Het best bewaarde geluid ter wereld (5+)

MaxTak

Jeugd/Familie

Muziektheater vol doorgedraaide geluiden en mensen

Bestel kaarten

De vader van X en Y (Xantippe en Ysbrandt) was een uitvinder met een missie: hij wilde in het Guinessbook of Records komen als De Man die Alle Geluiden Ter Wereld heeft Gevangen. Helaas is hij bij het opnemen van zijn laatste geluid (een etende krokodil) overleden. Nu werken X en Y dag en nacht door om het Ultieme GeluidsArchief van hun vader alsnog af te krijgen (en stiekem ook om zelf een beetje beroemd te worden).

Vanuit de hele wereld ontvangen ze geluidspakketten. Van tropische vogels met de hik tot het geluid van een zingende ijsschots in Alaska, alles moet op alfabetische volgorde voor de jury komt. Terwijl de stress oploopt komt er een pakket binnen waar geen geluid in zit, maar een meisje. Wie is zij? En waarom klinkt alles opeens zo vreemd? 

Het best bewaarde geluid ter wereld is een grappige voorstelling voor iedereen vanaf 5 jaar, boordevol slapstick, (live)muziek en geluiden die de weg kwijt zijn. 

Workshop: Maak muziek mee! - aanmelden verplicht
Voorafgaand aan de voorstelling om 13.45 uur wordt er een workshop gegeven. In deze workshop ga je samen muziek maken onder leiding van Remco Sietsema, muzikant/acteur uit de voorstelling. Hij vertelt over de instrumenten die tijdens de voorstelling worden gebruikt: weet je hoe ze heten? Hoe wordt erop gespeeld? Wat voor klank komt eruit? 

Vervolgens ga je zelf met huis, tuin- en keukenspullen je eigen compositie maken. Daarin gebruiken je ook je eigen stem. De workshop wort afgesloten met de presentatie van je zelfgemaakte compositie aan je ouders. 

Meld je hier aan - let op: het aantal plaatsen is beperkt, dus meld je snel aan.

Ben je Amstelveenpashouder? Dan kun je voor slechts 4 euro naar deze voorstelling, klik hier voor meer info.

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor het Facebook Evenement voor de laatste info.

Bekijk ook eens

Prijzen

  • 1e rang - Normaal € 18,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Regie: Marije Gubbels
Spel: Luca Bryssinck, Roos van Erkel, Remco Sietsema
Overig: Wim Conradi (geluidsontwerp), Sanne Schuhmacher (tekst)
Website: