Beneden de rivieren

Hans Croiset en Julien Croiset

Toneel

Grappig, grimmig en ontroerend relaas over een zoon en zijn vader

Laatste kaarten

Beneden de Rivieren ging in 2002 met veel succes in première bij Het Toneel Speelt. Hans Croiset speelde ook toen de vader en schrijver Ger Thijs zijn zoon. Nu, 20 jaar later, wordt het stuk weer gespeeld. Hans Croiset speelt opnieuw de vader samen met zijn eigen zoon: Julien Croiset.

Het toneel is de tuin van de vader in Zuid-Limburg. Een maand geleden is hij onverwachts overleden. De zoon, Paulie, is vanuit het Noorden de grote rivieren overgestoken om vaders as in zijn eigen tuin te verstrooien. Hij staat op het punt dat te doen als zijn vader de tuin inwandelt. Nee, dat moet een geestverschijning zijn. De ontmoeting die volgt is een genadeloze afrekening over en weer; of misschien ook een poging tot verzoening?

Veilig en vertrouwd 
Uiteraard staat de veiligheid van bezoekers en medewerkers ook in deze coronatijd voorop. Zo is het noodzakelijk om vooraf online je kaarten te kopen, zijn er gescheiden looproutes en aangepaste zaalplattegronden en maken we continu schoon. Natuurlijk kun je gewoon nog een drankje bestellen dat mee de zaal in mag want het moet natuurlijk wel een beetje gezellig blijven. 

Goed om te weten: kom met maximaal 2 personen, met je huishouden of met een onbeperkt aantal kinderen. We gaan er vanuit dat je met de mensen waar je in één keer kaarten voor bestelt naast elkaar wilt zitten. Wil je dit niet, doe dan aparte bestellingen. Lees hier meer over onze coronamaatregelen.

 

Bekijk ook eens

Prijzen

  • Zaal Ongeplaceerd - Normaal € 27,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & info

Regie: Agaath Witteman
Spel: Hans Croiset en Julien Croiset
Overig: Ger Thijs (tekst)