Hadewych Minis, Matangi Quartet e.a.

Hadewych doet de dames

Muziek/Concert

Hart en smart van onze Nederlandse zangeressen en liedjesschrijvers

Bestel kaarten

Na de succesvolle one woman show 'Minis Plus' - die haar onder andere naar een uitverkocht Carré bracht - komt Hadewych Minis terug met Hadewych doet de Dames. In dit theaterconcert zingt Hadewych ruim een eeuw aan songs van Nederlandse zangeressen. Van 1909 tot 2019. Van Anouk tot de Zangeres Zonder Naam. Van Zwarte Riek tot Sevdaliza.

In de afgelopen eeuw bereisden zo'n slordige 250 Nederlandse zangeressen de vaderlandse podia. Bij elkaar opgeteld waren zij goed voor ca. 12.500 liedjes. Minis speurde in deze berg muziek naar liedjes die haar raakten, liedjes die tijdsbeelden markeerden, liedjes die vergeten zijn, liedjes die iedereen kan meezingen en liedjes die niemand kan meezingen terwijl het eigenlijk leuk zou zijn als dat wel zo was.

Begeleid door het Matangi Quartet, voor de gelegenheid aangevuld met bassist/arrangeur Marijn van Prooijen en drummer Leon Klaasse, laat Hadewych u kennis maken met 22 vrouwen die zingend hun beklag doen, hun hart uitstorten, het leven vieren of gewoonweg zeggen dat ze van iets of iemand houden.

'Wordt het bestaan je als geheel, incidenteel, weer wat te veel
Mijn hemel, wring dan de tranen uit je keel…'
Uit Zing Dan van Jenny Arean.

Veilig en vertrouwd 
Uiteraard staat de veiligheid van bezoekers en medewerkers ook in deze coronatijd voorop. Zo is het noodzakelijk om vooraf online je kaarten te kopen, zijn er gescheiden looproutes en aangepaste zaalplattegronden en maken we continu schoon. Natuurlijk kun je gewoon nog een drankje bestellen dat mee de zaal in mag want het moet natuurlijk wel een beetje gezellig blijven.

Goed om te weten: kom met maximaal 2 personen, met je huishouden of met een onbeperkt aantal kinderen. We gaan er vanuit dat je met de mensen waar je in één keer kaarten voor bestelt naast elkaar wilt zitten. Wil je dit niet, doe dan aparte bestellingen. Lees hier meer over onze coronamaatregelen.

 

 

Prijzen

  • 1e rang - Normaal € 26,50

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & info

Regie: Peter de Witte
Spel: Hadewych Minis, Matangi Quartet, Leon Klaasse (drumas) en Marijn van Prooijen (bas)
Website: