Nina de la Parra

Gods Wegen

Cabaret

Powerhouse Nina de la Parra knalt van het podium ★★★★ NRC

Bestel kaarten

Stand-up comedian en zangeres Nina de la Parra heeft een Surinaamse vader en een Nederlandse moeder. Ze oogt als een bakra, ofwel kaaskop, maar haar Surinaamse avonturen zijn pittiger dan Madame Jeanette pepers.

Gods wegen gaat over haar christelijke klasje in Paramaribo, het koloniale verleden van haar joods-Sefardische voorvaderen, haar ervaringen in Surinaamse one hour hotels, haar pratende vagina, de dwingende correctheid van de Duitsers en haar zoektocht naar verlichting bij een winti-priester. Alles komt aan bod en wordt zonder gene op de brandstapel gegooid. Voordat je weet waar je aan toe bent heeft Nina zichzelf en alle aanwezigen onderuitgehaald in haar verbaal-gewelddadige zoektocht naar haar eigen identiteit. Nina's hekserij is een attitude die je door een catharsis naar het licht zal brengen. Een verademing.

Zonder zelfmedelijden, verleidelijk, altijd feministisch, woedend en persoonlijk, trapt Nina haar complete afkomst, haar generatie vrouwen en uiteindelijk zichzelf in de baarmoeder.

Veilig en vertrouwd
Uiteraard staat de veiligheid van bezoekers en medewerkers ook in deze coronatijd voorop. Zo is het noodzakelijk om vooraf online je kaarten te kopen, zijn er gescheiden looproutes en aangepaste zaalplattegronden en maken we continu schoon. Natuurlijk kun je gewoon nog een drankje bestellen dat mee de zaal in mag want het moet natuurlijk wel een beetje gezellig blijven.

Goed om te weten:
  kom met maximaal 2 personen, met je huishouden of met een onbeperkt aantal kinderen. We gaan er vanuit dat je met de mensen waar je in één keer kaarten voor bestelt naast elkaar wilzitten. Wil je dit niet, doe dan aparte bestellingen. Lees hier meer over onze coronamaatregelen.

 

Bekijk ook eens

Prijzen

 • Zaal Ongeplaceerd - Normaal € 19,50

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & info

Regie: Titus Muizelaar
Spel: Nina de la Parra en Sanne Landvreugd op saxofoon
Website:

Recensies

 • de Volkskrant ★★★★★

  "Met haar verhalen en gloeiende spel roept ze onderweg steeds meer bewondering op. De la Parra is een knalgoede actrice"  Lees verder

 • NRC ★★★★

  "het grootste genot is haar furieuze, ongegeneerde optreden. Deze vuilbekkende dame knalt van het podium met haar op hoog tempo in vier talen vertelde ervaringen"  Lees verder

 • The Post Online

  "De vrouwelijke Hans Teeuwen is opgestaan" 

 • het Parool

  "Nina de la Parra is rauw, soms ranzig en altijd goudeerlijk" 

Recensies

sluiten
 • de Volkskrant ★★★★★

  "Met haar verhalen en gloeiende spel roept ze onderweg steeds meer bewondering op. De la Parra is een knalgoede actrice" 


 • NRC ★★★★

  "het grootste genot is haar furieuze, ongegeneerde optreden. Deze vuilbekkende dame knalt van het podium met haar op hoog tempo in vier talen vertelde ervaringen" 

 • The Post Online

  "De vrouwelijke Hans Teeuwen is opgestaan" 

 • het Parool

  "Nina de la Parra is rauw, soms ranzig en altijd goudeerlijk"