Een goed jaar

Theatergroep Suburbia

Toneel

Warmbloedig portret van een gezin in een turbulente tijd

Uitverkocht

Goed nieuws: de voorstelling Een goed jaar gaat door! Om zoveel mogelijk bezoekers de kans te geven om de voorstelling te zien wordt er een extra voorstelling gespeeld om 19.00 uur. Bezoekers zijn per mail geïnformeerd.

Een goed jaar
Voor de familie Mortier breekt na de nodige tegenslagen een goed jaar aan. Hun zieke dochter is genezen verklaard en zowel zoon als dochter slaan hun vleugels uit. Hoopvol begint iedereen na te denken over de toekomst. Eindelijk weer je eigen leven leiden en tegelijkertijd de sterke familieband blijven voelen.

Eind goed al goed. Toch? Totdat moeder onverwacht een ingrijpende beslissing neemt. Is haar keuze voor zichzelf een keuze tegen haar gezin?

In dit toneelstuk raken we verknocht aan de familie Mortier, zoals aan je eigen familie. Onmisbaar, en onuitstaanbaar soms. Een goed jaar is dé tragikomedie van dit jaar over een warmbloedige familie in zwaar weer.

Een echte familie
Extra bijzonder aan dit stuk is dat de rollen van de vader en kinderen gespeeld worden door topacteur Paul R. Kooij en zijn échte zoon en dochter, die zijn afgestudeerd aan de Toneelschool in Arnhem. Veelgeprezen actrice Anneke Blok maakt de cast compleet.

Elke bezoeker krijgt zijn eigen koptelefoon
Een Goed Jaar belooft een bijzondere ervaring te worden. Elke toeschouwer krijgt zijn eigen koptelefoon op en wordt zo ondergedompeld in een speciaal geluidsdecor. Verschillende lagen van spel, ingenieus licht en geluid nemen de toeschouwers mee op een persoonlijke reis. Het is bijna of je in de hoofden kruipt van de personages, gespeeld door Anneke Blok, Paul R. Kooij en zijn échte kinderen; Kaatje Kooij en Piet Kooij.

Veilig en vertrouwd
Uiteraard staat de veiligheid van bezoekers en medewerkers ook in deze coronatijd voorop. Zo is het noodzakelijk om vooraf online je kaarten te kopen, zijn er gescheiden looproutes en aangepaste zaalplattegronden en maken we continu schoon.

Goed om te weten: kom met maximaal 2 personen, met je huishouden of met een onbeperkt aantal kinderen. We gaan er vanuit dat je met de mensen waar je in één keer kaarten voor bestelt naast elkaar wilzitten. Wil je dit niet, doe dan aparte bestellingen. Lees hier meer over onze coronamaatregelen.

 

Bekijk ook eens

Ook te zien op

Prijzen

 • Zaal Ongeplaceerd - Normaal € 25,50

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & info

Regie: Rob Ligthert
Spel: Anneke Blok, Paul R. Kooij, Kaatje Kooij en Piet Kooij
Overig: Peer Wittenbols (tekst)
Website:

Recensies

 • NRC Handelsblad ★★★★

  "Regisseur Rob Ligthert houdt met zijn speelse toon de zware thematiek behapbaar. Het verdriet van deze vier ploeterende mensen houdt daardoor ook altijd iets hoopvols."

 • Theaterkrant

  "Familie is de broeierige biotoop waarmee toneelschrijver Peer Wittenbols altijd goed raad weet. Nergens voelt Een Goed Jaar loodzwaar aan. Daarvoor is de speelstijl te levendig." Lees verder

 • Volkskrant ★★★★

  "Aangrijpend en grappig theater over een imploderend gezin."

Recensies

sluiten
 • NRC Handelsblad ★★★★

  "Regisseur Rob Ligthert houdt met zijn speelse toon de zware thematiek behapbaar. Het verdriet van deze vier ploeterende mensen houdt daardoor ook altijd iets hoopvols."

 • Theaterkrant

  "Familie is de broeierige biotoop waarmee toneelschrijver Peer Wittenbols altijd goed raad weet. Nergens voelt Een Goed Jaar loodzwaar aan. Daarvoor is de speelstijl te levendig."

 • Volkskrant ★★★★

  "Aangrijpend en grappig theater over een imploderend gezin."