Introdans

Celebrating Nils

Dans/Ballet

Een hommage aan Nils Christe

Wachtlijst

De internationaal geroemde Nederlandse choreograaf Nils Christe maakte de afgelopen veertig jaar maar liefst vijfentwintig werken voor Introdans, dat dit bijzondere jubileum viert met het feestelijke Celebrating Nils.

De duik in Christes schatkist begint met Fünf Gedichte, een wonderschoon en verstild stuk over de overgang van leven naar dood, geïnspireerd door Richard Wagners romantische Wesendonck Lieder. Cantus is het meest recente ballet dat Christe voor Introdans maakte. De choreografie uit 2015, op muziek van Arvo Pärt, bevat prachtige verstilde momenten, maar de dansers etaleren vooral hun virtuositeit in hoge zweefsprongen, duizelingwekkende draaicombinaties en gecompliceerde lifts. 

Klap op de vuurpijl is Christe's bejubelde Le Sacre du Printemps (Zwaan 2011 voor meest indrukwekkende dansproductie). In zijn magistrale magnum opus vond de choreograaf een originele ingang in de uiterst complexe compositie en het bijbehorende verhaal.

Eerdere recensies van zijn werk:
'Christe blijft overeind waar velen struikelden over Stravinsky's overdonderende muziek.' (NRC Handelsblad over Le Sacre du Printemps)

'Oerdrift die lichaam geworden is. En je letterlijk dooddansen. Het is overrompelend mooi.' )De Gelderlander over Le Sacre du Printemps)

'Gebruikmakend van verschillende meeslepende composities van Arvo Pärt laat Christe zich wederom kennen als een muziekchoreograaf pur sang (..) Christes grote verdienste is dat hij de hoorbare nuances in de muziek in zijn bewegingen zichtbaar maakt.' (Het Parool over Canctus)

Bekijk ook eens

Prijzen

  • 1e rang - Normaal € 28,00
  • 2e rang - Normaal € 27,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & info

Website: