De Meisjes met de Wijsjes

Moerstaal

Muziektheater, Muziek/Concert

Brutale liedjes in je eigen taal

Wachtlijst

Update: deze voorstelling moet vanwege de coronamaatregelen helaas worden verplaatst. Er is nog geen nieuwe datum gevonden. Kaartkopers ontvangen bericht zodra er meer duidelijkheid is en krijgen dan de keus om mee te gaan naar de nieuwe datum, óf je kiest voor een voucher of geld terug.

De Meisjes met de Wijsjes
Nederland. Het land waar je van je fiets afwaait en er altijd een gratis douche op de loer ligt. Waar de mensen tot de gelukkigste ter wereld behoren, maar waar ook veel wordt geklaagd. 

Het land waar iedereen tolerant is, maar niemand welkom. Het land van burenruzies, geluidsoverlast en onbeschoft gedrag. Zijn wij direct of zijn we gewoon lomp? Zijn wij praters of zwijgen we liever, want wat zullen de buren wel niet denken? 

De Meisjes met de Wijsjes willen het daar in hun tweede programma Moerstaal wel even over hebben. In hun eigen muzikale taal, onze moerstaal, met nog brutalere liedjes. Met een zonnige lach verlaat u de zaal.

Veilig en vertrouwd 
Uiteraard staat de veiligheid van bezoekers en medewerkers ook in deze coronatijd voorop. Zo is het noodzakelijk om 
vooraf online je kaarten te kopen, zijn er gescheiden looproutes en aangepaste zaalplattegronden en maken we continu schoon. 

Goed om te weten: kom met maximaal 2 personen, met je huishouden of met een onbeperkt aantal kinderen. We gaan er vanuit dat je met de mensen waar je in één keer kaarten voor bestelt naast elkaar wilt zitten. Wil je dit niet, doe dan aparte bestellingen. Lees hier meer over onze coronamaatregelen.

 

Prijzen

 • 1e rang - Normaal € 22,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & info

Spel: Arianne Abbestee, Fardoe Swaanswijk, Simone Breukink en Tessa Jimmink (zang) en Martijn Bos (muzikale begeleiding)
Website:
Duur: Circa 90 minuten geen pauze

Recensies

 • I Love theater ★★★★★

  'Ze staan bekend om hun unieke vierstemmige sound en nu bewijzen ze weer dat ze hier toch wel de beste van Nederland mee zijn.' (...) 'De voorstelling is een sprankelend, fris en krachtig geheel,... Lees verder

 • Theaterparadijs ★★★★

  'De klanken die uit deze gouden keeltjes komen passen bij elkaar als een op maat gemaakt kostuum.' (...) 'Met "Moerstaal" brengen De Meisjes met Wijsjes een uniek concept naar het theater.' (...)... Lees verder

 • Musicalsites

  'Prachtig is de uitvoer van "Omarm" (origineel van Blof) waarbij de Meisjes tolken in gebarentaal.'

Recensies

sluiten
 • I Love theater ★★★★★

  'Ze staan bekend om hun unieke vierstemmige sound en nu bewijzen ze weer dat ze hier toch wel de beste van Nederland mee zijn.' (...) 'De voorstelling is een sprankelend, fris en krachtig geheel, met Nederlandse liedjes in een geheel nieuw modern jasje.' (...) 'Ze blazen je gewoon omver, met hun kennis van de taal. Weten je te ontroeren, maar weten ook op onnavolgbare wijze je aan lachen te maken.'

 • Theaterparadijs ★★★★

  'De klanken die uit deze gouden keeltjes komen passen bij elkaar als een op maat gemaakt kostuum.' (...) 'Met "Moerstaal" brengen De Meisjes met Wijsjes een uniek concept naar het theater.' (...) 'De liedjes worden onderbroken door sketches waar op komische wijze met de Nederlandse taal gespeeld wordt.'

   

 • Musicalsites

  'Prachtig is de uitvoer van "Omarm" (origineel van Blof) waarbij de Meisjes tolken in gebarentaal.'