UP

Yora Rienstra

Toneel

Het aangrijpende vervolg op de succesvolle bewerking van PAAZ

Bestel kaarten

Emma Nieuwenhuis moet de psychiatrische kliniek in. Opnieuw, tot haar ongeloof en schrik. Twee jaar geleden was ze een tijd opgenomen, en uitgerekend nu ze zich sterk voelt en zelfs een waanzinnig gevoel van geluk ervaart, herhaalt de geschiedenis zich. Haar specialist, een vervanger die ze niet kent, vertrouwt haar wel erg uitbundige geluksgevoel niet. Wat een misverstand en wat een vernedering.

UP is het aangrijpende vervolg op de succesvolle bewerking van PAAZ, het bejubelde debuut van schrijfster Myrthe van der Meer. Comédienne Yora Rienstra, die PAAZ twee seizoenen lang voor uitverkochte zalen speelde, weet de leefwereld en de persoonlijkheid van de hoofdpersoon haarscherp te vangen en neemt ons mee in Emma's hersenstormen. Raak en met veel humor verwoordt ze de angstaanjagende momenten waarop de wanen toeslaan. In de ziekenhuiswinkel spreekt iedereen opeens in een onbekende taal, en bestaat die enge hond die haar beloert nu wel of niet?

Bekijk hier een fragment van Yora Rienstra uit Koffietijd 

Gratis inleiding om 19.30 uur
Gevaarlijk, gek, irritant, dom of een aansteller... Tegen welke vooroordelen loop je zoal aan als je een psychische aandoening hebt? In de inleiding voorafgaand aan UP kun je er alles over horen. Eén of twee ambassadeurs van Samen Sterk zonder Stigma doen dan namelijk wat veel anderen niet durven: praten over de psychische aandoening die ze hebben (gehad). Ze delen hun persoonlijke ervaringen en gaan graag met je in gesprek. 
De inleiding is gratis en start om 19.30 uur. U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang verlenen wij geen toegang meer en vol = vol. Locatie: Bovenfoyer of Theatercafé.

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor het Facebook Evenement voor de laatste info.

Bekijk ook eens

Prijzen

 • 1e rang - Normaal € 20,00
 • 1e rang - Vriend € 18,00
 • 1e rang - CJP € 18,00
 • 1e rang - Amstelveenpas € 18,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Regie: Benno Hoogveld
Spel: Yora Rienstra
Overig: Rik van den Bos (tekst), naar het boek van Myrthe van der Meer
Website:

Recensies

 • De Telegraaf ★★★★ 1/2

  'Ze bundelt al haar talenten tot een krachtig, persoonlijk statement.'

 • Noord-Hollands Dagblad

  'Indrukwekkend in eenvoud.'

 • Theaterkrant

  "De ingetogen vorm van 'UP' bouwt op het acteerwerk van Yora Rienstra, die op indrukwekkende wijze vorm geeft aan haar personage in ontkenning (...) Zo onzichtbaar als psychiatrische aandoeningen... Lees verder

 • Theaterparadijs ★★★★

  "Hoe Rienstra haar karakters in deze voorstelling tot leven laat komen getuigt van een bijzonder talent (...) De voorstelling "Up" geeft op indringende en mooie manier een goed beeld van hoe... Lees verder

 • I Love theater

  "Yora Rienstra houdt je anderhalf uur in haar greep"

Recensies

sluiten
 • De Telegraaf ★★★★ 1/2

  'Ze bundelt al haar talenten tot een krachtig, persoonlijk statement.'

 • Noord-Hollands Dagblad

  'Indrukwekkend in eenvoud.'

 • Theaterkrant

  "De ingetogen vorm van 'UP' bouwt op het acteerwerk van Yora Rienstra, die op indrukwekkende wijze vorm geeft aan haar personage in ontkenning (...) Zo onzichtbaar als psychiatrische aandoeningen kunnen zijn, zo zichtbaar maakt Rienstra het verschil tussen iemand die moet worden opgenomen en iemand die weer naar huis mag. De voorstelling heeft zo ook een voorlichtende functie.''

 • Theaterparadijs ★★★★

  "Hoe Rienstra haar karakters in deze voorstelling tot leven laat komen getuigt van een bijzonder talent (...) De voorstelling "Up" geeft op indringende en mooie manier een goed beeld van hoe de psyche kan werken bij een manisch depressieve patiënt."

 • I Love theater

  "Yora Rienstra houdt je anderhalf uur in haar greep"