Henk Poort

Henk Poort en de Helden

Muziek/Concert

De mooiste songs uit opera, musical en het Nederlands repertoire

Wachtlijst

Henk Poort hoort bij De Beste Zangers van Nederland. Althans, dat vindt de AVROTROS, die hem uitnodigde deel te nemen aan het gelijknamige TV-programma. Bij De Beste Zangers  zingen de artiesten songs buiten hun geijkte repertoire. Henk werd daarom gevraagd te bedenken wie zijn muzikale helden zijn. En dat gaf hem de inspiratie voor deze nieuwe solo. 

Bovendien rees de vraag naar nieuwe verhalen en nieuwe songs na het succes van Ik ben mijn lied, waarin Henk Poort zich ook bewees als rasverteller. In Henk Poort en de Helden  ontmoeten we zijn voorbeelden en inspiratiebronnen. Dat zijn de helden van het Jordaanlied (Willy en Johnny), de helden van de opera (er klinkt zelfs een beroemd duet!) en de helden uit zijn persoonlijk leven (ver weg en heel dichtbij).

Tot zijn verbazing blijkt Henk ook voor anderen een 'held'… Maar wil hij dat wel? Wat voor verantwoordelijkheid brengt dat met zich mee?

In Henk Poort en de Helden klinken de mooiste songs uit opera, musical en het Nederlands repertoire. Ze vormen samen een sterk persoonlijk verhaal. 

Bekijk ook eens

Prijzen

 • 1e rang - Normaal € 23,50
 • 2e rang - Normaal € 22,50

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & info

Regie: Bart Oomen (regie)
Spel: Henk Poort
Overig: Ed Boekee (piano) en Koen van Dijk (tekst)

Recensies

 • Theaterparadijs ★★★★

  'De anderhalf uur durende show bevat geen pauze, maar vliegt om door de diversiteit van muziek en de luchtige verhalen tussendoor. Een mooie en evenwichtige voorstelling met een stralende Henk... Lees verder

 • Musicalsites

  'Warm, intiem en liefdevol. (...) Kippenvel wordt gegarandeerd. (...) De show staat als een huis.'

Recensies

sluiten
 • Theaterparadijs ★★★★

  'De anderhalf uur durende show bevat geen pauze, maar vliegt om door de diversiteit van muziek en de luchtige verhalen tussendoor. Een mooie en evenwichtige voorstelling met een stralende Henk Poort als middelpunt.'

 • Musicalsites

  'Warm, intiem en liefdevol. (...) Kippenvel wordt gegarandeerd. (...) De show staat als een huis.'