Vietnam - Als niets meer rest dan vluchten

David van den Tempel, Robin van den Heuvel, Anne Fleur du Pré e.a.

Muziektheater

Theatrale en muzikale bewerking van het boek Vietnam Uitgevlucht

Bestel kaarten

Tien jaar nadat de Amerikanen wegtrokken uit Vietnam besloot de vader van Minh Vu een boot te bouwen. Het leven in het communistische land was ondraaglijk geworden. Onderdrukking en vernedering waren de praktijk van alle dag. Op een dag besloot hij te gaan. Hij, zijn vrouw en hun negen kinderen... waarvan de jongste nog een baby was. Dagenlang trokken ze door het drassige land om uiteindelijk de zee te bereiken. Toch liet de vader de moed niet zakken en zo trok het gezin de zee op. Dagenlang dobberden ze op zee totdat een Nederlands koopvaardijschip ze in het vizier kreeg. Een schip dat als uitdrukkelijke opdracht had om géén bootvluchtelingen mee te nemen...

Vietnam is een theatrale en muzikale bewerking van het boek Vietnam Uitgevlucht dat theatermaker Minh Vu schreef over zijn eigen geschiedenis, samengesteld uit de verhalen die hij optekende van zijn vader, zijn broers en zussen en zelfs van de Hollandse bemanning aan boord van het koopvaardijschip.

Een reconstructie van een ijzingwekkende en toch ook hoopgevende geschiedenis, over de zware tocht van vluchtelingen naar de vrijheid. Een verhaal, niet alleen over de geschiedenis, maar vooral ook over vandaag.

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor het Facebook Evenement voor de laatste info.

Prijzen

  • 1e rang - Normaal € 26,00
  • 1e rang - CJP € 24,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Regie: Dick van den Heuvel
Spel: David van den Tempel | Robin van den Heuvel | Anne Fleur du Pré | Charlotte Ha e.a.
Overig: Mark Kuypers (muziek)
Website: