De Tantes (7+)

De Toneelmakerij

Jeugd/Familie

'Een goddelijk goeie voorstelling!' (Theaterkrant ★★★★★)

Bestel kaarten

De Toneelmakerij komt op veler verzoek terug met De Tantes, winnaar van ZAPP Theaterprijs en de Gouden Krekel voor beste jeugdtheatervoorstelling 2015. De Theaterkrant noemde het in een vijfsterrenrecensie zelfs 'een goddelijk goede voorstelling'.

Het draait allemaal om Joris, die in een verlaten visrestaurant woont. Alleen, want hij heeft geen ouders meer. Hij maakt zijn bed niet op, drinkt vijf liter cola per dag, leest stripboeken en zet het vuilnis nooit buiten. Tot op een dag tante Cunera, tante Jo en tante Desiree komen binnenvallen. Zij bezetten zijn huis, want ze hebben grootse plannen: het familierestaurant gaat weer open. Maar Joris geeft zich niet zo snel gewonnen en gelukkig komt er hulp uit onverwachte hoek. Zodra de tantes lucht krijgen van de indringer, ontspint zich een bloedstollende strijd met hete pepers, perfecte vermommingen en omkoperij.

De pers over De Tantes in 2015:
'Een zeldzaam goed gelukte komedie voor jeugdig publiek.' (Krekeljury 2015)
'Deze voorstelling maakt je vrolijk!' (Jury Zapp Theaterprijs)
'Het Nederlandse repertoire is een waanzinnige komedie rijker geworden. De Tantes is een goddelijk goeie voorstelling!' (Theaterkrant ★★★★★)
'Zoals het een goede komedie betaamt, zie je de ontknoping van het plot al van verre aankomen, maar de ontroering als Joris de volwassenen de les leest en vraagt te kijken naar wie hij is, is onverwacht indringend.' (NRC ★★★★)

Veilig en vertrouwd
Uiteraard staat de veiligheid van bezoekers en medewerkers ook in deze coronatijd voorop. Zo is het noodzakelijk om vooraf online je kaarten te kopen, zijn er gescheiden looproutes en aangepaste zaalplattegronden en maken we continu schoon. Natuurlijk kun je gewoon nog een drankje bestellen dat mee de zaal in mag want het moet natuurlijk wel een beetje gezellig blijven.

Goed om te weten: kom met maximaal 2 personen, met je huishouden of met een onbeperkt aantal kinderen. Kinderen t/m 12 jaar hoeven namelijk in het theater geen 1,5 meter afstand te houden en tellen niet mee in de telling van het maximum aantal bezoekers per zaal; kies dus bij het bestellen van kaarten voor je kinderen voor het prijstype 'kind' zodat we zoveel mogelijk mensen blij kunnen maken.

We gaan er vanuit dat je met de mensen waar je in één keer kaarten voor bestelt naast elkaar wil
t zitten. Wil je dit niet, doe dan aparte bestellingen. Lees hier meer over onze coronamaatregelen.

 

Bekijk ook eens

Prijzen

  • Zaal Ongeplaceerd - Volwassenen € 19,50
  • Zaal Ongeplaceerd - Kind t/m 12 jaar € 19,50

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & info

Regie: Paul Knieriem
Spel: Tjebbo Gerritsma, Peter van Heeringen, Rogier in ’t Hout, Anil Jagdewsing en Stefanie van Leersum
Overig: Roel Adam (tekst)
Website: