Elfie Tromp

NIET VANDAAG SATAN (maar wel vanavond)

Muziektheater, Muziek/Concert

Ouderwetse cinema-horror door sprankelende performer

Bestel kaarten

Een voorstelling over angst en hoe ermee om te gaan; actueler kan eigenlijk niet. Geschreven en gespeeld door de sprankelende en spraakmakende performer Elfie Tromp, is NIET VANDAAG SATAN (maar wel vanavond) een ode aan onze meest duistere drijfveer. Op het podium gezet via het oorspronkelijke horrorgenre, zoals dat ontstond in de jaren '30 met de eerste Dracula-film. 

Na lovende recensies en goed gevulde zalen voor haar eerste solovoorstelling MONSTER LOVE TOWN is het duidelijk: schrijver en performer Elfie Tromp moet door op het pad dat zij is ingeslagen. Eigenzinnige monologen en rake, Spinvis-achtige liedjes die uit een eigen fascinatie ontspruiten en altijd reflecteren op de hedendaagse tijd: Elfie vervlecht de glamour van Sven Ratzke met de humor van Adèle Bloemendaal, het engagement van Laura van Dolron met de taligheid van Marjolein van Heemskerk.

NIET VANDAAG SATAN (maar wel vanavond)  verleidt het publiek met de gloedvolle sfeer van ouderwetse cinema-horror. Grootse bewegingen, schaduwspel en humorvolle overdrijvingen zorgen dat de toeschouwer zich ontspant bij het zien van deze veilige pastiche op het genre. Door er doorheen te breken met de actualiteit, komt de echte schrik van het besef; de echte horror is springlevend en omringt ons, dag in, dag uit. Hoe gaan we ermee om? Een voorstelling die uitdaagt, prikkelt en uiteindelijk, verzoent en troost.

De pers over Niet vandaag Satan (maar wel vanavond):
'Niet vandaag Satan (maar wel vanavond)' is een burlesk horrorvarieté. Gaandeweg krijgt Elfie Tromps ode aan het duistere iets wrangs.' (NRC) Lees hier de hele recensie van de NRC.

'zinderende muziek, mooie liedjes, slimme overgangen en observaties.' (Volkskrant) Lees hier de hele recensie van de Volkskrant.

'Omgeremde en vurige performance toont wie de echte monsters zijn.' (Theaterkrant) Lees hier de hele recensie van de Theaterkrant.

Prijzen

  • Zaal Ongeplaceerd - Normaal € 19,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & info

Regie: Stephanie Louwrier
Spel: Elfie Tromp, Mattijs Verhallen en Joppe Molenaar
Website: