Martin Oei en Klára Würtz

Van Mozart tot Milhaud

Muziek/Concert

Gevarieerd programma waar het plezier vanaf spat

Bestel kaarten

Meesterpianiste Klára Würtz en het jonge talent Martin Oei spelen een gevarieerd programma op twee vleugels waar het plezier vanaf spat. Met als startpunt Mozarts Sonate voor twee piano's, begeven zij zich daarna snel buiten de klassieke paden. Würtz belandt met de Polonaise-fantaisie en de Barcarolle van Chopin in het hart van de romantische pianomuziek. Van daaruit gaat het met één been naar de twintigste eeuw in Schumanns Zes etudes, bewerkt door Debussy. Daarna is er geen houden meer aan: Oei laat de toetsen dansen in de pianoversie van Stravinky's Petroesjka. Ze sluiten af met het uitbundige Scaramouche van Darius Milhaud.

Martin Oei
Martin Oei debuteerde op zijn zestiende in het Concertgebouw met de wereldpremière van de Fantasiesonate van Beethoven. Hij vormde de afgelopen zes jaren een vast duo met de ruim zestig jaar oudere Daniel Wayenberg. Het duo specialiseerde zich in pianoconcerten op twee vleugels; de tournee met concerten van Rachmaninoff trok volle zalen. Met Würtz verkent Oei ook het pianoduo-repertoire aan weerszijden van de Romantiek.

Klára Würtz
Klára Würtz begon al op haar vijfde aan een internationale carrière als lid van het Hongaarse Radio & Televisie Kinderkoor. Ze studeerde aan de Franz Liszt-Academie in Boedapest en behaalde in de jaren tachtig diverse prijzen bij internationale concoursen. Inmiddels heeft ze wereldwijd op de grote podia opgetreden en een indrukwekkende reeks cd's op haar naam gezet. In de jaren negentig vestigde ze zich in Nederland en is tegenwoordig hoofdvakdocent aan het Utrechts Conservatorium.

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor het Facebook Evenement voor de laatste info.

Bekijk ook eens

Prijzen

  • 1e rang - Normaal € 20,00
  • 1e rang - CJP € 18,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Spel: Klára Würtz (piano) en Martin Oei (piano)
Website: