Introdans

Amazing Asia

Dans/Ballet

Dansante ode aan een fascinerend continent

Geannuleerd

Beide voorstellingen van Amazing Asia zijn geannuleerd. Bezoekers van de voorstelling zijn inmiddels per mail geïnformeerd.

Azië, het grootste, meest drukbevolkte en misschien ook wel meest fascinerende continent, vormt de inspiratiebron voor het nieuwe Introdans-programma Amazing Asia. Roel Voorintholt, artistiek directeur van Introdans: 'Introdans heeft de afgelopen jaren in onder meer China, Hongkong, Singapore, Korea, Indonesië, Maleisië en Thailand opgetreden en die ervaringen hebben niet alleen op mij, maar ook op onze dansers diepe indruk gemaakt. Tijd om ons, terug in Nederland, eens verder in de Aziatische cultuur te verdiepen.'

De Nederlandse choreografe Regina van Berkel maakt op verzoek van Voorintholt een nieuwe creatie voor Amazing Asia genaamd in a reflective landscape. Ze laat zich hiervoor inspireren door de schoonheid van Azië en verder ook door muziek van onder anderen de Chinese componist Zhou Long. Daarnaast bestaat het programma uit de langverwachte Introdans-première van Kaash, een van de meesterwerken van de Brits-Bengaalse, internationaal gelauwerde topchoreograaf Akram Khan.

De pers over Kaash:
'Een vuurwerk van beweging en klank. De dansers excelleren. Wat een intrigerende taal en fantastische beheersing!.' (de Volkskrant)

'Episch, geconcentreerd en van grote schoonheid.' (The Daily Telegraph)

Bekijk hier een interview met Regina van Berkel over Sustained Resonance, haar inspiratie voor Reflective Landscape, te zien in Amazing Asia.

Veilig en vertrouwd
Uiteraard staat de veiligheid van bezoekers en medewerkers ook in deze coronatijd voorop. Zo is het noodzakelijk om vooraf online je kaarten te kopen, zijn er gescheiden looproutes en aangepaste zaalplattegronden en maken we continu schoon. Natuurlijk kun je gewoon nog een drankje bestellen dat mee de zaal in mag want het moet natuurlijk wel een beetje gezellig blijven.

Goed om te weten:  kom met maximaal 2 personen, met je huishouden of met een onbeperkt aantal kinderen. We gaan er vanuit dat je met de mensen waar je in één keer kaarten voor bestelt naast elkaar wilt zitten. Wil je dit niet, doe dan aparte bestellingen. Lees hier meer over onze coronamaatregelen.

Bekijk ook eens

Ook te zien op

Prijzen

  • Zaal Ongeplaceerd - Normaal € 30,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & info

Website: