Edward Scharenhand (8+)

Theater Sonnevanck

Jeugd/Familie, Jongeren

Muzikale komedie over Extreem Goede Mensen

Bestel kaarten

Edward Scharenhand is een sprookjesachtige familievoorstelling met veel livemuziek, losjes gebaseerd op Tim Burtons film Edward Scissorhands. Theater Sonnevancks zoetzure komedie over goed en kwaad en de dunne grens daartussen werd bekroond met de Zilveren Krekel 2018 in de categorie 'meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie'.

Iedereen in het stadje Gul is extreem goed en behulpzaam, Tante Maria en haar geadopteerde dochter Magdalena voorop. Op een dag staat Edward op hun stoep. Hij is lief en zachtaardig, maar heeft in plaats van handen een stel lange, vlijmscherpe scharen. Als Tante Maria besluit om Edward gastvrij in huis op te nemen, is Magdalena voor het eerst niet enthousiast.

De pers over Edward Scharenhand in 2018
'Net zo sprookjesachtig als het origineel.' (de Volkskrant ★★★★)
'Een voorstelling met heerlijk scherpe randjes.' (Het Parool ★★★★)
'Een magistrale voorstelling die je vastgrijpt en niet meer loslaat.' (Cultuurbarbaartjes ★★★★★)
'Edward Scharenhand' stelt de vraag hoe gastvrij we zijn tegenover mensen die afwijken van wat wij 'normaal' vinden?' (Jury Zilveren Krekel 2018)

Veilig en vertrouwd
Uiteraard staat de veiligheid van bezoekers en medewerkers ook in deze coronatijd voorop. Zo is het noodzakelijk om vooraf online je kaarten te kopen, zijn er gescheiden looproutes en aangepaste zaalplattegronden en maken we continu schoon. Natuurlijk kun je gewoon nog een drankje bestellen dat mee de zaal in mag want het moet natuurlijk wel een beetje gezellig blijven.

Goed om te weten: kom met maximaal 2 personen, met je huishouden of met een onbeperkt aantal kinderen. Kinderen t/m 12 jaar hoeven namelijk in het theater geen 1,5 meter afstand te houden en tellen niet mee in de telling van het maximum aantal bezoekers per zaal; kies dus bij het bestellen van kaarten voor je kinderen voor het prijstype 'kind' zodat we zoveel mogelijk mensen blij kunnen maken.

We gaan er vanuit dat je met de mensen waar je in één keer kaarten voor bestelt naast elkaar wilt zitten. Wil je dit niet, doe dan aparte bestellingen. Lees hier meer over onze coronamaatregelen.

Bekijk ook eens

Prijzen

  • Zaal Ongeplaceerd - Volwassenen € 16,00
  • Zaal Ongeplaceerd - Kind tot 12 jaar € 16,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & info

Regie: Marije Gubbels (regie en tekst)
Spel: Dorien van Gent, Freek den Hartogh, Marcel Osterop en Juul Vrijdag (spel en zang)
Website: