marit wil op haar beurt ook iets van Bob. Grote vraag is wat je over hebt voor je broer of zus. Tijdens het stuk komen alle emoties voorbij, trefzeker gespeeld door de twee leuke acteurs. Wij raden de voorstelling aan, we vonden het geweldig!

Buik van Mugmet de Goudentand - donderdag 29 november - klik hier voor kaarten.

Laatse paar dagen: een aanrader
Ontroerende voorstelling over de laatste dagen in het leven van Rein. Hij ligt in het ziekenhuis en wil geen behandeling en geen bezoek. Maar… een aardige verpleegster weet toch nog even het vlammetje te doen oplaaien. Langzaam maar zeker komen ze nader tot elkaar en gaan samen de laatste moment van het leven van Rein moedig tegemoet.Natuurlijk een droevig gegeven maar er valt ook het nodige te lachen. Tenslotte liggen humor en verdriet dicht bij elkaar. Echt een voorstelling om nog eens over na te praten. Een aanrader dus.

Laatste paar dagen - woensdag 12 december - klik hier voor kaarten. 

EEN MAN EEN MAN: hilarisch stuk over twee vrienden
In theater Bellevue zag ik de voorstelling EEN MAN EEN MAN, gespeeld door Pierre Bokma en Kees Prins (tevens de schrijver). Een hilarisch stuk over twee mannen in een restaurant die zogenaamd elkaars beste vrienden zijn. Er ontstaan allerlei verwikkelingen omtrent een wel of niet gevoerd gesprek voorafgaand aan het toilet bezoek van een van de heren. Er wordt veel gelachen, maar het schrijnt ook behoorlijk. Allengs wordt er veel duidelijk over de huidige relatie van de twee. Een eind zoals Roald Dahl het ook bedacht had kunnen hebben…

EEN MAN EEN MAN - vrijdag 28 december - klik hier voor kaarten.

  • Ambassadeurs van Schouwburg Amstelveen

Nieuws

RSS Meer nieuws