Stille Nacht am Silbersee

Ariane Schluter en Silbersee

Muziek/Concert, Muziektheater

Een muzikale pelgrimstocht met Ariane Schluter

Bestel kaarten

Goed nieuws: deze voorstelling gaat zeker door.

Martin Fondse, Raphaela Danksagmüller en Jawa Manla

Na de succesvolle edities met Arthur Japin (2017), Anna Enquist (2018) en Glenn Helberg (2019) nodigt Silbersee dit jaar topactrice Ariane Schluter uit als wintergast voor een avond waarin zang, piano en tekst samenkomen in een meditatief concert over hoop en wanhoop, twijfel en troost.

Rimbauds beroemde gedicht Het dronken schip, de enige overgeleverde preek van schilder Vincent Van Gogh, Hokusai's beroemde beeld De Grote Golf en andere iconische zee-taferelen vormen de inspiratiebronnen voor een winters oratorium waarin verteller Ariane Schluter samen met het publiek vat probeert te krijgen op de gebeurtenissen van de afgelopen tijd. Soms zalvend, dan weer schurend. Maar steeds doordrenkt van hoop en ambities voor de toekomst.

Silbersee daagt deze editie pianist en componist Martin Fondse uit om een nieuw werk te componeren, geïnspireerd op composities van Arvo Pärt en het werk van Claude Debussy. Het libretto is van schrijvers Joachim Robbrecht en Artun Alaska Arasli.

Veilig en vertrouwd 
Uiteraard staat de veiligheid van bezoekers en medewerkers ook in deze coronatijd voorop. Zo is het noodzakelijk om vooraf online je kaarten te kopen, zijn er gescheiden looproutes en aangepaste zaalplattegronden en maken we continu schoon.

Goed om te weten: kom met maximaal 2 personen, met je huishouden of met een onbeperkt aantal kinderen. We gaan er vanuit dat je met de mensen waar je in één keer kaarten voor bestelt naast elkaar wilt zitten. Wil je dit niet, doe dan aparte bestellingen. Lees hier meer over onze coronamaatregelen.

 

 

 

 

 

Bekijk ook eens

Prijzen

  • Zaal Ongeplaceerd - Normaal € 22,50

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & info

Spel: Ariane Schluter (spel), Martin Fondse, Raphaela Danksagmüller en Jawa Manla (muzikanten)
Overig: Martin Fondse (compositie), Joachim Robbrecht en Artun Alaska Arasli (libretto)
Website: