Queen Mary

BarokOpera Amsterdam

Opera/Operette

Pareltjes van Purcell die ieders hart zullen raken

Bestel kaarten

BarokOpera Amsterdam heeft in haar 20-jarig bestaan de muziek van Purcell altijd omarmd. Speciaal voor dit jubileum brengt BarokOpera Amsterdam pareltjes uit Purcells oeuvre die ieders hart zullen raken. Vier voortreffelijke zangers en negen uitmuntende barokinstrumentalisten voeren het publiek 350 jaar terug in de tijd, naar het leven van Mary Stuart en Willem III.

Als favoriete componist van Queen Mary schreef Purcell zijn belangrijkste werken naar aanleiding van dramatische gebeurtenissen aan het hof. Zo waren er huwelijksproblemen, wisselden de machtsverhouding in Europa continu en stierf Mary Stuart op jonge leeftijd, iets dat de diepbedroefde componist aanzette tot een van zijn beroemdste en meest doorleefde werken: Funeral Music for Queen Mary.

Theaterkrant over de opera King Arthur:
'Frédérique Chauvet laat haar musici spelen met een mooie slanke en transparante klank.'

Engels gezongen, Nederlandse boventiteling.

Na afloop van dit nieuwjaarsconcert staat er een glas bubbels voor u klaar. 

Inleiding 
Een uur voor aanvang van de voorstelling is er een (gratis) inleiding. Een inleiding biedt u extra achtergrondinformatie over de voorstelling en wordt meestal gegeven door iemand van het gezelschap. U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang verlenen wij geen toegang meer en vol = vol. Locatie: Bovenfoyer of Theatercafé.

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor het Facebook Evenement voor de laatste info.

Bekijk ook eens

Prijzen

  • 1e rang - Normaal € 35,00
  • 1e rang - CJP € 33,00
  • 2e rang - Normaal € 34,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Website: