Het astronautje (4+)

Klein Amsterdam Producties

Jeugd/Familie

Prentenboekjesfestival Onder de sterren en de maan

Bestel kaarten

Hoe word je een goede astronaut? Moet je goed kunnen sporten? Weten waar de planeten staan? Wie kan die vragen beter beantwoorden dan André Kuipers, onze man in de ruimte? Het astronautje is geïnspireerd op zijn belevenissen en ervaringen als astronaut. Kuipers woonde en werkte ruim een half jaar in het internationale ruimtestation ISS. Hij schreef vijf kinderboeken over het astronautje en maakte met illustrator Natascha Stenvert het prachtige prentenboek voor de Kinderboekenweek 2019.

In deze solovoorstelling maken kinderen op speelse wijze kennis met de ruimtevaart, het leven als astronaut en met onze mooie maar kwetsbare planeet. André het astronautje neemt je mee naar een bijzondere plek en verklapt daar een geheim…

Prentenboekjesfestival Onder de Sterren en de Maan

Hoezo schijnt de maan en waarom ziet hij er altijd anders uit? Kan jij alle sterren tellen en hoe ver weg zijn ze precies? De oneindige sterrenhemel in het donker prikkelt de fantasie. Prentenboekjesfestival Onder de sterren en de maan is een familiefestival: bezoek de voorstelling Het astronautje (4+), neem deel aan het foyerprogramma met veel bekende prentenboekfiguren en ga naar de Sterrenfabriek.

De Sterrenfabriek
Waan je tussen de sterren in de Sterrenfabriek, een theatrale installatie waar kinderen vanaf 2 jaar naar hartenlust kunnen spelen met sterren van allerlei materialen. Zacht, stevig, magnetisch. Maar sommige sterren worden wel heel bijzonder als je ze in de fabriek stopt. De Sterrenwachter kan jouw hulp goed gebruiken, dus help haar om sterren te verzamelen, of neem de mooiste ster mee naar een eigen plekje om ermee te spelen.

 

Ook te zien op

Prijzen

  • Zaal Ongeplaceerd - Volwassenen € 15,00
  • Zaal Ongeplaceerd - Kind tot 12 jaar € 15,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & info

Regie: Albert Klein Kranenburg
Spel: Christian van Eijkelenburg
Overig: André Kuipers (tekst), Natascha Stenvert (tekeningen) Daan van West (muziek) en Spaceplays (beeld)
Website: