Introdans

Icoon

Dans/Ballet

Hommage aan Lucinda Childs, de ‘koningin van de minimal dance’

Bestel kaarten

Lucinda Childs is een van de iconische grand old ladies van de Amerikaanse moderne dans. De 'koningin van de minimal dance' maakt met relatief eenvoudige bewegingen complexe meesterwerken. Introdans is het enige Nederlandse gezelschap dat haar werk mag uitvoeren.

In 2020 wordt Childs tachtig jaar en Introdans viert dat met het hommageprogramma Icoon, met daarin enkele van de mooiste parels uit haar omvangrijke oeuvre. Zo ziet u onder meer het bruisende Çhairman Dances en Canto Ostinato, gezet op de beroemde muziek van Simeon ten Holt. De avond wordt afgesloten met Childs meest recente werk Petricor.

Deze titel verwijst naar de geur die vrijkomt wanneer regen op droge grond valt. Childs liet zich inspireren door de gelijknamige compositie van Ludovico Einaudi. Speciaal voor Introdans schreef de Italiaanse componist een nieuw arrangement voor piano en strijkers. De Franse ontwerper Dominique Drillot tekende voor het decor-, kostuum- en lichtontwerp.

De Volkskrant**** over Petricor:
'Zoals vaak bij Childs is de complexe stroom van draaien, sprongetjes en lage arabesken licht en helder. Introdans heeft haar werk in Nederland weer op de kaart gezet. Ook dit nieuwe stuk is een fijne aanwinst.'

Inleiding
Een uur voor aanvang van de voorstelling organiseren wij een (gratis) inleiding. Een inleiding biedt u extra achtergrondinformatie over de voorstelling en wordt meestal gegeven door iemand van het gezelschap. U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang verlenen wij geen toegang meer en vol = vol. Locatie: Bovenfoyer of Theatercafé.

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor het Facebook Evenement voor de laatste info.

Bekijk ook eens

Prijzen

  • 1e rang - 10% vroegboekkorting € 25,30
  • 1e rang - Normaal € 28,00
  • 1e rang - CJP € 26,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 7,50 per bestelling.

Cast & info

Regie: Lucinda Childs (choreografie)
Website: