Othello (Shakespeare)

Het Nationale Theater

Toneel

Dé Shakespeare-hit uit 2018 is terug

Bestel kaarten

Dé Shakespeare-hit van regietalent Daria Bukvić (1989) is terug, nu actueler dan ooit. Bukvić vraagt zich in haar gedurfde bewerking af: Waarom maakte Shakespeare van Othello bewust een zwarte man? Hoe gaat een witte wereld om met zijn succes?

Othello is Shakespeares verhaal over liefde, jaloezie, ambitie en wraak. Een strijd tussen goed en kwaad, waarbij het laatste overwint. Othello is een gevierde legeraanvoerder, getrouwd met de mooie Desdemona. En hij is zwart. Iago kan hem niet uitstaan. Hij zorgt ervoor dat wantrouwen zowel het sprookjeshuwelijk als de carrière van Othello vergiftigt.

'Daria Bukvić gaat met lef en brutaliteit deze klassieke Shakespeare te lijf', de Volkskrant ★★★★.
'Fris, spannend, diepgaand en poëtisch in tekst, spel en vormgeving. Een lust voor het oog en listig tot onder de huid', Telegraaf ★★★★.

Inleiding
Een uur voor aanvang van de voorstelling is er een (gratis) inleiding. Een inleiding biedt u extra achtergrondinformatie over de voorstelling en wordt gegeven door Ricci Scheldwacht.
U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang verlenen wij geen toegang meer en vol = vol. Locatie: Bovenfoyer.

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor het Facebook Evenement voor de laatste info.


 

Bekijk ook eens

Prijzen

  • 1e rang - Normaal € 34,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Regie: Daria Bukvić (regie en bewerking)
Spel: Werner Kolf, Rick Paul van Mulligen, Jord Knotter, Martijn Nieuwerf, Mark Lindeman, Melody Klaver, Charlie Chan Dagelet en Claire Hordijk
Overig: Esther Duysker (vertaling/bewerking) en Wilko Sterke (muziek)
Website: