Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht

Pieter Kramer regisseert bestseller Mark Haddon

Toneel

Met Mattias van de Vijver in de rol van Christopher

Bestel kaarten

Maak kennis met Christopher, een 15-jarige jongen die met een vorm van autisme leeft. Christopher houdt van wiskunde, van lijstjes en patronen en hij spreekt altijd de waarheid. Van mensen begrijpt hij dan weer niet zo veel. Als Christopher de dode hond van zijn buurvrouw in de tuin aantreft en hij verdacht wordt van moord gaat hij op onderzoek uit om de dader te achterhalen. Tijdens zijn zoektocht komt Christopher achter onverwachte waarheden die zijn wereld op zijn kop zetten.

Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht laat de wereld zien door de ogen van iemand die met autisme leeft en daardoor alledaagse dingen soms als onbegrijpelijk ervaart. Tegelijk levert dat ook een volstrekt originele kijk op de wereld om ons heen op.

Regie Pieter Kramer 
Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht is gebaseerd op de gelijknamige bestseller The Curious Incident Off The Dog In The Night-Time  van Mark Haddon, waarvan meer dan 10 miljoen exemplaren zijn verkocht. Na Londen en Broadway brengt de Theateralliantie het stuk naar de Nederlandse theaters in een regie van Pieter Kramer. 

 

 

Ook te zien op

Prijzen

  • 1e rang - Normaal € 43,00
  • 1e rang - Jongeren t/m 18 jaar € 33,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Regie: Pieter Kramer
Spel: Mattias van de Vijver e.a.
Overig: Simon Stephens (tekst), Wim Conradi (muziek) en Theun Mosk (decor)
Website: