Op de rok van het universum

't Barre Land & De Nwe tijd

Toneel

Lichtgevende vertelling vol humor, liefde en mededogen

Bestel kaarten

In den beginne waren er verhalen. Afkomstig van het internet, weggestroomd uit boekenkasten, ontsproten aan de fantasie. En te midden van al die anekdotes was daar plots het verhaal van een enkeling: Roelof de Koning. Dierenarts. Hij leeft het leven dat wij allen leiden; hij wordt geboren en hij sterft. Daartussendoor groeit hij op en door en krimpt ten slotte weer in tot zakformaat.

P.C. Hooft-prijswinnaar Tonnus Oosterhoff schreef met Op de rok van het universum uit 2015 een 'absoluut droomboek' (Trouw). 't Barre Land en De Nwe Tijd vertalen het naar een lichtgevende vertelling vol humor, liefde en mededogen. Terwijl de grens tussen dier en mens, mens en robot, fantasie en feit steeds meer vervaagt, wagen zij zich onbevreesd aan de grote vraag: wat is de waarde van een mensenleven? Of om de woorden van de dichter Lucebert te lenen: zijn wij iets anders dan een kruimel op de rok van het universum?

De pers over het boek Op de rok van het universum
'Tonnus Oosterhoff schrijft met Op de rok van het universum een droomwerk. Hij is een uitzonderlijk en onverwisselbaar auteur in alles wat hij schrijft. (...) Hij roept existentiële vragen op en schrijft tomeloos, absurd en geestig.' (Trouw)

'Dit boek heeft een encyclopedische rijkdom, zoveel wil het omvatten, zo veel wil het laten zien en in herinnering roepen. Het is een hoogst origineel portret van een generatie, dat laat zien dat het vertelsels zijn die levens inkleuren, toonzetten en betekenis geven. Verhalen bepalen ons, in plaats van andersom.' (de Volkskrant)

Veilig en vertrouwd - max 30 bezoekers
Uiteraard staat de veiligheid van bezoekers en medewerkers ook in deze coronatijd voorop. Zo is het noodzakelijk om vooraf online je kaarten te kopen, zijn er gescheiden looproutes en aangepaste zaalplattegronden. 

Goed om te weten: We gaan er vanuit dat je met de mensen waar je in één keer kaarten voor bestelt naast elkaar wilt zitten. Wil je dit niet, doe dan aparte bestellingen. Lees hier meer over onze coronamaatregelen.

 

Bekijk ook eens

Prijzen

  • Zaal Ongeplaceerd - Normaal € 21,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & info

Spel: Vincent van den Berg, Margijn Bosch, Rosa Vandervost, Freek Vielen en Czeslaw de Wijs
Overig: Naar het boek van Tonnus Oosterhoff
Website:
Website: