Britta Maria, Maurits Fondse, Oleg Fateev en Simone Sou

Aznavour, mon amour

Muziek/Concert

Ode aan een van de geliefdste chansonniers aller tijden

Laatste kaarten

Charles Aznavour, de zanger, de componist, de tekstschrijver. De man die Frankrijk en uiteindelijk de hele wereld veroverde met zijn prachtige liedjes en stem. Deze voorstelling viert zijn muziek en leven.

Zijn rijke oeuvre wordt gebracht door zangeres Britta Maria (chansons van Schoonheid en Troost) pianist/zanger Maurits Fondse (Matthijs van Nieuwkerk noemde hem één van de beste pianisten van Nederland), accordeonist Oleg Fateev (o.a. Brel de Zoete Oorlogmet Jeroen Willems) en de Braziliaanse drummer/percussioniste Simone Sou (in Brazilië speelt ze met grote artiesten als Chico Cesar, in Nederland vormt ze een duo met Oleg Fateev en is ze actief in de Jazz en wereldmuziek scène).

Met chansons in het Frans en een enkele (eigen) vertaling naar het Nederlands en Engels.

Ze spelen de prachtige chansons van Aznavour en vertellen tussen door over zijn leven: zijn strijd om zanger te worden, want Frankrijk wilde in eerste instantie niets van hem weten. Zijn schrijftalent, hij schreef o.a. ook liedjes voor Edith Piaf, zijn volhardendheid, zijn engagement en zijn uiteindelijke triomf.

Van diepe ontroering naar opzwepende ritmes: van La Bohème, Hier Encore, la Mama, She, Comme ils disent naar Les Comédiens...

Emmenez-moi au bout de la Terre...

De pers over voorgaande voorstellingen van dit trio:
'Drie muzikanten van de buitencategorie zorgden voor een betoverende avond.' (Noord-Hollands Dagblad)

'Alle Francofielen, levensgenieters en vrijbuiters hier moet je heen! Deze drie laten je even een glimp van de hemel zien.' (Musicalnieuws)

 

 

Prijzen

  • Zaal Ongeplaceerd - Normaal € 20,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & info

Spel: Britta Maria (zang), Maurits Fondse (piano en zang), Oleg Fateev (accordeon) en Simone Sou (percussie en drums)
Website:
Website: