Nabucco (Verdi)

Charkov City Opera & Ballet

Opera/Operette

Verdi's klassieker met het beroemde slavenkoorlied en groot orkest

Laatste kaarten

Nabucco is een van Verdi's meest epische opera's. Een groots verhaal over macht, vrijheid en liefde, waarin alles op het spel komt te staan voor de liefde van een man en de macht over een volk. Het had niet veel gescheeld of deze opera was niet door Verdi geschreven. Een eerdere opera faalde en Verdi had gezworen nooit meer te componeren. Echter, de directeur van het beroemde La Scala in Milaan lokte hem met de opdracht van Nabucco. De rest is geschiedenis. De opera was een doorslaand succes in Italië en het overbekende slavenkoor-lied Va Pensiero, is een van de bekendste operamelodieën. Het wordt nog steeds het onofficiële volkslied van Italië genoemd en betekende de grote doorbraak van Verdi.

Charkov City Opera & Ballet
Het Charkov City Opera & Ballet produceert klassieke opera's en balletten in een geheel nieuwe stijl op hoog internationaal niveau. Opgegroeid onder de vleugels van het Staats Opera & Ballet Theater, heeft het gezelschap in 2018 de stap gemaakt om te verzelfstandigen en is daarmee het eerste private opera & ballethuis van de Oekraïne. Het gezelschap werkt samen met de beste stersolisten uit Kiev die over de gehele wereld op het toneel te zien zijn. Het Charkov City Opera & Ballet brengt wereldberoemde titels als Het Zwanenmeer, De Notenkraker, Aïda, De Parelvissers en La Traviata samen met een Nederlands artistiek team naar de Nederlandse theaters en combineert vernieuwing met ambacht, historie en liefde voor theater. De voorstellingen worden muzikaal begeleid door het Philharmonie Orkest van Charkov onder de muzikale leiding van Jeroen Weierink. 

Italiaans gezongen, Nederlandse boventiteling.

Inleiding
Een uur voor aanvang van de voorstelling is er een (gratis) inleiding. Het thema van de inleiding is: Nabucco, het begin van een nieuwe tijd! en wordt verzorgd door Robert Jan Kamer. U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang verlenen wij geen toegang meer en vol = vol. Locatie: Bovenfoyer.

Bestel ook het Proseccoarrangement
Maak van je bezoek een compleet avondje uit en bestel ook alvast het Prosecco-Piccolo-arrangement (20 cl) met notenmix van Gotjé voor € 11,95 per persoon. Het arrangement is naar keuze te gebruiken voor aanvang, in de pauze of na afloop.

Heb je al kaarten voor de voorstelling en wil je het Proseccoarrangement alsnog bestellen? Klik dan hier.

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor het Facebook Evenement voor de laatste info.

Bekijk ook eens

Prijzen

  • 1e rang - Normaal € 45,00
  • 1e rang - CJP € 43,00
  • 2e rang - Normaal € 44,00
  • 2e rang - CJP € 42,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Regie: Vladimir Nazarov
Spel: Jeroen Weierink (muzikale leiding)
Duur: Circa 150 minuten incl. pauze

Recensies

  • Place de l’Opera

    'De enthousiaste Jeroen Weierink levert met het orkest een strakke muzikale prestatie. (...) Deze Nabucco levert een mooi avondje Verdi op (kleurrijke kostuums!) (...) Het slavenkoor het muzikale... Lees verder

Recensies

sluiten
  • Place de l’Opera

    'De enthousiaste Jeroen Weierink levert met het orkest een strakke muzikale prestatie. (...) Deze Nabucco levert een mooi avondje Verdi op (kleurrijke kostuums!) (...) Het slavenkoor het muzikale hoogtepunt van de opera komt wel binnen.'