Zwanenmeer (6+)

Holland Opera

Jeugd/Familie

Geïnspireerd op het beroemde ballet van Tsjaikovski

Bestel kaarten

Holland Opera en jeugdschrijver Simon van der Geest mengen het beroemde ballet van Tsjaikovski, het sprookje De Wilde Zwanen van Andersen en een snufje Assepoester tot een 'voltreffer' (NRC).

De koning is op zoek naar een bijzondere vrouw om mee te trouwen. Dus geeft hij op een avond een bal waarop alle meisjes zich mogen voorstellen. Elize en Azalea trekken lootjes wie naar het feest mag. Een van hen moet namelijk thuisblijven om op de zusjes te passen. Elize wint, maar als ze weer thuiskomt, beweert Azalea dat een boze heks de zusjes heeft omgetoverd tot zwanen.

Droom jij er wel eens van om mee te zingen in een professionele voorstelling?  Dit is je kans! 
Ga je naar de voorstelling en ben je tussen de 7 en 12 jaar oud? Dan kun je je opgeven. Je krijgt de muziek van tevoren opgestuurd, leer die vast uit je hoofd. Voorafgaand aan de voorstelling oefen je met de hele cast en de muzikanten. Tijdens de voorstelling zing je dan de opening meerstemmig mee samen met de 2 hoofdrolspelers, hoe cool is dat? Geef je hier op. 

Om je goed voor te bereiden op de workshop heeft Holland Opera een sing-a-long gemaakt. Je vindt hem hier. Ook de introductieles is aan te raden!

Ben je Amstelveenpashouder? Dan kun je voor slechts 4 euro naar deze voorstelling, klik hier voor meer info.

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor het Facebook Evenement voor de laatste info.

Bekijk ook eens

Prijzen

 • 1e rang - Normaal € 20,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Regie: Joke Hoolboom (regie en concept)
Spel: Charlotte Houberg, Ekaterina Levental en Niek Idelenburg (spel en zang), Heleen Knoop (viool), Gerda Marijs (cello), Diederik Ornee (klarinet), Ekaterina Levental (harp)
Overig: Simon van der Geest (libretto), Jesse Passenier en Niek Idelenburg (arrangementen), muziek van Pjotr Tsjaikovski
Website:

Recensies

 • NRC ★★★★

  'Een voltreffer: eenvoudig, maar goed gebracht.'

 • de Volkskrant ★★★★

  'Meng het ballet van Het Zwanenmeer met het sprookje De Wilde Zwanen, voeg een vleug Assepoester toe, en je hebt een leuk libretto voor een jeugdopera!'

Recensies

sluiten
 • NRC ★★★★

  'Een voltreffer: eenvoudig, maar goed gebracht.'

 • de Volkskrant ★★★★

  'Meng het ballet van Het Zwanenmeer met het sprookje De Wilde Zwanen, voeg een vleug Assepoester toe, en je hebt een leuk libretto voor een jeugdopera!'