Introdans

The Battle

Dans/Ballet

Eerbetoon 75 jaar Slag om Arnhem

Bestel kaarten

In 2019 is het 75 jaar geleden dat de Slag om Arnhem plaatsvond, een gedenkwaardig moment in de Nederlandse geschiedenis. Als eerbetoon stelde Introdans een programma samen rond de thema's strijd, kracht, energie en tot het uiterste gaan. Deze tijdloze en universele onderwerpen worden vormgegeven door eigentijdse choreografen.

The Battle  opent met werk van - what's in a name - de Amerikaan Robert Battle. The Hunt is een dynamisch oerdansritueel voor zes mannen, met een hedendaagse urban ondertoon. De Introdans-vrouwen zijn te zien in een nieuwe creatie van Cayetano Soto. De Spanjaard werkt hiervoor samen met filmmaakster Inge Theunissen. Met veel trots presenteert Introdans vervolgens de Nederlandse première van Sidi Larbi Cherkaoui's Qutb. De vrouwenrol in dit indringende danstrio werd gecreëerd voor niemand minder dan de Russische sterballerina Natalia Osipova. The Battle sluit met Missa Brevis, het magnum opus van José Limón, een van de grootmeesters van de Amerikaanse moderne dans. 

Inleiding 
Een uur voor aanvang van de voorstelling is er een (gratis) inleiding. Een inleiding biedt u extra achtergrondinformatie over de voorstelling en wordt meestal gegeven door iemand van het gezelschap. U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang verlenen wij geen toegang meer en vol = vol. Locatie: Bovenfoyer of Theatercafé.

Bestel ook het Proseccoarrangement
Maak van je bezoek een compleet avondje uit en bestel ook alvast het Prosecco-Piccolo-arrangement (20 cl) met notenmix van Gotjé voor € 11,95 per persoon. Het arrangement is naar keuze te gebruiken voor aanvang, in de pauze of na afloop.

Heb je al kaarten voor de voorstelling en wil je het Proseccoarrangement alsnog bestellen? Klik dan hier.

NOG MEER INTRODANS 

  • Introdans danst op zo 2 feb Grupo Sportivo (6+), een familievoorstelling vol mooie, gekke en grappige sport-choreografieën
  • Introdans danst op vr 17 apr Icoon, een hommage aan Lucinda Childs, de 'koningin van de minimal dance'

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor het Facebook Evenement voor de laatste info.

Bekijk ook eens

Prijzen

  • 1e rang - Normaal € 28,00
  • 1e rang - CJP € 26,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Regie: Robert Battle, Cayetano Soto, Sidi Larbi Cherkaoui en José Limón (choreografie)
Website: