Stille Nacht am Silbersee

Ariane Schluter en Silbersee

Muziek/Concert, Muziektheater

Een muzikale pelgrimstocht met Ariane Schluter

Bestel kaarten

2020 is een bewogen jaar. Op een dronken schip, overgeleverd aan de golven, varen we een mistige toekomst tegemoet. In deze Stille Nacht is de zeereis een metafoor voor het leven en de oceaan een oppermachtig hoofdpersonage, dat het lot van een boot en de opvarenden in handen heeft. Rimbauds beroemde gedicht Het dronken schip, de enige overgeleverde preek van Vincent Van Gogh, waarin hij op schilderachtige wijze de menselijke levensweg beschrijft, Hokusai's beroemde beeld De Grote Golf en andere iconische zee-taferelen vormen het uitgangspunt voor een winteravond waarin zang, cello en tekst samenkomen in een meditatief concert over hoop en wanhoop, twijfel en troost.

Samen met topactrice Ariane Schluter probeert Silbersee in de aanloop naar Kerstmis grip te krijgen op de gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Cellist en componist Jörg Brinkmann schrijft een winters oratorium, geïnspireerd op muziek van Arvo Pärt en Claude Debussy.

Veilig en vertrouwd 
Uiteraard staat de veiligheid van bezoekers en medewerkers ook in deze coronatijd voorop. Zo is het noodzakelijk om vooraf online je kaarten te kopen, zijn er gescheiden looproutes en aangepaste zaalplattegronden en maken we continu schoon. Natuurlijk kun je gewoon nog een drankje bestellen dat mee de zaal in mag want het moet natuurlijk wel een beetje gezellig blijven. 

Goed om te weten: kom met maximaal 2 personen, met je huishouden of met een onbeperkt aantal kinderen. We gaan er vanuit dat je met de mensen waar je in één keer kaarten voor bestelt naast elkaar wilt zitten. Wil je dit niet, doe dan aparte bestellingen. Lees hier meer over onze coronamaatregelen.

 

 

 

 

 

Bekijk ook eens

Prijzen

  • Zaal Ongeplaceerd - Normaal € 22,50

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & info

Spel: Ariane Schluter
Overig: Jörg Brinkmann (muziek), Joachim Robbrecht en Artun Alaska Arasli (libretto)
Website: