Spinoza

Het Zuidelijk Toneel

Toneel

Han Kerckhoffs wekt Nederlands bekendste filosoof tot leven

Laatste kaarten

Eindelijk! Nederlands bekendste filosoof, Baruch Spinoza, is aan de beurt. Hij is na Socrates en Marx nummer drie in de aansprekende, humorvolle en onderhoudende filosofenreeks van Het Zuidelijk Toneel en De Verwondering. Filosofen worden tot leven gewekt en er wordt teruggekeken op hun leven, werk en erfenis. Want Spinoza leeft en is brandend actueel. De bevlogen en rationeel onderbouwde boodschap van vrede, vrijheid en openheid werd gebracht door een man van vlees en bloed, heen en weer geslingerd tussen eenzaamheid, vrijheid, strijd en verzet. Hij toont dat er geen kloof kan zijn tussen overtuiging en het eigen leven, tussen denken en praktische wijsheid, tussen idealen en politiek realisme.

Aansprekend, humorvol en onderhoudend
Spinoza is een voorstelling voor jonge idealisten, oude krokodillen en iedereen die af en toe eens nadenkt. Leer en geniet van het vakmanschap van bedenker en regisseur Stefaan Van Brabandt en zijn motto: drempel laag, lat hoog. Acteur Han Kerckhoffs kruipt in de huid van de zeventiende-eeuwse filosoof.

Veilig en vertrouwd 
Uiteraard staat de veiligheid van bezoekers en medewerkers ook in deze coronatijd voorop. Zo is het noodzakelijk om vooraf online je kaarten te kopen, zijn er gescheiden looproutes en aangepaste zaalplattegronden en maken we continu schoon. Natuurlijk kun je gewoon nog een drankje bestellen dat mee de zaal in mag want het moet natuurlijk wel een beetje gezellig blijven. 

Goed om te weten: kom met maximaal 2 personen, met je huishouden of met een onbeperkt aantal kinderen. We gaan er vanuit dat je met de mensen waar je in één keer kaarten voor bestelt naast elkaar wilt zitten. Wil je dit niet, doe dan aparte bestellingen. Lees hier meer over onze coronamaatregelen.

 

 

Bekijk ook eens

Prijzen

 • Zaal Ongeplaceerd - Normaal € 20,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & info

Regie: Stefaan van Brabandt
Spel: Han Kerckhoffs
Overig: Stefaan van Brabandt (concept en tekst)

Recensies

 • Theaterkrant

  'In dit luisterspel zitten briljante momenten, en die staan vooral op credit van Spinoza's boeiende en spannende leer.' (Theaterkrant)

 • NRC

  'Kerckhoffs ontroert, juist door zijn totale gebrek aan sentiment.' 

Recensies

sluiten
 • Theaterkrant

  'In dit luisterspel zitten briljante momenten, en die staan vooral op credit van Spinoza's boeiende en spannende leer.' (Theaterkrant)

 • NRC

  'Kerckhoffs ontroert, juist door zijn totale gebrek aan sentiment.'