Theater Na de Dam ook in Amstelveen

In heel Nederland voorstellingen na de herdenking

Toneel

Theater over vrijheid. Dat het er was, en toen niet meer.

Geannuleerd

Helaas is deze voorstelling geannuleerd of wordt verplaatst  i.v.m. de nieuwe overheidsmaatregel betreffende het Coronavirus. Bekijk hier het nieuwsbericht voor de meest actuele informatie. 

De Tweede Wereldoorlog komt steeds verder van de huidige generaties af te staan. Theater is bij uitstek de plek om vragen en gedachten over onze geschiedenis, oorlog en vrijheid levend te houden.
 Theater Na de Dam houdt de verhalen en gedachten over de Tweede Wereldoorlog levend. Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. 

Theater Na de Dam ook in Amstelveen
Het initiatief startte ooit in Amsterdam en is inmiddels een landelijk fenomeen met meer dan 100 theatervoorstellingen door heel Nederland. Schouwburg Amstelveen heeft zich vanaf dit jaar ook aangesloten bij Theater Na de Dam. 

BOG.Collectie speelt DAM.
Het jonge Vlaams-Nederlandse theatercollectief BOG. maakte de theatrale lezing DAM. DAM. zoomt in en uit op vrijheid. Waar denken wij aan tijdens die twee minuten stilte? Het gezelschap bracht al deze gedachten in kaart en componeerde ze tot één geheel. DAM. reflecteert op lichte wijz eop thema's als stilte, tijd, dood en vrijheid. Dat het er was, en toen niet meer. Dat het met levens werd bevochten, daarna met levens gekoesterd en bewaakt. Opdat we nooit zouden vergeten dat het er ook niet was, en dat we dat vergaten.

Lovende pers 
'DAM. van BOG. biedt troost met een prachtige ritmische tekst', lees hier de Theaterkrant  recensie ★★★★★
'Langste twee minuten op 4 mei', lees hier de Parool recensie ★★★★

 

 

 

Prijzen

  • 1e rang - Normaal € 15,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Spel: Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen, Lisa Verbelen
Overig: Sanne Vanderbruggen (tekst), Roos Euwe (dramaturgie)