The Children

Het Nationale Theater met Antoinette Jelgersma, Stefan de Walle e.a.

Toneel

Internationale theaterhit over het klimaatprobleem

Bestel kaarten

Twee wetenschappers, een getrouwd stel, zijn geëvacueerd als gevolg van een lekkende kerncentrale. Hazel en Robin werkten tot hun pensioen als kernfysici in de centrale aan de Noordzeekust. Op een dag staat hun oud-collega Rose voor de deur. Ze doet een verpletterend voorstel. Op een dag staat hun oud-collega Rose voor de deur, die naar de VS is geëmigreerd. Wat komt ze doen? Is hier om herinneringen op te halen? Of om Robin te verleiden mee te gaan naar Amerika? De werkelijke reden blijkt nog veel indringender te zijn.

Regisseur Eric de Vroedt over het stuk
De jonge Engelse schrijfster Lucy Kirkwood werd genomineerd voor een Tony-award voor The Children. Regisseur Eric de Vroedt was meteen gegrepen door het stuk: 'The Children belicht het klimaatprobleem op een fantastische manier. Driebabyboomers staan voor de keuze: ga ik verder met mijn comfortabele leven of neem ik mijn verantwoordelijkheid en ruim ik de rotzooi op die wij zelf hebben veroorzaakt? Dat is ook een vraag die ik me stel: Welke wereld laten we na voor onze kinderen?'

Inleiding
Een uur voor aanvang van de voorstelling organiseren wij een (gratis) inleiding. Een inleiding biedt u extra achtergrondinformatie over de voorstelling en wordt meestal gegeven door iemand van het gezelschap. U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang verlenen wij geen toegang meer en vol = vol. Locatie: Bovenfoyer of Theatercafé.

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor het Facebook Evenement voor de laatste info.

Bekijk ook eens

Prijzen

  • 1e rang - 10% vroegboekkorting € 29,80
  • 1e rang - Normaal € 33,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 7,50 per bestelling.

Cast & info

Regie: Eric de Vroedt
Spel: Antoinette Jelgersma, Stefan de Walle en Sylvia Poorta
Overig: Lucy Kirkwood (tekst)
Website: