De vrouw die de honden eten gaf

Het Zuidelijk Toneel

Toneel

Naar de roman van Hemmerechts over Michelle Martin, de vrouw van

Wachtlijst

Voor deze voorstelling gaan wij op zoek naar een nieuwe datum. Kaartkopers ontvangen bericht zodra er meer duidelijkheid is en krijgen altijd het aanbod om mee te gaan naar de nieuwe datum óf de keuze voor een voucher of geld retour. 

Wil je erbij zijn? Meld je vrijblijvend alvast aan!
Ook zo'n zin om weer naar het theater te gaan? Meld je dan alvast vrijblijvend aan voor de wachtlijst van deze voorstelling. We zijn nog op zoek naar een nieuwe datum, maar zodra die er is informeren we je gelijk als de verkoop (weer) van start gaat. 

De vrouw die de honden eten gaf
Eén van de gruwelijkste misdaden in ons collectief geheugen: de zaak-Dutroux. Wat bewoog de vrouw die misschien iets had kunnen doen, om toch niets te doen? Michelle Martin werd de meest gehate vrouw van België, nadat zij twee kinderen in een kelder had laten verhongeren en sterven. Haar daden - of gebrek aan daadkracht - leken onvergeeflijker dan die van haar echtgenoot:  moordenaar en verkrachter Marc Dutroux. Een true crime op het toneel; met schokkende details uit Martin's verleden en haar relatie tot 'het beest van België'. 

Het Zuidelijk Toneel brengt een theaterbewerking van het controversiële boek De vrouw die de honden eten gaf van Kristien Hemmerechts uit 2014. Het boek werd twee jaar na de (voorwaardelijk) vrijlating van Martin uitgegeven. Hemmerechts probeert zich in Martin te verplaatsen op basis van feitelijke getuigenissen en documenten. Een karakterschets van een apathische vrouw. Een vrouw die, na een traumatische jeugd, toch moeder van drie kinderen werd, met een man als Dutroux. 

Theo d'or- en Gouden Kalf- winnaar Marie-Louise Stheins, was van meet af aan gefascineerd door de roman van Hemmerechts en wilde de tekst op het podium brengen. In Julie Van den Berghe, winnaar van de Ton Lutzprijs 2010 en Cutting-Edge-award voor Een lolita, vond ze een regisseur die de uitdaging aandurfde. 


Prijzen

  • 1e rang - Normaal € 22,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & info

Regie: Julie Van den Berghe
Spel: Marie-Louise Stheins
Website: