Nederlands Dans Theater 2

Standalone

Dans/Ballet

Vier eigenzinnige, onafhankelijke choreografen

Bestel kaarten

NDT 2 werd opgericht om het eerste gezelschap van NDT van jong talent te voorzien, maar groeide uit tot een gezelschap met eigen repertoire. Standalone  viert makers die deze onafhankelijkheid ook uitstralen. Johan Inger maakte al talrijke balletten voor het gezelschap en groeide uit tot een inventieve choreograaf, wiens stijl varieert van komisch en theatraal tot aards en organisch. Van hem wordt een wereldpremière gedanst.

NDT 2 danst twee werken van de wereldberoemde choreograaf Ohad Naharin. Black Milk werd in 1985 oorspronkelijk voor vijf vrouwen gecreëerd, maar tegenwoordig door vijf mannen gedanst. George & Zalman (2006), een manifest over Naharins perceptie van de mensheid, wordt juist door vijf vrouwelijke dansers gedanst.

Tot slot ziet u Postscript (2005) van huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot. Dit werk toont emotionele, poëtische stukken in de vorm van een pas-de-trois en twee duetten die lijken plaats te vinden in gescheiden werelden en elkaar nooit ontmoeten. De muziek van Philip Glass wordt live uitgevoerd.

Wilt u graag een gratis NDT seizoenskalender 2019-2020 ontvangen en op de hoogte blijven van het NDT? Klik dan hier.  

Extra editie Dans Magazine: jubileumspecial Nederlands Dans Theater
In seizoen 2019-2020 viert NDT zijn zestigste verjaardag! Ter gelegenheid van het zestigjarige jubileum van NDT komt Dans Magazine met een extra editie, volledig gewijd aan het gerenommeerde dansgezelschap. Vraag uw exemplaar (t.w.v. € 6,00) nu gratis aan via: www.ndt.nl/dansmagazine

Meer NDT 2 
Op za 14 dec viert NDT 2 haar zestigste verjaardag met vier contrasterende choreografieën in Sierra Oscar Foxtrot Tango. 

Inleiding 
Een uur voor aanvang van de voorstelling is er een (gratis) inleiding. Een inleiding biedt u extra achtergrondinformatie over de voorstelling en wordt meestal gegeven door iemand van het gezelschap. U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang verlenen wij geen toegang meer en vol = vol. Locatie: Bovenfoyer of Theatercafé.

Bestel ook het Proseccoarrangement
Maak van je bezoek een compleet avondje uit en bestel ook alvast het Prosecco-Piccolo-arrangement (20 cl) met notenmix van Gotjé voor € 11,95 per persoon. Het arrangement is naar keuze te gebruiken voor aanvang, in de pauze of na afloop.

Heb je al kaarten voor de voorstelling en wil je het Proseccoarrangement alsnog bestellen? Klik dan hier.

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor het Facebook Evenement voor de laatste info.

Bekijk ook eens

Prijzen

  • 1e rang - Normaal € 32,00
  • 1e rang - CJP € 30,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Website: