Swingin' Paris

The Legends ft. Michael Varekamp

Muziek/Concert

De bruisende Parijse jazzkelders van rond 1930

Laatste kaarten

Rond 1930 was voor jazzliefhebbers Parijs the place to be. Met swingende New Orleans jazz, Hot Club de France en chansons werd in de vele clubs het leven gevierd. Niet voor niets ontstond de jazz begin twintigste eeuw in de Franse wijk van New Orleans. Het aanstekelijke joie de vivre bleek een ideale voedingsbodem voor de opkomst van het genre aan de andere kant van de grote plas, om een aantal jaren later triomfantelijk terug te keren.

The Legends nemen je onder aanvoering van zanger/trompettist Michael Varekamp en met chansonnière Tess van der Zwet mee naar de romantische Parijse jazzkelders, waar paradijsvogels als Josephine Baker, Louis Armstrong, Édith Piaf en Sydney Bechet tot in de kleine uurtjes op de podia stonden. Je hoort legendarische hits als Petite fleur, It don't mean a thing if it ain't got that swing en C'est si bon.

De pers over eerdere programma's van The Legends ft. Michael Varekamp:
'Varekamp speelt net zo grenzeloos als Louis Armstrong!' (NRC Handelsblad ★★★★)
'Happy en sad blues in briljante arrangements.' (De Telegraaf ★★★★)
'The Legends raken je in je ziel!' (Theaterparadijs ★★★★)

Prijzen

  • Zaal Ongeplaceerd - Normaal € 23,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & info

Spel: Michael Varekamp (trompet, zang), Tess van der Zwet (zang), Wiboud Burkens (toetsen), Harry Emmery (contrabas), Erik Kooger (drums) en Yoran Aarssen (tenorsax, clarinet - o.v.b.)
Website: