Online livestream Peachez

Toneelgroep Maastricht

Toneel

'Beste voorstelling van het jaar' ★★★★★ terug vanwege succes (Elsevier)

Gratis

Omdat Peachez helaas niet 'live' gespeeld kan worden in Schouwburg Amstelveen speelt Toneelgroep Maastricht de voorstelling van dinsdag 1 t/m donderdag 3 december en van dinsdag 8 t/m donderdag 10 december om 20.00 uur live via Zoom. De toegang is gratis, een donatie is welkom.

Michel Sluysmans, regisseur Peachez: "Het programma Zoom maakt, net als in het theater, een daadwerkelijke live-ontmoeting mogelijk tussen publiek en spelers. We kunnen elkaar zien, horen en dus voelen. Voor de zomer heeft onze voorstelling Brieven uit Genua, die ook via Zoom werd gespeeld, veel positieve reacties mogen ontvangen van ons publiek. We hopen dan ook dat de online-versie van Peachez in staat is binnen het huidige tijdsgewricht een optimaal alternatief te bieden voor een gedeelde collectieve ervaring."

Reserveer je tickets voor een van de online livestreams hier.

Peachez
Porgy Franssen en Maartje van de Wetering spelen de hoofdrollen in Peachez, een bloedstollende reconstructie van een fatale liefdesgeschiedenis. De voorstelling vertelt het verhaal van Ilja Leonard Pfeijffers succesroman Peachez uit 2017 die werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. 

Porgy Franssen speelt een professor op zekere leeftijd die al zijn leven lang in zijn hoofd leeft en en de boeken die hij bestudeert. Tot hij op een dag een mailtje krijgt van een hem onbekende vrouw. Ze noemt zichzelf Sarah Peachez, en er ontspint zich een hartstochtelijke mailwisseling tussen de twee. Waar de professor niet meer op rekende gebeurt: hij vindt de liefde die zijn leven rigoureus zal veranderen. Alleen niet op de manier waarop hij in eerste instantie had gehoopt.

Franssen en Van de Wetering spelen met Peachez een intiem liefdesduet, muzikaal bijgestaan door multi-instrumentalist Axl Peleman. 

 

Cast & info

Regie: Michel Sluysmans
Spel: Porgy Franssen en Maartje van de Wetering
Overig: Ilja Leonard Pfeijffer (tekst), Michel Sluysmans (tekstbewerking) en Axl Peleman en Ron Reuman (muziek