The War of the Worlds

Met o.a. William Spaaij/René van Kooten

Muziektheater

Reconstructie van de dag die Amerika shockeerde

Bestel kaarten

Première The War of the Worlds in Amstelveen - 16.30 uur
Homemade Productions brengt Orson Welles' wereldberoemde 'hoorspel' The War of the Worlds  naar het theater met William Spaaij/René van Kooten in de rol van Orson Welles. 

Het is zondag 30 oktober 1938 als er in de Verenigde Staten grote paniek uitbreekt. Radiozender CBS rapporteert over een invasie vanuit Mars op onze Aarde. Chaos overheerst en luisteraars proberen in groten getale het gevaar te ontvluchten. 

Chaotische oktoberdag in 1938
In werkelijkheid blijkt er helemaal geen sprake te zijn van een buitenaardse invasie. De berichtgeving is onderdeel van het uiterst realistisch 'hoorspel' The War of the Worlds  van de 23-jarige theatermaker Orson Welles. Ondanks alle opschudding weigert hij de uitzending vroegtijdig te beëindigen. Nog diezelfde dag krijgt hij een telefoontje uit Hollywood.

Veilig en vertrouwd 
Uiteraard staat de veiligheid van bezoekers en medewerkers ook in deze coronatijd voorop. Zo is het noodzakelijk om vooraf online je kaarten te kopen, zijn er gescheiden looproutes en aangepaste zaalplattegronden en maken we continu schoon. Natuurlijk kun je gewoon nog een drankje bestellen dat mee de zaal in mag want het moet natuurlijk wel een beetje gezellig blijven. 

Goed om te weten: kom met maximaal 2 personen, met je huishouden of met een onbeperkt aantal kinderen. We gaan er vanuit dat je met de mensen waar je in één keer kaarten voor bestelt naast elkaar wilt zitten. Wil je dit niet, doe dan aparte bestellingen. Lees hier meer over onze coronamaatregelen.

 

 

Ook te zien op

Prijzen

  • Zaal Ongeplaceerd - Normaal € 22,50

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & info

Regie: Dick van den Heuvel
Spel: William Spaaij/René van Kooten, Robin van den Heuvel en Abel Leemans
Overig: Dick van den Heuvel (script) en Jeroen Sleyfer (muziek)
Website: