Guilty until proven

Orkater/Sir Duke

Muziektheater, Toneel

Eigentijdse whodunnit in een beeldende muziektheatervoorstelling

Bestel kaarten

Wie bepaalt wanneer iemand schuldig is? De publieke opinie, de media, de rechter, jijzelf? En wat maakt schuldig: de trekker overhalen of de kogels laten slingeren?

In Guilty until proven  confronteert Orkater/Sir Duke ons met bewuste en onbewuste vooroordelen en verwachtingspatronen. Het muziektheatercollectief maakt een eigentijdse whodunnit, geïnspireerd op de klassieker Murder on the Oriënt Express van Agatha Christie. Op een late avond wordt in een besloten ruimte een lijk gevonden. Vast staat dat de dader zich onder de aanwezigen bevindt. De ontwrichtende gebeurtenis zet in moordend tempo de onderlinge verhoudingen op scherp. Wie kan voor het ochtendlicht zijn onschuld bewijzen of zich van zijn schuld ontdoen?

De suspense wordt opgevoerd door vervreemdende soundscapes in een beeldende muziektheatervoorstelling waarin rewind, fast forward en skip intro het tempo bepalen.

Theaterkrant **** over hun eerdere productie De Blackout van '77:
'Het is bijna te virtuoos wat Sir Duke af en toe laat zien. Het kan swingen als een dolle, ontroert als het moet, grijpt je bij de strot. (…) Een van de hoogtepunten van het seizoen.'

Inleiding 
Een uur voor aanvang van de voorstelling is er een (gratis) inleiding. Een inleiding biedt u extra achtergrondinformatie over de voorstelling en wordt meestal gegeven door iemand van het gezelschap. U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang verlenen wij geen toegang meer en vol = vol. Locatie: Bovenfoyer of Theatercafé.

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor het Facebook Evenement voor de laatste info.

 

 

 

 

 

 

Bekijk ook eens

Prijzen

  • 1e rang - Normaal € 21,00
  • 1e rang - CJP € 19,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Regie: Nita Kersten
Spel: Francesca Pichel, Dionne Verwey, Gery Mendes, Abdelkarim el Baz e.a.
Overig: Orkater/Sir Duke (concept en tekst), Esther Duysker (dramaturgie)
Website: