The Beauty Queen of Leenane

Toneelschuur Producties met o.a. Jacqueline Blom

Toneel

Bitter komische voorstelling over een getroebleerde moeder-dochterverhouding

Bestel kaarten

De veertigjarige Maureen slooft in het armoedige dorp Leenane voor haar moeder Mag. Deze wil vooral niet dat Maureen een eigen leven gaat leiden, laat staan dat ze een man vindt. Maar dan ontmoet Maureen op een feest de knappe Pato. Moeder Mag zet alle middelen in, geoorloofd en ongeoorloofd, om haar dochter niet kwijt te raken.

The Beauty Queen of Leenane, over een getroebleerde moeder-dochterverhouding, werd in 1996 geschreven door het enfant terrible van het Engelse toneel, de Engels-Ierse schrijver Martin McDonagh. Het stuk, een donker verhaal vol herkenbare situaties, zwarte humor, muziek en de hoop dat alles nog anders kan, is onderdeel van De Leenane Trilogie en won vier Tony Awards. Tegenwoordig is McDonagh vooral bekend als succesvol filmscenarioschrijver en regisseur, zoals recent van de Oscar-winnende film Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.

Regisseur Maren E. Bjørseth over The Beauty Queen of Leenane
'Het is misschien een cliché, maar sinds ik zelf moeder ben geworden, is er een nieuwe fascinatie voor de moeder/dochter-relatie ontstaan. Nergens vind je een relatie en verbondenheid die zo ontzettend mooi, pijnlijk, ontroerend is, maar ook keihard kan zijn'.

Schuurjongeren behind the scenes bij The Beauty Queen of Leenane, klik hier voor de video.


Inleiding
Een uur voor aanvang van de voorstelling is er een (gratis) inleiding. Een inleiding biedt u extra achtergrondinformatie over de voorstelling en wordt meestal gegeven door iemand van het gezelschap. U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang verlenen wij geen toegang meer en vol = vol. Locatie: Bovenfoyer of Theatercafé.

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor het Facebook Evenement voor de laatste info.

Bekijk ook eens

Prijzen

  • 1e rang - Normaal € 23,00
  • 1e rang - CJP € 21,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Regie: Maren E. Bjørseth
Spel: Jacqueline Blom, Keja Klaasje Kwestro , Chris Peters, Krisjan Schellingerhout en Wilko Sterke
Overig: Wilko Sterke (muziek), Peter Verhelst en Keja Klaasje Kwestror (vertaling en bewerking)
Website: