Constellations

Britte Lagcher & Beau Schneider

Toneel, Toneel

Voor iedereen die wel eens verliefd is geweest

Laatste kaarten

Goed nieuws: deze voorstelling gaat door én er is een extra middagvoorstelling bijgekomen!

Constellations
Marie en Roland ontmoeten elkaar op een feestje. Zij is natuurkundige, hij imker. Ze gaan wat drinken, of misschien wel niet. Ze worden hopeloos verliefd. Of een van de twee is al verloofd. Misschien leven ze nog lang en gelukkig. Of niet lang, maar tragisch kort.

Vanuit de klassieke opzet - jongen ontmoet meisje - vertelt Nick Payne's Constellations oneindig veel verhalen. Staat de toekomst in de sterren? Of hangt ons leven van louter toeval aan elkaar? Constellations is een stuk over vrije wil en vriendschap. En over de multiversumtheorie. Maar ook over honing. Zoete honing en kosmische liefde.

Een geraffineerde reis vol spetterend acteerwerk. Constellations is soms vrolijk en speels, maar altijd oprecht en verrassend en was te zien van West End tot Broadway en van China tot Peru. Een voorstelling voor iedereen die wel eens verliefd is geweest.

'Een liefdesverhaal met verrukkelijke oefeningen in toneelspel', schreef Theaterkrant (keuze van de criticus). Lees hier de hele recensie van Theaterkrant.

Over de makers
Nick Payne won als jongste schrijver ooit met Constellations de prestigieuze Evening Standard Theatre Award. Op Broadway werd het stuk gespeeld door Jake Gyllenhaal (zijn Broadway debuut!) en Ruth Wilson. Ruth Wilson werd genomineerd voor een Tony Award voor haar rol.

Britte Lagcher (1989) en Beau Schneider (1988) studeerden in 2012 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie en zijn al meer dan tien jaar beste vrienden. Vorig seizoen speelden zij voor het eerst samen in de toneelbewerking van de bestseller Hendrik Groen een hoogbejaard liefdeskoppel. Met 50.000 bezoekers de best bezochte toneelvoorstelling van dat seizoen.

Britte is sinds haar afstuderen met regelmaat te zie in films en series als RedbadRamses en  Overspel. Verder speelde ze een van de hoofdrollen in de series Suspects en Meisje van Plezier. Op het toneel speelde Britte onder andere bij Orkater, Het Amsterdamse Bostheater en George & Eran producties.

Beau debuteerde bij Orkater in Breaking The News  (regie Gijs de Lange). Het grote publiek kent hem van GTST, waar hij vier seizoenen de rol van Tim Loderus speelde. In 2013 stond Beau met zijn vader Eric Schneider op het toneel in David Mammets A Life in the Theatre. De Volkskrant roemde Beau's perfecte tekstbehandeling in de door Jibbe Willems bewerkte versie van Eyes Wide Shut (2016) bij Toneelgroep Maastricht. Datzelfde jaar speelde hij de hoofdrol in de bekroonde familiefilm Meesterspion.

Veilig en vertrouwd
Uiteraard staat de veiligheid van bezoekers en medewerkers ook in deze coronatijd voorop. Zo is het noodzakelijk om vooraf online je kaarten te kopen, zijn er gescheiden looproutes en aangepaste zaalplattegronden en maken we continu schoon.

Goed om te weten:
kom met maximaal 2 personen, met je huishouden of met een onbeperkt aantal kinderen. We gaan er vanuit dat je met de mensen waar je in één keer kaarten voor bestelt naast elkaar wilt zitten. Wil je dit niet, doe dan aparte bestellingen. Lees hier meer over onze coronamaatregelen.

Bekijk ook eens

Ook te zien op

Prijzen

  • Zaal Ongeplaceerd - Normaal € 22,50

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & info

Regie: Laurens Krispijn de Boer
Spel: Beau Schneider en Britte Lagcher
Overig: Nick Payne (tekst)
Website:

Recensies

Recensies

sluiten
  • Theaterkrant


    'Liefdesverhaal met verrukkelijke oefeningen in toneelspel.' Lees hier de hele recensie.