Introdans

The Battle

Dans/Ballet

Eerbetoon 75 jaar Slag om Arnhem

Bestel kaarten

In 2019 is het 75 jaar geleden dat de Slag om Arnhem plaatsvond, een gedenkwaardig moment in de Nederlandse geschiedenis. Als eerbetoon stelde Introdans een programma samen rond de thema's strijd, kracht, energie en tot het uiterste gaan. Deze tijdloze en universele onderwerpen worden vormgegeven door eigentijdse choreografen.

The Battle  opent met een imposante 'oude meester': Missa Brevis, het magnum opus van een van de grootmeesters van Amerikaanse moderne dans, José Limón. De Introdans-vrouwen zijn te zien in Alma, een nieuwe creatie van Cayetano Soto. Met veel trots presenteert Introdans in dit programma ook de Nederlandse première van Sidi Larbi Cherkaoui's Qutb. De vrouwenrol in dit indringende danstrio werd gecreëerd voor niemand minder dan de Russische sterballerina Natalia Osipova.  The Battle besluit met een 'battle' van - de naam zegt het al - Amerikaan Robert Battle: The Hunt, een dynamisch powerstuk voor zes mannen.

Bekijk hier vast het programmaboekje.

Inleiding 
Een uur voor aanvang van de voorstelling is er een (gratis) inleiding. De inleiding wordt verzorgd door Truus Tullemans en Térèse Laurant. Zij vertellen over het maakproces van de choreografieën in de studio, geven achtergrondinformatie over de choreografen, inzicht in het leven van een danser en vertellen hoe het een en ander achter het voordoek gaat. Ook gaan ze in op vragen uit het publiek.
U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang verlenen wij geen toegang meer en vol = vol. Locatie: Bovenfoyer.

Bestel ook het Proseccoarrangement
Maak van je bezoek een compleet avondje uit en bestel ook alvast het Prosecco-Piccolo-arrangement (20 cl) met notenmix van Gotjé voor € 11,95 per persoon. Het arrangement is naar keuze te gebruiken voor aanvang, in de pauze of na afloop.

Heb je al kaarten voor de voorstelling en wil je het Proseccoarrangement alsnog bestellen? Klik dan hier.

NOG MEER INTRODANS 

 • Introdans danst op zo 2 feb Grupo Sportivo (6+), een familievoorstelling vol mooie, gekke en grappige sport-choreografieën
 • Introdans danst op vr 17 apr Icoon, een hommage aan Lucinda Childs, de 'koningin van de minimal dance'

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor het Facebook Evenement voor de laatste info.

Bekijk ook eens

Prijzen

 • 1e rang - Normaal € 28,00
 • 1e rang - CJP € 26,00
 • 2e rang - Normaal € 27,00
 • 2e rang - CJP € 25,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Regie: Robert Battle, Cayetano Soto, Sidi Larbi Cherkaoui en José Limón (choreografie)
Website:
Duur: Circa 105 minuten incl. pauze

Recensies

 • In ‘The Battle’ is dans voor iedereen dichtbij

  Trouw ★★★

  'Dat Introdans stilstaat bij Operation Market Garden is tekenend voor het Arnhemse gezelschap; de groep staat midden in de regio waaruit het opereert. (...) Vooral danseres Nienke Wind laat in... Lees verder

 • Muziek- en Theaterparadijs

  'Een geweldige avond en wat een mooi balletgezelschap is Introdans toch. De eigenzinnige programmering maakt hun tot een van de mooiste dansgroepen van Nederland en ver daarbuiten. (...) Meditatieve... Lees verder

 • Theaterkrant

  'Ook na meer dan zestig jaar raakt Limóns heldere en eenvoudige, maar zeker niet simpele Missa Brevis nog. (over Missa Brevis van José Limón) (...) In de context van de Slag om Arnhem zou je... Lees verder

 • NRC

  'Enorm vaardig is het trio Qutb van Sidi Larbi Cherkaoui.'  (over Qutb van Sidi Larbi Cherkaoui)  

Recensies

sluiten
 • In ‘The Battle’ is dans voor iedereen dichtbij

  Trouw ★★★

  'Dat Introdans stilstaat bij Operation Market Garden is tekenend voor het Arnhemse gezelschap; de groep staat midden in de regio waaruit het opereert. (...) Vooral danseres Nienke Wind laat in een choreografie van schokkerige poses zien hoe een intense ervaring kan doordenderen in een lijf. (over Alma van Cayetano Soto)

 • Muziek- en Theaterparadijs

  'Een geweldige avond en wat een mooi balletgezelschap is Introdans toch. De eigenzinnige programmering maakt hun tot een van de mooiste dansgroepen van Nederland en ver daarbuiten. (...) Meditatieve bewegingen en mooi uitgewerkte constructies. (over Missa Brevis van José Limón) (...) Een wonderschoon toneelbeeld. (...) Het dansen roept een schoonheid op van vrouwelijke kracht. De pijn omzetten in zeggingskracht en intens beleven. Ook hier ademt de sfeer mystieke devotie. (over Alma van Cayetano Soto) (...) Het charisma van alle drie is zo groot en intens dat ik werkelijk op het puntje van mijn stoel zat. Helemaal meegezogen in hun beleving. (...) Wat een aanwinst om dit in de Nederlandse theaters te mogen zien. (over Qutb van Sidi Larbi Cherkaoui). Bijna in een soort hypnose laten deze mannen een prestatie zien waar je alleen maar met bewondering naar kan kijken. Wauw! Wat een prachtdans!' (over The Hunt  van Robert Battle)

 • Theaterkrant

  'Ook na meer dan zestig jaar raakt Limóns heldere en eenvoudige, maar zeker niet simpele Missa Brevis nog. (over Missa Brevis van José Limón) (...) In de context van de Slag om Arnhem zou je het kunnen zien als een verwijzing naar de gesneuvelde soldaten van destijds, en een roep om herdenking. (...) Wat je ziet vormt een aanzet die vooral nieuwsgierig maakt naar wat dit stuk zou kunnen zijn, wanneer het niet zo abrupt zou aflopen. (over Alma van Cayetano Soto) (...) Qutb van de Vlaams-Marokkaanse Sidi Larbi Cherkaoui is het hoogtepunt van THE BATTLE van Introdans. (...) Het vormt een hypnotiserende metafoor in THE BATTLE (…) Als de zwaarte waar je doorheen moet voor er weer licht kan schijnen. (over Qutb van Sidi Larbi Cherkaoui) (...) Energiek, vol kracht en testosteron, en elkaar uitdagend maken zes mannen zich klaar voor de strijd.' (over The Hunt van Robert Battle) 

   

 • NRC

  'Enorm vaardig is het trio Qutb van Sidi Larbi Cherkaoui.'  (over Qutb van Sidi Larbi Cherkaoui)